"Hulk" Metis

Halk is, meg zöld is, ezért lett Hulk, de vajon kordában tud tartani egy aprócska gép egy 1080-at? – írta: Iginotus, 6 éve

Kivágás

Elkészült a minta, és már csak várni kellett 6 hetet, mire volt egy szabad hétvégéje, aztán elvittem hozzá a ház tetejét, ő meg vágott rá két szép lyukat. Ez egyszerűen hangzik, de mire kimérte, hogy hova is tegye a közepét, hogy a két 12 cm-es ventilátor elférjen, addig eltelt másfél óra. Ezalatt szemügyre vettem egy kicsit a CNC gépet, amit 90%-ban saját maga épített (egy-két gyári alkatrész van csak).

És elkezdődött a munka, Solidworks igazítás, importálás:

Egy utolsó mérés.

Azután pedig előfúrtunk egy lyukat, amibe egy csavart tettünk, hogy a lemez a vágás közben ne emelkedjen el a felülettől. Ez hellyel-közzel sikerült is. Ezután jön az a rész, amikor a gép forog, és az alkotó pihen...

Na ja de nem itt. Andrew_31, ahogy az iskolában (sem) szabad, szépen igazgatta a fém darabokat, hogy ne szoruljanak a vágási felület alá. Érzékeny idegekkel rendelkezők kedvéért előre leírom, nem sérült meg senki! ;)

Jó szakemberhez méltóan mindenre gondoltunk, és az első vágási kör után végigmentünk rajta még egyszer 0,2 milliméterrel "beljebb". Azért, hogy ne legyen sok fémforgács, és a végén kevesebbet kelljen csiszolópapírral ügyeskedni. (Azért elárulom, kellett.)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények