Apple asztali gépek - PC, mini PC, barebone, szerver fórum

üzenetek

hozzászólások


titi12
(tag)

Monolingual szolgált arra, hogy a felesleges nyelveket és architektúrákat ki lehessen dobni a rendszerből. Jól jött a kisebb méretű tárhelyek idejében. (Ja télleg, az ájfón! Nem csoda, hogy nem jutott eszembe.)

[ Szerkesztve ]


Czo
(őstag)

Ah, nem vettem eszre az app nevet az ablak titleben :D.


bytesizelife
(kezdő)

Telefon/tablet, meg talán az iPod is ARM alapú volt. Desktop vonalon Motorola 68k architektúra volt a PPC előtt.


bytesizelife
(kezdő)

2-3 OS release-enként elég a clean install szerintem. Olyankor csinálok egy Firefox/Keychain exportot a jelszavakból, a Time Machine backupból csak kézzel húzom át a fontos dolgokat (fotók/zenék), a többi adat meg megy a nirvánába.


titi12
(tag)

Még 68k-n kezdtem, iPodunk is volt, de nem kattant be, honnan kerülhetett ARM-kód a MacOS-be.


trialboj
(őstag)

Egyszer már le lettem tolva hogy csak egy noob használ sima findert, de csak fizetős alternatívákat kaptam, ismét megkérdezem hátha a megnytitott app store vagy mifene azóta lehetővé tette másoknak is a fejlesztést.

Van rá valami mód hogy mutassa ez a primitív app, hogy honnan hova másolok éppen? 3 ssd között mentegetem az anyagaimat és amíg csak 1-2 aktív még tudom követni, de mikor 3+ fut már fogalmam sincs hogy melyiket raktam oda másolni és melyiket nem, főleg mivel van hogy órákig tart, elfelejtem közben.
Nincs valami menü ahol ezt lehet állítani mint a finder aljában a show file path, vagy hasonló?
/ omg miközben ezt a hszt írtam lefagyott kb 1 percre a mac, mióta macet használok nem fordult még elő, szutyok sonoma update óta köhög, muszáj lesz legyalulni :O /


cigam
(félisten)
Blog

van hogy órákig tart, elfelejtem közben.
Erre remek gyógyszerek vannak, csak nem jut eszembe a nevük :D

Catalinán mutatja, mit hova másol. Ezt kifejlesztették belőle?

Amúgy miért baj ha fizetős? Neked van egy problémád, amit meg tud oldani. Neked meg el kell dönteni, hogy megér-e annyit amennyit kérnek érte.
Pl. a CopyQue is fizetős.

[ Szerkesztve ]


trialboj
(őstag)

Nem baj hogy fizetős, én viszont nem adok érte pénzt, mert céges gép. Ennyit mutat, de ez nem sok ha több alkönyvtár van, akkor hamar követhetetlen hogy mit hova másol éppen.
Boomer módszerrel le szoktam jegyezni egy papírra vagy googe keep-ben, hogy mit indítottam el, csak gondoltam hátha van valami workaround :B


cigam
(félisten)
Blog

Parancssorral mekkora barátságot ápolsz?
ditto ~/Pictures/innden/ /Volumes/PhotoBackup/ide/

De ott a TeraCopy mint "ingyenes" alternatíva.


miresz
(veterán)
Blog

Van egy 2018-as Mac mini amit haver vett több géppel együtt. Ez fogadott. Ezzel lehet valamit kezdeni vagy kuka?


cigam
(félisten)
Blog

Vagy kitalálod a jelszavát, vagy az ímél címét, és megkéred, hogy válassza le a fiókjáról.


miresz
(veterán)
Blog

Gondoltam, hogy nincs nagyon más megoldás.


cigam
(félisten)
Blog

Olvastam róla, hogy DNS átírással megoldható, de nem próbáltam.


-Skylake-
(addikt)

Anno par hete beszeltuk itt, hogy jott nemreg a Dell U2724D/DE es hogy milyen jo vegre van 120hz business monitor. Na , megvettem az elsot (ketto darab lesz, csak idoben kicsit szethuzva). Kurvajo monitor, TB4 hub kiraly, nagyon szep a kepe.....
de.
En 4K 32" rol valtottam, ami 140PPI, ami a macnek egyebkent nem idealis egyaltalan (3000x2000 scalben hasznaltam egyebkent, tehat azzal a "merettel" mint ami 32 Pro Display "merete". Nem mondom hogy szuper volt, de nem volt rossz.
A Dell... OKADEK ahogy a betuk kineznek ezen a monitoron, nincs ra jobb szavam, szanalom. 110PPI ami a Mac non retina sweetspotja, de a szoveg az szo szerint kategoriakkal marad el az elozo, egyebkent igazi tucatszar n+1 filleres 4K 32 monitoromtol.
Van barkinek barmi javaslata, hogy mit lehetne tenni ? Font smoothingog probaltam, tokmindegy, ugyan olyan szar azzal vagy nelkule. Konkretan ugy nez ki a betu rajta, hogy nincs kedved szoveget olvasni. Maga a monitor nagyon jo, ugyertem nekem 2x27 tokeletes meret lenne, de ez igy elsore eros.
Barmilyen tippet szivesen fogadok, hogy mit lehet ezzel kezdeni, mert jelenleg ott vagyok, hogy a 32 4K 140PPI akar idealis akar nem, erre, a 110re olyan koroket ver, hogy nem lehet egy skalan abrazolni a ket monitoron a szoveg megjeleniteset. Vallalhatatlan a szoveg 110PPI-n, vagy en rontok el valamit, vagy nem tudok valamit, nemtudom. Probaltam MBP-vel TB4-en, ugyan az, tehat nem a kabel/nem a csatlakozo, semmi. A monitor maga teljesen hibatlan, szoval kizarolag sw oldali megoldasok erdekelnenek, ha van barkinek barmi otlete. Fizetos is jo.

Nyilvan azt en is tudtam, hogy bizonyos szempontbol visszalepes lesz ez a PPI, de azert amit most leulve a gepem ele latok, az kritikan aluli, ennyire nem lehet rossz...

[ Szerkesztve ]


scdlsc
(aktív tag)

Bedobnál egy screenshotot? Megnézném.


madgie
(titán)

Én már leírtam (szerintem itt is), hogy öntökönlövés 2024-ben ekkora méretben 1440p monitort venni, a Mac különösen bénán mutat nem-retinán. A rossznak mondott 27-32" 4K monitor, normális, kb a képátlónak megfelelő nézési távolságból teljesen jól néz ki, pláne, ha 6K körüli (3000x2000 HiDPI) felbontással eteted. Nyilván 20 centiről nézve nem olyan éles, mint a "rendes retina", de a 110 ppi meg kb mindenhonnan hányás, annyira rondán kezeli a betűket.


Ear001
(addikt)

+1


-Skylake-
(addikt)

tisztaban voltam vele, hogy rosszabb lesz csak azzal nem hogy ennyire. az biztos, hogy a parja az a 2723QE lesz, szerettem volna gyors monitort de ezt nem vagyok hajlando nezni, ez lesz majd a szelso, a fo monitor meg ennek a lassu, de 4K valtozata
(elallas nem jatszik, afas, tehat ez most egy darabig biztosan marad, de legalabb nem egyszerre vettem kettot...)
mindenesetre legyen ez egy tanulsag mindenkinek, hogy semmi ertelme a neten a szep kis tablazatoknak, hogy jajj a 110 meg a 220 a jo es minden ami kozte van az nem idealis.
nem a faszt nem... konkretan mikor eloszor bekapcsoltam azt hittem nem nativ felbontason megy, mondom jezusom allitsuk be gyorsan. es akkor rajottem hogy ja, be van. :U


kleinguru
(addikt)

Nekem 42,5" 104 ppi és teljesen jó (nyilván ehhez vagyok szokva).

üzenetek