üzenetek

hozzászólások


gattolino
(senior tag)

Még mindig nem értem ennek a terméknek mi értelme. Biztos hatalmas akksi lesz benne :DDD


Plazmacucci
(félisten)
Blog

És hogy is kell hordani? :D


Predatorr
(őstag)

Szép, szép az infografika, meg rendesen nyomi a hulladék-marketing, de hol találok egy legalább 7 napig, aktív használattal (egész napos túra, napi 1- óra edzés, okos funkciók) működőképes okosórát? :F Na, ugye. :P Ha nem vennénk meg a sok szemetet, talán már lenne, mégis vesszük és panaszkodunk, melyik miért csak erre vagy arra jó. :U


hegedus001
(aktív tag)

Garminéknál van bőven ilyen óra :)


Predatorr
(őstag)

Tudtommal okosfunkcióban korlátozottak, de annyira nem nézem, mert 500% profitot nem adok értük.


Robitrix
(senior tag)

Egyáltalán szükségünk van nekünk arra, hogy a gyűrünk okosabb legyen, mint mi? :) Most eltekintek attól, hogy életemben nem hordtam még gyűrűt... :)


stewe780
(őstag)

Pont emiatt nem vagyok hajlandó okosórát venni. Nekem egy eszköz elég, amit naponta tölthetek. Galaxy fit2-m volt eddig, most váltottam fit3-ra. Teljesen hidegen hagy, hogy mennyivel tud kevesebbet egy igazi okosórához képest. Az üzemidő az első. Minden más utána jön.


judas13
(addikt)

Pedig van. A Suuntonál is akad ez az csak mondom.

szerk. akkor legközelebb érdemes oda írni, hogy a te anyagi ráfordításod mértékében még nem található számodra minden igényt kielégítő óra. :K

[ Szerkesztve ]


hegedus001
(aktív tag)

Valóban korlátozottabb mint egy AW pl. de bírja egy hónapig, sőt a Solaros változat, kb soha le se merül.

az én igényeimnek bőven eléggé okos, nem akarok minden nyomorult értesítést azonnal érezni a kezemen is, elég ha csak a hívásokat tudom fogadni/elutasítatni.


xsjado93
(senior tag)

sőt, a Solaros változat, kb soha le se merül
Ez maximum akkor helytálló, ha csak óraként használod :DDD
én az instinct 2 solart kb 10 naponta töltöm, úgy hogy a GPS-t leszámítva minden állandóan megy rajta.

[ Szerkesztve ]


hegedus001
(aktív tag)

Nyílván ez egy költői túlzás volt, de az instinct az egy nagyon Basic kategória, nekem a siman 1. változat van, az is bír 7-10 napot GPs-es követéssel a sportok alatt, viszont teljesítménytúrán csak 16-18 órát, ennél azért többször is mennék többet egy évben.

A nagyonn drágább órák tudtommal sokkal jobban is bírják a gyűrődést és jobb rajtuk a napelemes töltés is. (gomdolom jobb/minőségibb a panelja)


szubrutin
(aktív tag)

Amazfit Balance nekem bevált, illenek rá a leírtak.


worxland
(addikt)

AOD-vel azért nem megy egy hetet. 4-6 napot bír nálam, túra/GPS nélkül.


czandor
(csendes tag)

Alig várom hogy megjelenjen. Ha lesz olyan jó mint a mostani Oura Gen3-am, akkor lecserélem...


szubrutin
(aktív tag)

Az furcsa, mert egész nap rajtam van, minden értesítést megnézek, túra/gps nincs, de végig bekapcsolt AOD-dal nekem 9 napot simán kibír.


worxland
(addikt)

"Egész nap": este is?


BoC1ka
(senior tag)

Mert amúgy este már mire használnád az órát máskülönben? :)


worxland
(addikt)

Üzenetek nekem jönnek éjjel is, meg az alvást is figyeli.


szubrutin
(aktív tag)

Persze, abban alszom, szeretem nézni az alvást, igaz este 11-től reggel 6-ig alvás fókuszban van, de ő ébreszt.


Ricardo
(félisten)

Tehát tudjon mindent (is), sokáig bírja, és legyen olcsó.

Pár évig nem lesz semmilyen kiegészítőd.


szabi__memo
(nagyúr)

Nem mindegy mekkora ha 9 napig bírja?


szabi__memo
(nagyúr)

Neked van? Már az se mai darab, gondolom idén jön is a 4. Kiváncsi leszek én is, bár nekem nincs, hogy milyen lesz egy gen3-hoz képest. De még érdekesebb lesz a 4-hez képest. Nem fogadnék azért, hogy a Samsung jobb lesz


hegedus001
(aktív tag)

És este el is olvasod őket ?

(kb sosem veszem le csak tölteni, szóval ha valakin mindig rajta van az óra az én vagyok. )

en max az időt nézem meg ha kimegyek WC re vagy ha felébredek.


worxland
(addikt)

Többnyire. Persze nem mindig az órán, inkább a telefonon vagy a tableten.


worxland
(addikt)

Hát akkor így jártam. Nem panaszkodom, a Galaxy Watch-ot naponta töltöttem.


Rigormortiis
(addikt)
Blog

Miért jó az AOD-t használni? :F A GW a legapróbb csuklófordításra is bekapcsol, minek egye a kijelző az akksit, ha nem is nézem?


szubrutin
(aktív tag)

Rengeteg órám volt már, de ritkán működött jól a csuklófordításra felébresztés. Sokszor volt, pl bringázás , de egyéb más helyzetek, amikor annyira picit kellett fordítani a csuklóm, hogy nem kapcsolt be. Én imádom az AOD ot.


UnA
(Korrektor)
Blog

Pedig a szex nem jó órával...


worxland
(addikt)

Mert az ember órát szeret viselni a kezén, nem egy fekete kört.


Ricardo
(félisten)

Beriaszt? :DDD


szabi__memo
(nagyúr)

Értékel :DDD

[ Szerkesztve ]


szubrutin
(aktív tag)

Órával és zokniban a legjobb :)


czandor
(csendes tag)

Elégedett vagyok vele. Alvás, stressz, napi pulzuskövetésre használom. Akku is rendben van. Zuhanyzáskor rakom töltőre minden nap, annyi elég neki. Sűrűn cserélek okosórát, váltogatom, Pixel Watch, Galaxy Watch 6, Fitbit Sense között. Kedv, feladat, munka alapján, meg hogy melyikre fejlesztek éppen és tesztelni kell. A gyűrű számomra a stabil platform Health tracking-re.
Két dologban lehetne jobb a gen4: méret (kényelem) és nfc (fizetés).
Samsung meg azért lenne jobb hogy ne kelljen havidíjat fizetni.


szabi__memo
(nagyúr)

Akkor te eléggé képben vagy. Ez szuper! Sejtettem egyébként, hogy ha valakinek van akkor akkor az a stabil egészség figyelésre. Mégis csak hosszabb távon és folyamatosan, kényelmesen használható (főleg, hogy még pontos is). Szerintem pont ezért elég nagy piaca is lesz ha nagy cégek beszállnak. Az előfizetést nem tudom mennyire tudja majd az Oura folytatni, de elég nehéz lesz ha nagy cégek anélkül lesznek piacon. Márpedig szerintem ez borítékolható.
Igen, az NFC hiánya nekem is feltűnt, igazából sok mást nem nagyon lehet még belepakolni. Haptikus feedback még talán, de az közel sem olyan hasznos, bár nem baj ha van. Újabb funkciók inkább már csak szoftver kérdése, de ott sincs túl sok lehetőség.

[ Szerkesztve ]


MMiklos86
(csendes tag)

Nekem tetszik a koncepció, mert szívesen térnék vissza a hagyományos óráimhoz, egészség-figyelés mellett. Kicsit aggódom ugyanakkor a mérete miatt. Ha kényelmes, nem lesz benne akksi, ha meg vastag, akkor nem kényelmes. Meglátjuk, várom a tesztet.


szabi__memo
(nagyúr)

Mi az hogy nem lesz benne aksi? Már az első hozzászólás is erre utalt. Megnyugodhatsz, lesz benne és kényelmes is lesz. Láttad a képet? Mitől ne lenne kényelmes?

[ Szerkesztve ]


szabi__memo
(nagyúr)

Galaxy Watchos tapasztalataid alapján egyébként mire számítasz, lehet egyáltalán hasonlóan megbízható pontosságban egy első generációs Samsung gyűrű mint egy gen3? Persze tudom az alapján nehéz jósolni, mert tök más termék (de azért szoftver szempontból valószínűleg közös kódja is lesz a szenzor kiértékeléseknek), de mennyire tartod valószínűnek, hogy lehet annyira jó?
Látatlanban azért én előbb vennék egy gen3-at akkora már azzal a tapasztalat

[ Szerkesztve ]


Predatorr
(őstag)

Én csak nothing fit 3-nak hívom :P Nekem is az idő fontos, ezért van olyan órám, ami aktivitáskövető gps-szel (és bugokkal, mint mindegyik), és telefonálhatok rajta. Ellenben, ha nem vennénk meg ezeket, a gyártók nem sózhatnák ránk szemetet. Csak hát muszáj, mert csak ez van, kör bezárult. :(((

Judas13: Szövegértés: jövedelmi helyzettől függetlenül túlárazott dolgok ára nem lesz korrekt attól, hogy akadnak, akik megveszik. ;)


czandor
(csendes tag)

Attól tartok nem lesz olyan pontos alvásfigyelésben mint az Oura, legalábbis abból kiindulva, hogy a jóval nagyobb és komplexebb okosórájuk sem képes normális alváskövetésre. Jelenleg a piacon 3 darab cég tud elfogadható alváskövetést csinálni: Oura, Fitbit(Goolgle), és az Apple.
Alvásfigyelésben esetleg akkor lesz jó ha komplettan megveszik az algoritmust Fitbit-től vagy Oura-tól. Érdekesség a témában, hogy a Fitbit volt hosszú éveken át az egyeduralkodó a témában, minden más cég terméke meg sem közelítette az alvásfigyelésben Fitbit-et. Aztán hirtelen, miután Google megvette Fitbit-et, két cégnek is hasonlóan jó alvásfigyelése lett a semmiből szinte. Apple Watch-nak nem is volt előtte semmilyen, Oura-nak meg volt, de az új algoritmus nem az első fejlesztett változata lett, hanem komplett új, sokáig párhuzamosan futott a kettő.

Pulzusmérésben nem olyan kiemelkedő az Oura, de az annyira nem is fontos, legalábbis nekem. A napi átlagpulzusomat szépen méri, edzésre nem használom, a pillanatnyi pulzust és/vagy EKG-t meg az órám amúgyis méri, aminek kijelzője is van.


szabi__memo
(nagyúr)

Valami ilyesmire számítottam az olvasmányaim alapján én is. Gyanús, hogy ha az óránál sem megy nekik valami fényesen akkor itt sem lesz jobb az algoritmus. Persze idővel lehet, de így indulásként én sem hiszem, hogy behoznák az oura-t egyből. Talán abban azért bízhatunk, hogy az Oura elengedi az előfizetést ha ilyen konkurenst kap és a gen4-el meg nem is lesz kérdés mit kell venni.
Köszi a részletes választ! Kb minden benne volt amit igazából tudni szerettem volna:R

[ Szerkesztve ]

üzenetek