Xiaomi Mi Mix 2 - Evolúciós mimikri - Frissítve!

A káva nélküli telefonok világában nem az első a Philippe Starck által tervezett Mix 2, de nem lehet elmenni mellette. – írta: Barthezz2, 6 éve

Bevezető

Amikor egy évvel ezelőtt a Xiaomi bemutatta az első keret nélküli kijelzővel szerelt készülékét, a Mix-et, több helyen lehetett azt olvasni, hogy megérkezett végre az első készülék, ami valóban káva nélküli. A Sharp mérnökei mindeközben ráncolták a homlokukat, hisz bizony ők voltak, akik megálmodták, és el is készítették az első efféle telefonokat, csak nem volt épp világszerte ismert és elterjedt.

A Xiaomi pedig a Sharp ötletét meglovagolva elkészítette a saját készülékét, és tette ezzel ismertté a világ jelentős része előtt: bizony, már ilyen is létezik. Nem volt persze szó tényleg keret nélküli megoldásról, és ha az alsó meghagyott minimális kávát nem is vesszük figyelembe, akkor is volt egy kisebb keret a kijelző körül, ami valljuk meg, talán nem is baj, de ennek ellenére a Mix olyat tudott mutatni, amire mindenki felkapta a fejét.

Azóta persze sorra jöttek a különböző keret nélküli megoldások, hisz szinte mindenki elkészítette már az erre a koncepcióra épülő készülékét: az S8, a G6, az Essential PH-1, vagy épp az iPhone X mind kicsit másképp ugyan, de a lehető legvékonyabb káva elérésére törekszenek.

Lehetne persze órákig vitatkozni rajta, hogy a Samsung oldalra lehajló kijelzője, az LG szimmetrikus megoldása, az Apple belógó szenzorszigete, vagy a Xiaomi minimálisra vett oldalsó és felső kávái oldják-e meg jobban a feladatot, de felesleges. Döntse el ki-ki maga, melyikre van szüksége, vagy éppen melyikre nem.

A Xiaomi sem ült persze mindeközben a babérjain, és ennek eredményeképp meg is érkezett a Mix utódja, az egyszerűen csak Mix 2 névre keresztelt készülék, amely folytatta az elsőnél elkezdett utat, és inkább biztonságra, és használhatóságra törekedve finomított a tavalyi recepten. A következő oldalakon meglátjuk, sikerült-e neki.

A doboz a tavalyihoz mérten idén is elegánsra sikeredett. A feketére színezett dobozban érkező készülék mellett (valójában alatt) továbbra is lapul egy tok, illetve ezúttal egy USB Type-C - jack átalakító is a csomag része a szokásos tartozékok mellett, amiket a gyors töltő, SIM tű, és a szokásos papírosok alkotnak.
A tavalyi bőr tok után idén kicsit szerényebb megoldással kell beérnünk, de érzetre azért ez sem egy filléres vacak, így panaszra nem lehet okunk.

A Mix2 is több kiszerelésben kerül piacra: a Standard verzió 64, 128, illetve 256 GB háttértárral érkezik 6 GB fedélzeti memória társaságában, alumínium kerettel és kerámia hátlappal, valamint kapunk egy Special Edition-t is unibody kerámia házzal 256 GB tárhellyel és 8 GB memóriával. Utóbbi ráadásul fehérben is kapható lesz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények