Zowie Divina S széria

A széria valószínűleg rétegtermék lesz a fényes felületkezelés illetve az átlagtól eltérő színek miatt. – írta: Vanir, 5 éve

Külső

Csomagolás

A Divina S szériás egerek egy rendkívül egyszerű, elegáns, letisztult dobozban érkeznek. Ennek tartalma maga az egér, egy extra szett talp, egy használati útmutató, és végül egy matrica.

Külső, méretek

Szimmetrikus kialakítású, de az oldalgombok miatt elsősorban jobbkezesek számára ideális egerekről beszélünk, amik két különböző méretben érhetők el. Az S1-es variáns nagyobb, míg az S2 némileg kisebb, a konkrét méreteik az alábbi képen láthatók:

Fogási módot tekintve a gyártó elsősorban karmos és tenyeres fogáshoz ajánlja ezeket az egereket, de ez természetesen teljesen egyéni preferencia kérdése. Megfelelő kézmérettel akárhogy meg lehet őket fogni. Formájukat tekintve kicsit az FK és a ZA széria ötvözeteinek tűnnek, noha vannak feltűnő különbségek. A hátsó részük szélesedett, illetve az elejük is meg van emelve, hogy a tenyeres fogást alkalmazó felhasználókat segítse ezzel a gyártó.

Az S1 és S2 tömege a gyártó szerint rendre 87 és 82 gramm. A valóságban 92 grammot mértem (a mérleg tutira pontos a többi egerem alapján) az S1-en, így az S2-t valahova 85 környékére tippelem.

Anyaghasználat, összeszerelés

Az anyaghasználata szokásos Zowie-szintet tükrözi, tehát akinek volt a keze ügyében néhány jó minőségű egér, az valószínűleg látott már ennél jobbat (bár gyaníthatóan lényegesen rosszabbat is). Az egész felső és oldalsó borítás fényesre lakkozott felületű, így izzadósabb kezű kollégáknak nem különösebben javasolnám ezeket az egereket. Száraz, vagy csak enyhén nedves kézzel azonban tökéletes fogást tudnak biztosítani, de ez persze egyéni preferencia kérdése.

Összeszerelési minőséget tekintve a Divina S széria jobb, mint a kezem ügyébe került ZA és FK modellek, amik már a BenQ tulajdonát képezik. Recsegést, ropogást, kattogást, zörgést nem tapasztaltam, még erős rázás hatására sem. Az egér belsejében is minden korrekt volt, nem találtam ronda forrasztásokat, lógó kábeleket, stb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények