OpenWRT topic - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


yodee_
(őstag)

Ezt akkor nem veszem készpénznek, mert a telefon azért nem laptop. Az enyémben Intel ax210 van, elvileg annak többet kellene mennie.


kentucky
(őstag)

Nekem is AX210 van, azzal kevesebbet mértem, talán 1,2 körül. Nem nagyon tudott többet a kártya. iPerf a routeren futott. 2,5-ös LAN-on nem tudom kipróbálni.

[ Szerkesztve ]


attilav2
(őstag)

Ha 23.05.2-ről 23.05.3-ra akarok frissíteni akkor is el kell végezni az átpartícionálást, vagy az csak a snapshotnak kell ?


roti86
(őstag)
Blog

Nem kell, 23.05.3 esetén a kernel verzió még 5.15.150, a 23.05.2 esetén ha jól emlékszem pedig 5.15.137.


yodee_
(őstag)

Érdekes de az iperf kevesebbet ad mintha mondjuk total commanderrel másolok. Tudnál egy olyan mérést csinálni nekem? Laptopon az energiagazdálkodás legyen max teljesítményen. Milyen link sebesség látszik a laptopon meg a Routeren?

[ Szerkesztve ]


bmxbandita
(tag)

Ez nálam is így van. Most utána olvastam, és ezt találtam:
Client changes the TCP window size using a binary exponential algorithm. This means that you may notice that TCP window size suggested may vary according to the traffic in the network, iPerf will suggest the best window size for the current network scenario.

Ha a -w kapcsolóval adok neki explicit 512k-s értéket, akkor lesz kb. gigabit/s, 1024k-val kb. 1.3-1.5 Gbit/s.

Vagy a másik "megoldás", hogy parallel connectionöket indítasz a -P vel. 2 szállal már nálam megegyezik a sávszél a total commanderben mért értékekkel.

[ Szerkesztve ]


yodee_
(őstag)

Ha sehogy sem megy 1,5 Gbits fölé akkor nem lesz vásárlás. Annyiért nem éri meg az egész rendszert lecserélni.


bmxbandita
(tag)

Véleményem szerint rendes felhasználás mellett (nem a router mellett gubbasztasz a laptopoddal 10 centire) fájlmásolás esetén soha nem lesz meg AX 2x2 160Mhz-en a >1,5 Gbit/s sebesség. Ha lenne 4x4-es kliensed, akkor lehetne >2Gbit/s sebességet elérni.
Tehát emiatt az AX3200-ról tök felesleges váltanod, mert ugyannyit tudnál kihasználni.
A te esetedben az előrelépés, hogy 2,4-en is AX-ed lenne, mert ha jól látom ott csak N-es az AX3200.


yodee_
(őstag)

Nincs 2,4-es AX kliens, tehát az sem valós előrelépés. Ezesetben, egyenlőre maradnak az AX3200-ak :) Köszönöm


gyulank
(addikt)

A mesh-t támogatnia kell a mobilnak is? Mert most frissítettem a WDR4300-amat, és van benne 802.11s mód, de a telefon S8 csak az ont-ot látja.

[ Szerkesztve ]


E.Kaufmann
(addikt)

Próbálom én is a Cudy WR3000-et, de csak addig jutok, hogy a Cudy által főzött sysupgrade csomag megy fel, de azt már nem tudom újabb hivatalos OpenWRT sysupgrade fw-re felhúzni. Próbáltam a 23.5.3-at, .2-őt és snapshot buildet is, de frissítés után a power LED világít, de semmi életjel. Természetesen töröltem a gyári beállításokat, sőt próbáltam külön is, nem csak frissítésnél, de az se segített. TFTP-vel vissza kell állnom gyárira. Esetleg TFTP-vel rendes OpenWRT-t is fel lehetne húzni? Melyik állomány kell? Mert nem részletezi az OpenWRT oldala.


attila.86
(tag)

Pont tegnap zongoráztam ezt le minden hiba nélkül. Cudy oldaláról az openwrt fw, majd a sysupgrade az openwrt oldaláról. Sok szabad tárhely nem maradt, de AP-nak a piacon jelenleg a legjobb ár/érték.


attila.86
(tag)

Lemaradtam a szerkesztéstől. Nekem ezzel sikerült a cudy féle openwrt-t frissíteni:
https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.3/targets/mediatek/filogic/openwrt-23.05.3-mediatek-filogic-cudy_wr3000-v1-squashfs-sysupgrade.bin
Ha jól emlékszem, frissítéssel egyidejűleg nem kértem semminek sem a megtartását, tehát minden pipát kivettem.

[ Szerkesztve ]


E.Kaufmann
(addikt)

Nekiesek még egyszer, de így csináltam :(


kutga
(nagyúr)

Ez érdekes mert az openwrt oldalán található leírás alapján csináltam én is gond nélkül. Mondjuk én visszatértem a gyártói szoftverre, nekem nem igazán adott többet az openwrt.


E.Kaufmann
(addikt)

Na, közben sikerült, egyrészt kóbor apáca esete (snapsotban nincs luci, hiába várnám :D ) másrészt, ha zargat az asszony, akkor nehéz figyelni. Annyi, hogy valamiért a snapshotban mások a rádiók azonosítói, mint a stabil ágon, valamint a 160MHz sem akart elsőre összejönni, de most már azon keresztül írok.
Én azért akarok openWRT-t, mert gyártófüggetlen roaming/MESH/VLAN hálót szeretnék, nekem ez csak AP lesz.
Van még két AX53U-m, szeretném, ha a lakásban a lépcsőházban és lent a garázsban is működjön minden folyamatosan (VPN nélküli HomeAssistant elérés, vagy csak ne röccenjen meg a netrádió, amíg lemegyek a garázsba :D ), amúgy ez részben már meg lett oldva, de az egyik rádió, egy öreg Mikrotik router volt. Unifi meg nekem már drága :D


kutga
(nagyúr)

Jaja, én is használok itthon openwrt routereket, ennek viszont speciel semmi extrát nem kell tudnia.


ArthurShelby
(addikt)
Blog

Cudy által főzött
Mit jelent pontosan a főzött kifejezés? Anno telefonoknál hallottam ilyet, hogy főzött ROM.
Azt, hogy összepakolnak egy csomagot kész kódokból?


vargalex
(félisten)
Blog

Egy olyan - a Cudy által készített - OpenWrt firmware image, amit a gyári webes felület elfogad frissítésként.


gyulank
(addikt)

Tplink ac750 archer c2 v1-re hogy lehet openwrt-t tenni? Magyarul, szájbarágósan! Nem fogadja el a bint.

üzenetek