Yamaha NAS mod (80%-ban kész)

QNAP NAS Yamaha moddolása: nagy az átalakításhoz, asztali hardver is elfér benne. – írta: BL@CK, 7 éve

Bemutató

Sziasztok!

Augusztusban keresett meg az Asrock és Qnap, hogy lenne-e kedvem egy modot csinálni nekik (Ezúttal is nagyon köszönöm nekik!). Nem volt nehéz döntés válaszolni, természetesen igent mondtam rá. A mod a Yamaha részére készül, egy kiállítási darab lesz, mintsem egy mindennap használt eszköz.
Az átalakításban lényegében szabad kezet kaptam, egyedül a színválasztás volt megszabva, ami Yamaha kék, fehér, fekete színek.
Az elképzelésem a modról az volt, úgy alakítsam át a NAS-t, hogy az alap kinézetét ne változtassam meg drasztikusan, messziről látszódjon, hogy ez egy Qnap NAS, de mégis különleges legyen. Úgy döntöttem, hogy a belsejébe egy rendes asztali PC fog kerülni. Ezután kiválasztottam a NAS-t ami nem más mint egy QNAP TS-EC1080Pro lett. Ez kellően nagy az átalakításhoz, és rendes asztali hardver is elfér benne. Szeptemberben meg is érkezett az óriási doboz.


A doboz belseje nagyon jól ki van bélelve szivaccsal, a NAS-nak esélye sincs megsérülni benne.



A szivacs eltávolítása után megpillantjuk ezt a gyönyörű gépet. A képek magukért beszélnek.





10db drive helyet találunk a NAS-ban. Mindegyik ajtón biztonsági zár van, ezzel le tudjuk zárni a nyitógombot, így véletlenül nem tud kinyílni.



Minden slot úgy van kialakítva, hogy mind 3,5" mind 2,5" meghajtókat tudjon fogadni.


A gép teteje és oldallapjai egy elemből áll, melynek anyaga 0.5mm acél. 6 csavar rögzíti a házhoz.

Miután ezt eltávolítottuk, elénk tárul a tágas belső tér, ahol további bővítő helyeket találunk. A tetejében belső HDD vagy SSD-nek is van plusz hely, amire a rendszert lehet telepíteni, így a NAS-ba helyezett drive-okat csak tárolásra tudjuk használni.

Hátul találunk helyet 2db 120mm-es ventilátornak.



A ház előlapja nehezebben jön le, kis akasztó fülek tartják, amiket óvatosan ki kell pattintgatni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!