Xiaomi Soocas X3 - feketét fehéren

Egyre többen döntenek a hagyományos helyett az elektromos fogkefe alkalmazása mellett. – írta: bloggiold, 6 éve

Külső, használat

A külső tekintetében a 2012-ben szenzációként berobbanó és az óta is töretlen népszerűségnek örvendő Philips Sonicare Diamond Clean formája és megoldásai köszönnek vissza ránk. Ugyanaz a letisztult stílus, elegáns megjelenés jellemzi az X3-at is, nem véletlen, hogy Design Awards formatervezési díjat is nyert.

Egy hagyományos fogkeféhez képest a 274×28,6 milliméteres méretek és a 127 grammos tömeg meglehetősen sok, szokni kell vele a fogmosást. A tökéletes összeszerelésű és minőségi műanyagból készült testen egy fém nyomógomb, a módokat jelző ikonok, a Bluetooth kapcsolat és az akkumulátor töltöttségét visszajelző LED-ek láthatók. Az eszköz IPX7-es védelemmel rendelkezik, nem fog beázni, nyugodtan moshatjuk a csap alatt.

A szórakoztató elektronikában az iPod által bevezetett és máig népszerű egyetlen gombos működtetést számos elektromos fogkefe gyártó vette át. Értelemszerűen bekapcsolni és a tisztítási módokat kiválasztani is az egyetlen, bordázott felületű, fém gombbal lehet a kütyün.

A fogaink tisztítására négy opció választható:

Normál : Ebben a módban a szónikus technológiának köszönhetően percenként 31.000 oldalirányú rezgőmozgást végez a fej, így a legapróbb kosztól is segít megszabadulni. Hatékonyan tisztítja a szájüreget és kiküszöböli a fogkő és más idegen részecskék lerakódását. Napi fogmosáshoz használjuk.

Érzékeny : Biztosítja a szájüreg hatékony tisztítását, különös figyelmet fordítva az ínyekre. Olyanoknak tervezték, akik gyakran az ínygyulladás problémájával szembesülnek, vagy friss implantátumot kaptak.

Gum care / Beginner : A masszázs hatása, avagy maximális figyelmet szentel az ínyeknek. Olyanok számára ajánlott, akiknek fogmosáskor gyakran vérzik az ínye. Ha először használunk elektromos fogkefét, ezt a kezdő módot válasszuk az első hétben.

Fehérítés / Egyéni : Ebben a módban körülbelül 34800-37200 nagyfrekvenciás rezgéssel dolgozik a fej. Ez a mód a szájüreg mély tisztítását végzi. Fehéríti, megszabadítja a fogakat a tea, a kávé és a dohányzás okozta makacs elszíneződéstől. Ajánlatos a telefonos alkalmazás használatával konfigurálni a személyes beállításokat.

Használat szempontjából a szónikus fogkefékre jellemző, hogy nem rotációs mozgással tisztítanak, hanem a sörték gyors rezgésével. Ezért fogmosáskor nem kell rányomni a fogakra, éppen ellenkezőleg, ha hozzá nyomjuk a fogkefét a fogakhoz, akkor azáltal csökkentjük a tisztítóképességét. Használat közben jellegzetes zümmögő hangot hallunk a kefefej nagyon magas percenkénti rezgésszáma miatt. Az emberi fül a 20-20000 Hz-es tartományban érzékel, a szónikus kefék pedig 12000-24000 Hz-es frekvencián dolgoznak, tehát hallhatóak (szónikus).

A fogkefe fej kialakítása, formája és a 0,152 mm-es vékony puha sörték, amelyeket az amerikai DuPont cég gyárt, gyengéd, de mégis hatékony tisztítást biztosítanak. Három típusú fogkefefej vásárolható a kis kedvencünkhöz, a különféle fejekkel más és más típusú fogápolási igényt valósítható meg. A fejeket 3 havonta cserélnünk kell, de erre a mobilos applikáció úgy is figyelmeztet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Oclean One okosfogkefe

    Szónikus fogkefe, amely a Xiaomi család tagjaként kedvező ár mellett kínál személyre szabható fogmosási élményt.