Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1) - Életmód, multimédia fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Davevagyok
(tag)

Olvasd el az összefoglalót!

=============================

Eredeti hozzászólás:
Hello mindenki! Hangfal vásárlás előtt állok, csak 2.1 érdekel, a köv márkák: Creative (P380), Altec Lansing, esetleg Logitech. Lgfontosabb a jó ár/teljesítmény, 10 és 20k között legyen s a design sem utolsó. Köszi előre a hozzászólásokat!

[ Módosította: mukibuci ]


Batman
(őstag)
Blog

Szerintem inkabb hasznaltan 10 körül legyen de ha van ra 20k-d annyiért mar kapsz egy hasznalt 5.1-est legalabbis szerintem!Hasznalt nem jelenti azt hogy rosz alapotba van lehet hogy meg csak par hetes +garis, aki keres az talan! :)


Davevagyok
(tag)

5.1 nem kell,nincs hozzá helyem és csak zenére kell szal' 2.1 kizárólag.:)))


Flameus
(fanatikus tag)

Altec Lansing-ra egy szavazat - a többit nem is ismerem :DDD
Kicsit eltúlozták - szerintem - a mély hangokat, de amikor kipróbáltam meglepődtem, hogy mennyivel többet hallok a játékok ''háttérhangjaiból''.
szvsz zenére sem rossz, de 'az hír járja, hogy jobb a 321-es ;)


BobMaster
(őstag)

Ha találsz egy Midiland 4100-at, akkor megütötted a főnyereményt.


Davevagyok
(tag)

ezek szerint te a 221re gondoltál:) Igazándiból örülnák creative p380 tapasztalatoknak, mert már hallottam, tetszik s az ára is jó. Commenteket, emberek:)


Flameus
(fanatikus tag)

Davevagyok
(tag)

ezeket olvastam, köszi, csak a p380 nincs benne:(


petyax
(fanatikus tag)

Én nemrég vettem egy Codegen (Unitek) SP-622-t. Nagyon jó hangja van, erős a mély és szép tiszta a magas is. Ugye az ára sem elhanyagolnadó: 7000+Áfa
Ennyiért nagyon-nagyon megérte. Igaz nekem nem kellene ennél jobb 2.1-es szett.
Nagyon szép, mindhárom hangsugárzója fából van!

Bővebben: link


Batman
(őstag)
Blog

ennyire jo??
Mennyi most kb egy ilyen, és Mo-n lehet venni?


BobMaster
(őstag)

Viccesen olcsó, és nincs, max használtban. Én akkor halottam, amikor megvettem a 4060-asamat (ua. csak 60W) , mert 4100-esre cserélte a tulaj. A sub nem fért el az asztal alatt :) 3/4 hangerőn az egér is táncolt, meg a képek is a falon. Talán jön valaki a Szerkesztőségből, aki még hallotta, részemről feltétlen a Midiland imádat.


Batman
(őstag)
Blog

De akkor honnet lehet ilyet szerezni??
Egy bolt sem arulja Mo-n?


badbrother
(fanatikus tag)

Nekem Altec Lansing 321-es van, szintén csak zenét hallgatok, és játszom. Szerintem jó, csinos is, meg jól is szól, az ára is elfogadható.


Davevagyok
(tag)

Meghallgattam egy codegen sp-622-t... hát-hogy is mondjam-leordította a fejem, a p380 messze elmarad tőle. Külsőre nem a legszebb,a megmunkálás is elég elnagyolt, de majd megmoddolom:) Sztem qrva jó választás br. 7000Ftért. Az Altecek drágák, de még a 15ezres sem szól így... Nem vagyok codegen párti, a házai kifejezetten gagyik, meg minden egyebe is, de ha jól szól akkor jól szól:)


petyax
(fanatikus tag)

Egyetértünk :))


klezzz
(kvázi-tag)

Pedig a 622 úgy látom a legkisebb 2.1-es UNITEK-éknél. Reménykedjünk hogy nem codegen tápot raknak bele :Y


Biaggio
(őstag)
Blog

Ozaki VA303

Bővebben: link

''távirányító, két fejhallgató kimenet, fa mélynyomó:)


wipes
(senior tag)

Ha tudsz szerezni valahol használtan. akkor altec 45.1 :CBővebben: link (hirtelen csak oroszul találtam) :)

Újonnan creative p380 (most ilyenem van) szerintem az árához képest nagyon jól szól.

Esetleg kicsit többért Harman/Kardon HK 395
Bővebben: link

[Szerkesztve]


ArGab
(őstag)

Nekem P580 van. Lényeges különbség csak a +3 szatelit hangfal. Erről csak jókat tudok mondani. Igen jól szólnak a mélyek (rendes fa doboz, kellő rezonanciát képes kiváltani a szoba túlsó felén lévő ágyból is), a szatelitek is jók, tisztán szól az egész egy Live! 5.1-el. Alapzaja az előzőhöz képest igen kevés, ha max-ra állítom akkor is csak finom súgást lehet hallani. A vezetékes távirányítója igen hasznos. Könnyű megszeretni, rajta van a Jack kimenet és a mélyhangszabályozás is a hangerő mellett.


klezzz
(kvázi-tag)

UNITEK cuccot hol lehet venni, ahol meg is hallgatható?


Davevagyok
(tag)

Ha eljössz az ASIA Centerben lévő AQUA üzletbe akkor ott lehet, én ott dolgozom:)


qpakcovboy
(őstag)

Creative ha 2.1-én ilyet vettem egy havertól és nem bántam meg! nagyon jól szól elég mély benne a basszus játékra és zenehaéégatásra tökéletes (főleg játékra:) )


qpakcovboy
(őstag)

Akkor tőled vettünk egy haverral valamelyik nap egy LG F700B-t akkor te is a creative-ra szavaztál :)


Davevagyok
(tag)

Tőlem? Nem emléxem:)) Ha szemüveges voltam, akkor az nem én voltam, hanem a kollega. Ha nem voltam szemüveges, akkor az én voltam:C Szal érted. Amúgy jó a crea, csak az az igazán mély mély hiányzik belőle:(


qpakcovboy
(őstag)

Van a hátulján egy kis pótméter és azzal variálj! ha maxra rakod akkor dübörög rendesen! Mellesleeg nemtudsz nekem onnan az üzletből olcsóbban sata-s vinyót?? vagy esetleg valami jobb szériát?


Davevagyok
(tag)

köszi, ismerem a potméter funkcióját, de sajna a codegen mélye mélyebb és erőteljesebb:( Nem megy SATA winyó olcsóbban:(


mro
(újonc)

udv.

p380 +1szavazat szvsz nem egy eromu, de szep kiegyenlitett hangja van mind zenehalgatasra mind jatekra kivalo! egy kis szobaba boven eleg ha nem vagy metalos :) bar szepen megbirkozik ezzel a mufajjal is :) :)

van egy altec 221-esem is ami szinten eleg jo, DE az alja tul erosre sikeredett igy nagyon zavaro tud lenni zenehalgatas kozben (jatekra jo!) es ezen nincs poti amivel szabalyozhatnad

araert nekem a p380 tetszett a legjobban -mert bizony sok jobb van-

menj MM-be ott meghalgatgathatsz parat
(bar ha pc uzletben dolgozol akkor nem ertem az akadajokat meg a vacilalast se...)

...ami hangosabb nem biztos hogy jobb is...hacsak nem az a cel


[Szerkesztve]


Davevagyok
(tag)

A számtech boltban az próbálhatod ki, ami készleten van. Nekünk P380 van, Unitekek és Ozaki VA! Ezért kérdeztem a többi márkát, +régebb óta használjátok a sajátotokat, valós körülmények között. Ezekért;)


Davevagyok
(tag)

up(PH! addikt)

Huh, de jó topic.:)) Én is kb azt akarom amit Dave, egy 2.1-est max 22000-ig, Altecre vagy Creativra gondoltam. Illetve Altec 321-re, de mivel az már sehol nem kapható, kezdek a P380 felé húzni.


Davevagyok
(tag)

Kösz az upot meg a dícséretet, crea jó áron van a képességeihez képest, Altecről meg mindenki regél, de már nem gyártják:( Szal nem marad sok lehetőség:)(PH! addikt)

Hacsak nincs ilyen árban hasonlóan jó hangfal, mert akkor nem muszáj a P380-at vennem, nem mintha bármi gondom is lenne vele, csak hátha van jobb is.


Davevagyok
(tag)

A kérdés továbbra is fennáll, várjuk a hozzászólásokat!(PH! addikt)

Bizony, most már legalább ketten várjuk a tippeket.:)
Illetve még az lenne a kérdésem, hogy szerintetek melyik a jobb, a P380 vagy a Altec 221? (ha már a 321 nem jött össze, nehezen teszem magam túl rajta:(( )


op9
(fanatikus tag)

Hali!

Szerencsére nekem még jutott decemberben egy Altec 321-es... áprilisban a F*F*-ban a 321-es már az AVS-4121-est jelentte, ami ha jól tudom, akkor a 321-est váltotta fel. Most csak a sulinetes árlistájukon látom.

Volt szerencsém összehasonlítani a kettőt, de nem tartom magam vájtfülünek, ezért csak amit ténylegesen észre lehetett venni, azt írom le.

Kiépítés:
A satellitek teljesen különböznek... míg a 321-nél 2 db kis méretű hangszóró van, addig a 4121-ben egy nagyobb (mely az asztal felé néz (AVS)), és 2 kisebb hanszóró van. A 321-nek a satellitjei érezhetően nehezebbek.
A sub méretre ugyanakkora, a reflexcső viszont a 4121-nél kb. 2 cm-rel lejjebb található, és a hangszóró elötti borítás teljesen egyenes. A 321-nél van körben egy kis kidomborodás, ahol a hangszóró pereme található.

Kezelőszerv:
321:
satelliten: bekapcsoló+hangerő+(zöld LED)
subon: mélyhangerő
4121:
satelliten: bekapcsoló+hangerő+mélyhangerő+magashangerő+(kék LED)
subon: semmi

Hangzás:
A satelliteknél nem hallottam sok különbséget... igaz sokáig nem is törődtem velük, mert a mélynél hamar előjött egy ''kis'' különbség.
Úgy 40 Hz környékén nagyobb hangerőnél jelentős torzulás lép fel... többszöris meghallgattam egymásután a kettőt, de mindig jól lehetett hallani a különbséget... gondoltam, talán még bejáratós a ''picike''... de nem így lett... 3 óra zenélés után is ugyanolyan rezonanciát hallottam. Gondoltam visszaviszem, hátha rosszat fogtam ki; de meghallgattunk egy másikat is, és annál is ugyanakkora rezonancia volt.
Erre a torzulásra igazán csak egy zene hívta fel a figyelmemet.
Bővebben: link
Ebben a tesztben az egyik már jól ismert NFSU zenéje is megtalálható (Lil Jon and The Eastside Boyz - Get Low), így én is kipróbáltam vele...Majd szépen kielemeztem, hogy a kb. 37Hz-es mélyeinél van a torzulás, és Sony Soundforge-dzsal többször teszteltem.
Sokat gondolkodtam, h mi lehet... végül arra jutottam, h talán hangszóró elötti borításnak ütközhet a hangszóró, mivel a 321-esnél ott van a kidudorodás.
Egyébként a 4121 subja sztem lágyabban szól, mint a 321-esé, de a 321-nek is elég lágy mélyei vannak.

Ez csak egy röpke, és igen felületes teszt volt, ha valakinek szintén van szerencséje kipróbálni, kérem támassza alá ezt a hibát, feltéve ha nála is jelentkezik! De hangsúlyozom(!!!), ez csak nagyobb hangerőnél, és eddig csak ennél a zenénél volt hallható.

Üdv.!(PH! addikt)

Azért, így forumos viszonylatban elég részletesnek mondható a teszted, csak az nem derült ki, hogy az a kis torzulás melyik hangfalnál jött elő...:)
Remélem nem én nem vettem észre valamit...:)
Huh, most mégegy szer átolvastam, és arra jutottam, hogy a 4121ben van a torzulás, bár ezt így egyértelműen nem mondtad ki, mostmár csak arra kérnélek, hogy arról írj pár sort hogy ezt leszámítva, hogy szólt a 4121, illetve szerinted jobb-e, mint a P380, illetve az Altec221(ha azokat ismered).(PH! addikt)

Még láttam a topicban, hogy valaki említette az Altec 45.1-et, még linket is adott, csak sajnos pont nem tudok oroszul... Szóval ha erről tud valaki valamit, ne kíméljen.


op9
(fanatikus tag)

Igaz nem írtam konkrétan, de a 321 már december óta magvan... a 4121-es pedig mostanában került a polcokra... így a torzulás a mostaninál, a 4121-nél tűnt fel.

P380-at nem hallottam, viszont P580-at igen, ami ha jól tudom csak satellit darabszámában tér el. A baj az, h a P580-at nem hallottam nagyobb hangerőn és amúgysem sokáig... De ahogyan szólt, az nagyon szép volt. Persze ahhoz, h vmi zavarja az embert, sokáig kellene hallgatni... erre pedig nem volt lehetőségem.
Érzésem szerint a P380-an biztosan szépen szól, csak mérsékelt hangerőn.
Az Altec 221, és 321-ről, csakhogy ne menjünk messze... itt tudsz olvasni :) :
Bővebben: link

A 4121 összességében sztem ugyanúgy szólt, mint a 321, leszámítva a torzulást.
De sajna a 2 rendszernél inkább a mélyekre figyeltem, nem gondoltam, h teszt készülne a lehetőségemből...

De szvsz a P380-nál és a 221-nél is jobb, de ez árban is megmutatkozik.

Üdv.!


Lala6
(PH! addikt)

Midiland 4100: Bővebben: link :C

[Szerkesztve](PH! addikt)

Jólvan, köszönöm az infokat, nekem is azt mondták a boltban, hogy a VS4121 az utód, csak nemtetszett, hogy olyan vékony a satellit, meg ha jól emlékszem az adatai sem voltak olyan jók, mint a 321-nek, talán a mélynyomó kevesebb wattos, vagy valami ilyesmi volt, ez elvette a kedvem, de ha tényleg hasonlóan szól, mint a nagy előd, akkor lehet, hogy felülbírálom az előitéleteimet és mégiscsak ilyet veszek P380 helyett.
Nem tudsz valami helyet, ahol meg lehet hallgatni őket mielőtt megveszem?

[Szerkesztve](PH! addikt)

Ez is jónak tűnik, csak az a baj, hogy hiába a jó technikai adatok, ha aztán már fél hangerőn bereccsen, nem tudna valaki pár szót írni róla akinek ilyen van?(Midiland 4100)


op9
(fanatikus tag)

Pontos W adatokat most nem tudok (kedden már tudok mondani), de nagyjából egyforma hangerőn tudnak szólni...
A pici satelliteket pedig írtam, h miért olyanok...
Bővebben: link
1 nagyobb, és 2 kisebb hangszóróból áll.

Helyet sajna nem tudok, h hol lenne kiállítva... :(

Üdv.!


Lala6
(PH! addikt)

Pá: Nézd csak meg az előző oldalt :D(PH! addikt)

Ha a #11-es hozzászólásra gondoltál, akkor azt láttam, de ot lényegében csak arról van szó, hogy milyen nagy a mélynyomó és milyen hangosan szól...Nekem a hangerő annyira nem fontos, nem azt mondom hogy ne legyen hangos ha kell, de fontosabb, hogy szép tisztán szóljon.


Loha
(PH! kedvence)

Én a 321-es helyett Altec Lansing VS-4121-est fogok venni, mert ez áll a legközelebb hozzá, és ahogy a teszteket olvastam róla, mindenki csak jókat tudott mondani...


Bandit21
(őstag)

Ezt néztem ki magamnak, játék. filmezés zenehallgatás célre (zenét inkább kikötöm a HIFI-re)
Bővebben: link
Ozaki VA303 nagyon tetszik a külseje, egy tesztújságban láttam meg, felső középkategóriás pontokat szerezett, majdnem Klipsch minőséget írtak rá, meg Altec-ek mellé-fölé helyezték. Az ára viszont 10+áfa körül van. Vélemény vkinek? Köszi!


sziszegő
(senior tag)

Nekem Ozaki VA403-asom van és nagyon állatul szól csak ajánlani tudom:)


Davevagyok
(tag)

Na beruháztam a Crea P380-ra, sztem amire nekem kell bőven jó és ócsó:) Panelban nem lehet döngetni:((PH! addikt)

Szia! Megkérhetlek, hogy írd majd le kicsit bővebben, hogy mit tapasztaltál a hangfalakkal? Mert lehet, hogy ilyet veszek én is. Köszi

üzenetek