Xiaomi Mi Band 2: A karkötő visszatér

Egy jól átgondolt, kényelmes, egyszerűségében nagyszerű, elérhető árú karperec lett a Xiaomi Mi Band2. – írta: bollokcs80, 7 éve

Szoftver és egyebek

A szoftver felülete sokat változott mióta legutóbb használtam (1.8.7 környékén). A 2.x verzió akkoriban még kiforratlan volt, mára már (2.2.9) kellően stabil, jól használható, és a Play Áruházból letölthető változat is tud magyarul. Funkciót tekintve nagyjából ugyanaz, mint az előző, csak kicsit más elrendezésben.

A fő képernyőn megtekinthető az aktuális lépésszám, a legutóbbi alvás adatai, a súlymérés adatai (gondolom ez az okosmérlegnél nyer értelmet), valamint a pulzusmérés. Ennek pontossága eléggé kérdéses, így akinek orvosi hitelességű eredmény kell (pl. vérnyomásproblémák esetén), ne hagyatkozzon ezekre az adatokra. A mozgás- és alvásadatok megtekinthetők napi, heti és havi bontásban is.

Az értesítéseknél külön állítható a hívás, az adott programokhoz kapcsolódó riasztások (maximum öt applikációhoz), az ébresztés(ek) és a hosszú üldögélésre figyelmeztető funkció – ez utóbbi "székhez kötött" IT dolgozóknak hasznos. Android 5.x felett használható a mobiltelefon feloldására is. A kor követelményeinek megfelelően összepárosítható Google Fit, WeChat és Apple Health fiókokkal is, az eredményeinket pedig megoszthatjuk a közösségi felületeken. Az egyebeknél külön kezelhető az SMS értesítés (az öt programon felül), a kitűzött célok elérését jelző értesítő és a „Ne zavarj” funkció (akár időzítve, akár az alváshoz igazítva).

Kínai Internetes áruházakban számtalan szíj és egyéb tartozék kapható hozzá, akinek egyedi igényei vannak érdemes keresgélni. A kijelző könnyen karcolódik, érdemes rá védőfóliát beszerezni és egy tartalék szíj sem árthat.

Összességében egy jól tovább gondolt, kényelmes, egyszerűségében nagyszerű, elérhető árú karperec lett a Xiaomi Mi Band2, különösen ajánlom mindenkinek.

Utóirat: Ebben a fórum topicban érdemes körülnézni, ha valakinek kérdése, problémája van a eszközzel kapcsolatban, de természetesen én is szívesen válaszolok ha tudok.

Bollók Csaba
2016.december 22.

Azóta történt

Előzmények