A Dűne világa - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


corlagon
(senior tag)

Engem is a komplexitás fogott meg a Dűnében, Herbert hihetetlenül tudott hangulatot teremteni. A Dűne univerzim mélysége is fantasztkus, bár - hogy kissé ünneprontó legyek - Asimové tágabb és sokkal logikusabb, Tolkiené meseszerűbb és fantáziadúsabb, szvsz.
Herbert fatalista, sötét látásmódja gyerekként is tetszett, szerintem ezt a régi Lynch film jobban visszaadja, főleg Paul igen eltalált alakjának köszönhetően. + Prochnow, Madsen, az orvos - mind jók. Az operatőri hibák persze zavaróak, meg túl rövid is. Az új film szvsz: egy made-for-tv 15 millió dolláros Jean Paul Gaultier-fantázia, 2 órányi történettel és béna színészekkel, kiv. Paul. A folytatás viszont már tetszett, főleg A. Newman visszatérése ütős.

[Szerkesztve]


Esmein
(nagyúr)
Blog

Huh, szép kis gyűjtemény, érdekelne :)


corlagon
(senior tag)

Föltettem a Rapidshare.de-re

Bővebben: link
Bővebben: link
Bővebben: link

Benyomod a linket, alul katt a 'free'-re, alul lemegy a számláló és megkapod a direkt linket a letöltéshez.


neduddki
(nagyúr)

HI!

ha naffaluban leldzel akkor erdems benezni a krusper ucca-ba es lemaszani a pincebe figyelemremelto dogokat lehet tanani:- )))

udv

neduddki


Esmein
(nagyúr)
Blog

Huh, köszi szépen, már töltöm is :)


domedee
(senior tag)
Blog

Most Debrecenre gondolsz? Vagy Bp?


domedee
(senior tag)
Blog

Ha lehet, el tudnád küldeni mailben a feliratot az eredetihez (3cd-s van neked ugye)? nekem csak angol van hozzá.:(

thx


neduddki
(nagyúr)

HI!

Post-nek a dunai oldala... a budafoku es a stocek ucca koze esikez az aprocska gyongyszem:- )))

udv

neduddki


domedee
(senior tag)
Blog

megvan, majd ha járok egyszer Pesten, elnézek oda

thx


Esmein
(nagyúr)
Blog

DVD-n van 3 darabban, szerintem ugyanaz a felirat, de nem tudom jelen állás szerint hol lehet :(


sebaj
(tag)

Hello!

Lehetséges volna, hogy még egyszer feltöltsd?
Sajnos most már nincs fenn ott..

Kösz.


neduddki
(nagyúr)

Hi!

Hogfy huzza fel mgat egy fara atv2-es banda... a Dune 2000-es masoik reszenek elejerol nem lemarattam hala amusrvaltozasnak GRRRRRRRRRR
a harmaduikkal is kevertekm de akkor mar esen voltam:- )))

udv

neduddki

p.s. kulombne is hukkkkkkk


Eeneke
(csendes tag)

Ó, igen! Mióta vártam én már ennek a fórumnak a megszületését. S borzasztó, hogy a kedvenc szerzői triászommal nem vagyok egyedül (Asimov, Herbert, Tolkien). :)
Én most éppen Asimov 5 kötetes Encyclopedia Galactica-ját olvasom. Mindhárom író olyan csodálatos és mély világot írt le... hogy nagyon. Mindegyikben megtalálom azt, amiért nagyon tudom szeretni.
Valóban a Dűne könyveit egyre nehezebb olvasni s megérteni, de ez adja a szépségét is. Én is ott voltam a fremenek között a két hold alatt, midőn meglovagoltuk a Shai-Huludot. :D
Sajnos nem mind olvashattam az összed könyvet (azóta is vadászom ezekre, de ritkábbak, mint a legtöbb nagy könyv).
Elvarázsol, magához vonz, homokjával betemet...
Én is imádtam a kis hangulatkeltő bevezetéseket minden fejezet elején.

Végezetül honnét való ez:
''Jobbomon a paradicsom, a pokol a balomon, s mögöttem a Halál Angyala.''


maniac
(senior tag)

Én imádom a az eredeti dűne filmet is, főleg stinggel :D
na de mind1, a sorozat se rossz egyebkent.

a dune 1. filmje meg jo nagyot bukott anno, pedig nekem egyk kedvenc filmem, blade runner mellett. csak sajna ekves embert ismerek aki csak 1x is vegigbirta nezni, en meg mar v. 6-7x megneztem :D


Ráczkölke
(tag)

hay!

Tegnapelőtt megnéztem a Lynch-féle filmet, és nagyon tetszett. A kérdésem meg az lenne, h a házakról szóló könyvek akármilyen sorrendben olvashatók (nem akarok a közepébe vágni, s elég vastag is. ugye ezek az bevezető könyvek?) ? Egyébként a ''House Harkonnen'' van meg, a többire még nincs zsém.


cocki
(tag)

A legnagyobb írok között a helye kár hogy nem került bele a nagy könyv szavazásba mert megérdemelte volna. Herbert ezzel egy nagyot alkotott az szent talán akkorát mint tolkien tette.az egész történet bár kitalált elképzelhet pont a kimunkáltsáaga és a tartalma miatt múlt évben egy hónapban 3 olvastam el az alap két könyvet mert annyira birom az egészet. a filmekről az a véleményem , hogy mind a linch mind a halmak félre filmekben van jó és rssz értem a szerepre választott színészeket diszleteket és és egyébb dolgokat ez alatt, pl a linch félének Irluanos kezdése tetszett a másiknak kevésbé. mint a tildy írta az első Linch féle viszont vontatott és ez nem igaz a másikra. Ha lehetne a kettőből gyúrnék egy harmadikat mert mind a kettőben vannak nemkem tesző jelenetek amit a másikban látnék. ennek ellenére az egéysz univerzum amit Herbert teremtett istenkirály.remélem a warhammer 40000 könyvről is indul hasonló topik


bolondember
(MODERÁTOR)
Blog

De jó, h nem vagyok egyedül, mint Dűne-függő...:D

Szvsz a leg''nehezebb'' a Dűne Istencsászára... De vmi eszméletlen jók ''A'' könyvek...:) Az egyetlen problémám, h az Atreides- és Harkonnen-házat nem lehet sehol megkapni....:( Van vmi tippetek, h hol érdemes keresni?


Fortissimus
(őstag)

Nem vagy egyedül..(ezt mondják a hangok is a fejemben)

Szerintem is a legjobb a Dűne Istencsászára, bár én imádtam az a Dűne eretnekeit is.
A káptalanház is tetszett, bár az olyan rövid.

A házakról szóló könyveket még nem olvastam, de ha jól emlélszem ezeket már nem az öreg Frank írta, hanem a fia. Nem tudom mennyire illenek bele a sorozatba.

Lehet elő is veszem az Istencsászárt....

''Ennek az univerzumnak az egyedi sokfélesége mélyen leköti a figyelmem. Ez az örök szépség''


almasyg
(újonc)

Sziasztok!

Van szerencsém birtokolni a Szukits-féle Dűne kiadás szinte teljes sorozatát. :DD Sőt a Dűne messiásából két példányt is :Y , melyből az egyiket szívesen elcserélném (értékegyeztetéssel érdekelne a Dűne káptalanháza, vagy a Dűne eretnekei, esetleg Asimov regények), legrosszabb esetben eladnám.


Rive
(addikt)
Blog

A házakról szóló könyveket még nem olvastam, de ha jól emlélszem ezeket már nem az öreg Frank írta, hanem a fia. Nem tudom mennyire illenek bele a sorozatba.
Olvastam mind. A sztori nagyjából stimmel az eredeti sorozathoz, a minőség, az összetettség - az egésznek a légköre - azonban sajnos nagyon alatta van. SZVSZ.


bolondember
(MODERÁTOR)
Blog

nem jelent még meg a ''Dűne homokférgei'' otthon?


Dade
(tag)

Hááát, nem tudom... Nekem ugyanúgy tetszenek a fia által írt könyvek is, én ezeket valahogy ''könnyebben'' olvastam, mint például a Dűne Gyermekeit. :B
Sajnos pár kötettel le vagyok maradva, ezeket még be kell hogy szerezzem! :R

Üdv!


bolondember
(MODERÁTOR)
Blog

szerintem se rosszak...

Számomra a ''legnehezebb'' a Dűne istencsászára volt, mint olvasnivaló...

Kíváncsi vagyok, h hogyan zárják le a fiúk a történetet... :U :F


joshua7
(veterán)

Nemrég vettem meg dvd-n az eredeti Dűnét. Nos, annyira nem tetszett. Ez nálam úgy jön ki, h baromi álmos leszek filmnézés közben és így kimaradnak részek. :) Viszont láttam a minisorozatot is pár éve. Visszaemlékezve az jobban bejött.


Esmein
(nagyúr)
Blog

A David Lynch féle változat, amit dvd-n árulnak mostanában szerintem a gyengébben sikerült interpretáció történet szempontjából, a miniseries erre nagyobb hangsúlyt fektetett, tegyük hozzá, hogy 4.5 órába sokkal több minden fér. Ott viszont a küldső területeken felvett jelenetek nem néztek ki annyira jól, a többivel elégedett voltam :) Ha egyszer lesz időm lehet megnézem megint, mert van annak már vagy 2 éve is...

[Szerkesztve]


bolondember
(MODERÁTOR)
Blog

én sajnos nem láttam a mini-seriest, de önmagában a Lynch-féle film bejött... Az, h a könyvhöz képest nudlipöcs, az egy dolog.
De ha nem azt nézzük, h történethűség, satöbbi, akkor szvsz akkor is kellemes film... (állítólag az Öreg Herbert is nem gyengén részt vett a film készítésében =''tevékenyen részt vállalt a filmben'' :DDD )


Esmein
(nagyúr)
Blog

Bennem nem hagyott mély nyomot, de lehet beütemezem valamikorra, eredeti nyelven. A történethűség miatt érdemes megnézni a miniseriest.


bolondember
(MODERÁTOR)
Blog

nem tudom, a miseries első részének a felénél tartok, de ezek a színészek maxigázok...
legjobban a navigátoron akadtam ki - az éxerelmére... Nem olvasták ezek a könyveket?!
:(


bolondember
(MODERÁTOR)
Blog

Ejnye Fiatalok! De behalt ez a topik - gyenge kezdés után erős visszaesés?!

más: a legutolsó Dűne-kötet (asszem a Dűne homokférgei) kapható már?!

thx a visszajelzésért!


auth.gabor
(tag)

Keresek megvételre három Dűne könyvet:
Brian Herbert · Kevin J. Anderson: A ​Dűne homokférgei (Szukits, 2007)
Brian Herbert · Kevin J. Anderson: A ​Dűne – A corrini csata (Szukits, 2004)
Brian Herbert · Kevin J. Anderson: A ​Dűne fia, Paul (Szukits, 2008)


l.skywalker
(félisten)
Blog

Erre válaszolva: Sorozatok #62729

A Frank Herbert által írt első hat rész nálam egyértelműen két nagyobb részre oszlik. Az első három könyv ugyanazt a hangulatot idézi, és a második valamint a harmadik könyv is még jól idomul az első könyv cselekményéhez. És habár a harmadik könyvben már Paul Atreides élő emberként nem szerepel, az ő leszármazottainak története és a fremenek élete még mindig ugyanolyan izgalmasak, mint az első kötet esetében. Viszont a negyedik résszel elkezdődik Frank Herbert univerzumának kitágulása a misztikum irányába és egyre több, az első három részt meghazudtoló (pedig abban is van bőven misztikum) túlmisztifikált bonyolító tényező kerül konkrétan a középpontba. Nekem a Dűne Istencsászára volt Herbert "Szilmarilok"-ja. Az egész része és rém pontos és felfoghatatlan, hogy ez egy ember agyából született, de ugyanakkor szerintem szembemegy a korábbi könyvek könnyed történetvezetésével, olvashatósávágval. És ez az amit Brian Herbert és Kevin J. Anderson nem, hogy visszahozott, de ahogy írtam korábban - A Dűne Legendái trilógia története szenzációs. A karakterek, a fordulatok és az egész sztori lebilincselő. Pont mint az első Frank Herbert könyv.

üzenetek