A Dűne világa - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


Esmein
(nagyúr)
Blog

Szervusztok bogyókák :)
Mostanában (úgy az utóbbi 4-5 évben :DD) rájöttem, hogy nagy dűne fan vagyok. Jó lenne, ha tudnánk néhány kérdést tisztázni az említett műről, ahogy eszembe jutnak, gondoltam elég nagy a kérdéskör, hogy kaphasson saját topikot.
Nem tudom ti hogyan vagytok vele, de én nem tudok betelni vele. Ahogy Frank Herbert megírta ezt a csodát. Már négyszer olvastam az alapművet ( Caladanról való indulástól Arrakeen elfoglalásáig ) kétszer láttam a David Lynch filmet és egyszer a 6 részes sorozatot. Valahogy nagyon megfog az ahogy a fremeneket bemutatja és leírja az életüket, ahogyan túlélnek egy ilyen bolygón. Talán épp ez a lényege az egésznek, hogy nagyon összecsiszolt világot álmodott meg. Emlékszem mikor először olvastam, akkor elsírtam magam hogy már vége(voltam vagy 10 éves :) ) Azóta viszont mindig találok új és új momentumokat, most éppen a Butleri Dzsihádot rágom :)
Huh, kezdő hozzászólásnak talán ennyi, bocsi, hogy ne mszedtem össze rendesen. Ja és ha valakinek esetleg megvan angolul, szivesen venném ha küldene egy emailt :)

üzenetek