Xiaomi Mi Band – okosan, mozgás nélkül

A Xiaomi rendkívül kedvező árú okos karkötőjét szeretném bemutatni – kicsit más szemszögből. – írta: bollokcs80, 9 éve

2. Hardver, kicsomagolás, első tapasztalatok

A csomag végül két és fél hét alatt jött meg a messzi Kínából, Svájcon keresztül. A nyomkövető oldalon szépen lehetett látni az útját, bár az ehhez szükséges linket külön kellett kérni a Banggood ügyfélszolgálatán. A karkötőt egyszerű, letisztult (és környezetbarát) kartondobozban találhatjuk, egy USB-s töltő és némi kínai papíranyag társaságában.

A főbb műszaki paraméterek:

Méret: 36*14*9 mm
Központi egység: Magnézium-Alumínium ötvözet
Szíj: szilikon (műanyag)
Értesítési LED színei: Piros, Zöld, Kék, Narancs
Szíj hossza: 157mm - 205mm
Bemeneti feszültség: DC 5.0V (USB)
Akkumulátor kapacitás: 41mAh
Akkumulátor típus: Lítium Polimer
Készenléti idő: kb. 30 nap
Vízállóság: IP67*
Rendszerkövetelmények: Android 4.4.x/iOS 7.0, Bluetooth 4.0 (Low Energy)

*Teljes mértékben védett por ellen, vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig).

A központi egység kicsi és pehelykönnyű, a szilikon szíj igényes kivitelezésű és strapabírónak tűnik, a lyukak sűrűn vannak elhelyezve, rugalmasan állítható a csuklóméret. Ha egyszer felvesszük, szinte meg is lehet feledkezni róla. A leírás szerint por- és vízálló is, ezt nem mertem kipróbálni, de biztosan így van. Bár nekem az összepárosítás után 41%-os töltöttséget jelzett, célszerű feltölteni első használat előtt notebookkal vagy más USB csatlakozóval rendelkező eszközzel, én például a hifimet szoktam erre a célra használni.

A karkötő használatához szükséges program letölthető több forrásból is, a mellékelt útmutatóban található QR-kódot leolvasva, a Google Play-ről (angol) illetve egy lelkes csapat jóvoltából magyarul is a MIUI magyar fórumáról. A párosítás bekapcsolt Bluetooth mellett pillanatok alatt megtörténik, csupán néhány határozott koppintást kell elvégeznünk, amikor a program erre kér. A használathoz szükséges egy regisztráció a MIUI gyári oldalán (e-mailes v. telefonos azonosítással), amely a programból is néhány pillanat alatt elvégezhető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények