A Dűne világa - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


corlagon
(senior tag)

Engem is a komplexitás fogott meg a Dűnében, Herbert hihetetlenül tudott hangulatot teremteni. A Dűne univerzim mélysége is fantasztkus, bár - hogy kissé ünneprontó legyek - Asimové tágabb és sokkal logikusabb, Tolkiené meseszerűbb és fantáziadúsabb, szvsz.
Herbert fatalista, sötét látásmódja gyerekként is tetszett, szerintem ezt a régi Lynch film jobban visszaadja, főleg Paul igen eltalált alakjának köszönhetően. + Prochnow, Madsen, az orvos - mind jók. Az operatőri hibák persze zavaróak, meg túl rövid is. Az új film szvsz: egy made-for-tv 15 millió dolláros Jean Paul Gaultier-fantázia, 2 órányi történettel és béna színészekkel, kiv. Paul. A folytatás viszont már tetszett, főleg A. Newman visszatérése ütős.

[Szerkesztve]


Esmein
(nagyúr)
Blog

Huh, szép kis gyűjtemény, érdekelne :)


corlagon
(senior tag)

Föltettem a Rapidshare.de-re

Bővebben: link
Bővebben: link
Bővebben: link

Benyomod a linket, alul katt a 'free'-re, alul lemegy a számláló és megkapod a direkt linket a letöltéshez.


neduddki
(nagyúr)

HI!

ha naffaluban leldzel akkor erdems benezni a krusper ucca-ba es lemaszani a pincebe figyelemremelto dogokat lehet tanani:- )))

udv

neduddki


Esmein
(nagyúr)
Blog

Huh, köszi szépen, már töltöm is :)


domedee
(senior tag)
Blog

Most Debrecenre gondolsz? Vagy Bp?


domedee
(senior tag)
Blog

Ha lehet, el tudnád küldeni mailben a feliratot az eredetihez (3cd-s van neked ugye)? nekem csak angol van hozzá.:(

thx


neduddki
(nagyúr)

HI!

Post-nek a dunai oldala... a budafoku es a stocek ucca koze esikez az aprocska gyongyszem:- )))

udv

neduddki


domedee
(senior tag)
Blog

megvan, majd ha járok egyszer Pesten, elnézek oda

thx


Esmein
(nagyúr)
Blog

DVD-n van 3 darabban, szerintem ugyanaz a felirat, de nem tudom jelen állás szerint hol lehet :(


sebaj
(tag)

Hello!

Lehetséges volna, hogy még egyszer feltöltsd?
Sajnos most már nincs fenn ott..

Kösz.


neduddki
(nagyúr)

Hi!

Hogfy huzza fel mgat egy fara atv2-es banda... a Dune 2000-es masoik reszenek elejerol nem lemarattam hala amusrvaltozasnak GRRRRRRRRRR
a harmaduikkal is kevertekm de akkor mar esen voltam:- )))

udv

neduddki

p.s. kulombne is hukkkkkkk


Eeneke
(csendes tag)

Ó, igen! Mióta vártam én már ennek a fórumnak a megszületését. S borzasztó, hogy a kedvenc szerzői triászommal nem vagyok egyedül (Asimov, Herbert, Tolkien). :)
Én most éppen Asimov 5 kötetes Encyclopedia Galactica-ját olvasom. Mindhárom író olyan csodálatos és mély világot írt le... hogy nagyon. Mindegyikben megtalálom azt, amiért nagyon tudom szeretni.
Valóban a Dűne könyveit egyre nehezebb olvasni s megérteni, de ez adja a szépségét is. Én is ott voltam a fremenek között a két hold alatt, midőn meglovagoltuk a Shai-Huludot. :D
Sajnos nem mind olvashattam az összed könyvet (azóta is vadászom ezekre, de ritkábbak, mint a legtöbb nagy könyv).
Elvarázsol, magához vonz, homokjával betemet...
Én is imádtam a kis hangulatkeltő bevezetéseket minden fejezet elején.

Végezetül honnét való ez:
''Jobbomon a paradicsom, a pokol a balomon, s mögöttem a Halál Angyala.''


maniac
(senior tag)

Én imádom a az eredeti dűne filmet is, főleg stinggel :D
na de mind1, a sorozat se rossz egyebkent.

a dune 1. filmje meg jo nagyot bukott anno, pedig nekem egyk kedvenc filmem, blade runner mellett. csak sajna ekves embert ismerek aki csak 1x is vegigbirta nezni, en meg mar v. 6-7x megneztem :D


Ráczkölke
(tag)

hay!

Tegnapelőtt megnéztem a Lynch-féle filmet, és nagyon tetszett. A kérdésem meg az lenne, h a házakról szóló könyvek akármilyen sorrendben olvashatók (nem akarok a közepébe vágni, s elég vastag is. ugye ezek az bevezető könyvek?) ? Egyébként a ''House Harkonnen'' van meg, a többire még nincs zsém.


cocki
(tag)

A legnagyobb írok között a helye kár hogy nem került bele a nagy könyv szavazásba mert megérdemelte volna. Herbert ezzel egy nagyot alkotott az szent talán akkorát mint tolkien tette.az egész történet bár kitalált elképzelhet pont a kimunkáltsáaga és a tartalma miatt múlt évben egy hónapban 3 olvastam el az alap két könyvet mert annyira birom az egészet. a filmekről az a véleményem , hogy mind a linch mind a halmak félre filmekben van jó és rssz értem a szerepre választott színészeket diszleteket és és egyébb dolgokat ez alatt, pl a linch félének Irluanos kezdése tetszett a másiknak kevésbé. mint a tildy írta az első Linch féle viszont vontatott és ez nem igaz a másikra. Ha lehetne a kettőből gyúrnék egy harmadikat mert mind a kettőben vannak nemkem tesző jelenetek amit a másikban látnék. ennek ellenére az egéysz univerzum amit Herbert teremtett istenkirály.remélem a warhammer 40000 könyvről is indul hasonló topik


bolondember
(MODERÁTOR)
Blog

De jó, h nem vagyok egyedül, mint Dűne-függő...:D

Szvsz a leg''nehezebb'' a Dűne Istencsászára... De vmi eszméletlen jók ''A'' könyvek...:) Az egyetlen problémám, h az Atreides- és Harkonnen-házat nem lehet sehol megkapni....:( Van vmi tippetek, h hol érdemes keresni?


Fortissimus
(őstag)

Nem vagy egyedül..(ezt mondják a hangok is a fejemben)

Szerintem is a legjobb a Dűne Istencsászára, bár én imádtam az a Dűne eretnekeit is.
A káptalanház is tetszett, bár az olyan rövid.

A házakról szóló könyveket még nem olvastam, de ha jól emlélszem ezeket már nem az öreg Frank írta, hanem a fia. Nem tudom mennyire illenek bele a sorozatba.

Lehet elő is veszem az Istencsászárt....

''Ennek az univerzumnak az egyedi sokfélesége mélyen leköti a figyelmem. Ez az örök szépség''


almasyg
(újonc)

Sziasztok!

Van szerencsém birtokolni a Szukits-féle Dűne kiadás szinte teljes sorozatát. :DD Sőt a Dűne messiásából két példányt is :Y , melyből az egyiket szívesen elcserélném (értékegyeztetéssel érdekelne a Dűne káptalanháza, vagy a Dűne eretnekei, esetleg Asimov regények), legrosszabb esetben eladnám.


Rive
(veterán)
Blog

A házakról szóló könyveket még nem olvastam, de ha jól emlélszem ezeket már nem az öreg Frank írta, hanem a fia. Nem tudom mennyire illenek bele a sorozatba.
Olvastam mind. A sztori nagyjából stimmel az eredeti sorozathoz, a minőség, az összetettség - az egésznek a légköre - azonban sajnos nagyon alatta van. SZVSZ.

üzenetek