Xiaomi Redmi 5 - a sikertörténet folytatódik

A Xiaomi Redmi 5 az aktuális trendeknek megfelelő kialakítással, jó teljesítménnyel, remek üzemidővel és észszerű árazással folytatja a sikertörténetet. – írta: bloggiold, 6 éve

Bevezető, tartozékok

A Xiaomi már régóta híres azon képességéről, hogy megzavarja az okostelefonok piacának elfogadott rendjét, elképesztően jó ár-érték arányú termékpalettájával. Egészen a közelmúltig szinte kizárólag a keleti piacokra koncentrált, de 2017-ben a vállalat megerősítette, hogy az ázsiai riválisok, egészen konkrétan a Huawei nyomdokaiba lép, és megcélozza a globális piacot. Komoly fejfájást okozva ezzel a lépéssel a túlárazott márkák jól felépített, mókusvakító marketing gépezetének. A Kínán kívüli terjeszkedés erőteljesen megindult, a cég gyors ütemben építi ki infrastruktúráját Indiában, Oroszországban, Indonéziában. Számunkra jó hír, hogy hivatalosan Lengyelországban és Spanyolországban is jelen vannak az öreg kontinensen.

A gyártó Redmi szériája egyértelműen sikertörténet, amely kompletten lefedi a belépő- és a középkategória alsó szegmensét, kielégítve az átlag felhasználói igényeket. Magasabb elvárások esetén a „Mi” sorozat lesz a barátunk, és a konkurenciára nem jellemző módon, akár a nettó Magyarországi átlagkereset alatti áron juthatunk egy 2018-as csúcs telefonhoz. A Xiaomi Redmi 4 utódjának szánt, az aktuális trendeknek megfelelően 18:9-es kijelzővel és vékony kávákkal ellátott Redmi 5 megvásárlásakor azonban nem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni.

A telefon egy narancs színű dobozban érkezett, amely szín a keleti kultúrákban a szeretet és a boldogságot jelképezi. A pakk oldalán jól látható módon feltüntették a Global Version feliratot, jelezvén, hogy nem Kelet-Ázsia legnagyobb országának a piacára készült.

A tárolóegység kibontása után nem ér minket földöntúli mámor, de különösebb hiányérzetünk sem lesz. Elsőként az ötödik generációs Redmit pillanthatjuk meg, alatta pedig a tartozékokat helyezték el. Kapunk egy 2 Amperes hálózati töltőfejet, egy microUSB 2.0 kábelt, egy SIM-tűt és némi papírnyomtatványt. Megkíméltek minket a kijelzővédő fólia felrakásától, és készülék védelmét biztosító szilikon tok beszerzésétől, hiszen ez is a csomag része.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Xiaomi 4X kijelzőcsere

    Sose ejtsünk telefont a csempére, főleg, ha nincs rajta tok. Ha mégis így járnánk, akkor kell egy új kijelző...

  • Xiaomi Router 4

    A Xiaomi tetszetős routere gigabites sebességgel bír és az új MiNET protokoll kezelésére is képes.

  • HOMTOM S99 - nem százas

    Átlagos, olcsó telefon, amely nem feltétlen érdemli meg ezt a kissé unalmas bemutatót átszövő szarkazmust.

Előzmények