Xiaomi Router 4

A Xiaomi tetszetős routere gigabites sebességgel bír és az új MiNET protokoll kezelésére is képes. – írta: Freddycom, 6 éve

Bevezető, külső, specifikációk

A Xiaomi márka sokszínűségét és gazdag termékpalettáját sokunknak nem kell már bemutatni, hisz mi, a Prohardver lapcsalád tagjait olvasó felhasználók, akik a technológia iránt kicsit is érdeklődünk, szinte biztosan rendelkezünk valamilyen Xiaomi termékkel. Egy Xiaomi powerbank megléte mondhatni előkövetelmény az oldal látogatásához.

A márka a hálózati eszközök piacán is meglehetősen sok termékkel képviselteti magát, legyen szó akár hálózatba, USB-be dugható Wi-Fi repeaterről, külső akkumulátorként is használható MiFi-ről (hordozható Wi-Fi hotspot), hagyományos Wi-Fi routerről, de még médiaszerverként funkcionáló, merevlemezzel rendelkező routert is vásárolhatunk a Xiaomitól.

A router lelke egy kétmagvas (teljes kiőrlésű) MediaTek MT7621A processzor, amely 880 MHz-en ketyeg. A flash tároló mérete megegyezik a RAM mennyiségével, mindkettő 128 MB-os, valamint egyszerre akár 128 rácsatlakoztatott eszközt is képes kezelni. A router egyszerre szórja a 2,4 GHz-es frekvenciát, amelynek elméleti maximuma 300 Mbps (2x2 MIMO), valamint az 5 GHz-es frekvenciát is, amelynek elméleti maximuma 867 Mbps (2x2 MIMO).

A Xiaomi Router 4 egy meglehetősen szép formavilággal rendelkező router, fehér színű, pehelykönnyű, 20 cm széles és közel 18 cm magas. Akinek nem jött be a Xiaomi Router 3G szögletesebb formavilága, az ebben a termékben megtalálhatja a számításait, ugyanis ez sokkal inkább lekerekített dizájnelemekből építkezik, illetve enyhe domborodottság figyelhető meg a router tetején. Itt található a terméken a Xiaomi logó is, ami egyben egy dedikált MiNET gomb is.

Hátul találhatjuk az Ethernet-portokat, nevezetesen balról haladva 1 db WAN- és 2 db LAN-portot, amelyek mindegyike gigabites sebesség továbbítására képes, mellettük a tűvel benyomható reset gombot, valamint jobb szélen az áramellátásért felelős 12V/1A csatlakozót, USB-port azonban nem került elhelyezésre az eszközön. A portok felett, illetve a router alján láthatunk kivágásokat, amelyek a levegő szabad áramlását segítik. A router négy, nagy erősségű omnidirekcionális antennával rendelkezik.

A router pontos méretei.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Mercusys MW325R router

    A könnyű használhatóság és a szerény költségvetés miatt esett a választásom erre a filléres Wi-Fi routerre.

Előzmények