PlayStation 1 / 2 - Konzol játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


ρσгτσ
(őstag)


P41N
(senior tag)
Blog

Valami készül!:C;]


Guitar14
(senior tag)
Blog

Ezen röhögök :DDD

Fú mindig okádtam a PS1-2 chippeléstől, 100 kábelt rá kell monyákolni szerencsétlen alaplapra, aztán a gamecube meg megvan drót nélkül kb 6 forrasztási ponttal :D


FoxiestFox
(félisten)
Blog

Én is arra kaptam fel a fejem :D


P41N
(senior tag)
Blog

Kukucs! :D ;] Véletlenül hoztam ezt így össze. :DDD

Szerencsére sikeres volt a "beavatkozás", egy része itt is szopó, de meg lehetett oldani hogy ne legyen nehéz az egész. Nekem ez az első ilyenem, szóval más konzolokról nem tudok nyilatkozni. :DDD



Egyébként egy Magic 3-at váltott, ezt valaki más rakta bele ki tudja mikor. :DDD

Egyenlőre újra működésre kell bírnom a HDD-ket mert nekem nem megy egyszerre a kettő, vagyis a FreeHDBoot abszolút nem jön be. Persze tudom a chip miatt az már amúgyis felesleges, csak nem akarom megint újra formázni az egészet. :DDD


P41N
(senior tag)
Blog

Végül költözés lett az egészből, HDD-t nem mindig sikerült vele felismertetnem a meghajtó meg kb használhatatlan volt valamiért (hiába nyomtam a gombot vagy bármi, 10-ből jó ha 2-szer kiadta. Olyan volt mintha mindig olvasni akarna valamit). Forrasztás nem lehetett szar sehol, direkt figyeltem nincs-e bridge, valahol pedig direkt alternatív pontokat használtam (mint ahogy egyébként ennél a V3-as alaplapnál is), hogy ezt elkerüljem. Majd ránézek mi lehet vele bár egyenlőre csak félreraktam.

Ami ezt a kicsit illeti, ez gond nélkül megy, eredeti és írott lemezt is olvassa ugyan úgy illetve a hdd-t is látja rendesen. FreeHDBoot offos, az abszolút nem megy, viszont FreeMCBoot az igen (v1.953-nál újabb nem működik). Ez mondjuk így teljesen felesleges, én éppen ezért úgy oldottam meg hogy a chip memóriakártyáról magától bootolja az OPL-t, ha a háromszöget hosszan nyomom bekapcsoláskor akkor meg a uLaunchELF jön be.


Itt is ez volt a legnehezebb rész, és itt még alternatív pontok sincsenek. Képeken lehet úgy tűnik hogy bridge van, de valójában nincs.

Egyszerűség kedvéért itt is volt pár alternatív pont használva.


arty
(veterán)
Blog

"FreeMCBoot az igen (v1.953-nál újabb nem működik). Ez mondjuk így teljesen felesleges, én éppen ezért úgy oldottam meg hogy a chip memóriakártyáról magától bootolja az OPL-t, ha a háromszöget hosszan nyomom bekapcsoláskor akkor meg a uLaunchELF jön be."

végülis tulképp akkor minek a chip? :D mit csinál? mi a funkciója?

[ Szerkesztve ]


P41N
(senior tag)
Blog

Hogy ne keljen softmoddal b*szakodni. ;] Illetve menő amikor bekapcsoláskor egyből a Matrix logo fogad. :DDD Őszintén szólva nem sok értelme van, mert már majdnem mindent meg lehet oldani softmoddal, viszont nekem kíváncsiságból és ilyen "gyakorlás" szempontjából jó dolog volt egy hard modolás.

Amúgy neked akartam valamit mutatni. Vettem a Network Adapterhez ugye az átalakítókat, és annál érdemes maradni amit elsőnek is írtam, ugyanis a szimpla IDE to SATA illeszkedik, viszont nagyon le lóg a pcb és nem tudod a helyére berakni az adaptert (illetve az SSD / HDD sem fér el). Meg lehet úgy oldani, hogy leforrasztja az ember mindkét csatlakozót, és rak rá kábellel egy "toldatot", de én még nem vettem rá magamat hogy ezt meglépjem.




WinHIIP-vel meg van formázva ugyan úgy (azzal raktam rá játékokat is) és működik bármiféle gond nélkül, HDLoader illetve OPL is látja. Ez a kettő így kb 3.123Ft-ba került, ennél olcsóbban nem jön ki az ember.




Ez 1.730Ft-ba került, viszont ez így nem használható ugye mint ahogy írtam is, meg látszik is. Ennél mókolás szükséges. :D


P41N
(senior tag)
Blog

Kész van az USB-C mod is, ezzel annyira sokat nem kellett tökölni. :D Ventit is cseréltem, ami eredetileg van a V3-ban az elég hangos, viszont a V4-esé jóval hallkabb így megkapta azt. Noctua fan mod ennél macerásabb a ház kialakítás miatt, de megoldható lenne az is.






Gyári tápot illetve a csatlakozót is vissza tudom rakni (egy másikat áldoztam fel erre) bár kétlem hogy bármikor is vissza kerülne. :DDD


arty
(veterán)
Blog

:R ... igen, így már világos mi a baj. pedig az 1700ft értékarányosabb mod lenne......
első két terméket mostanában vetted? tudsz linkeket hozzájuk? berendelném........

---

usb-c mod nagyon tetszetős kívülről :) hány amperes "mobiltöltő" kell ehez? gondolom egy sima 5V/2A kevés ehez :D kipróbálod, hogy mi történik, ha gagyi táppal eteted? leolvad valami? :D


P41N
(senior tag)
Blog

44 pin to 40 pin IDE
IDE to SATA (itt a "To 2.5 IDE 180 Male"-t válaszd ki)

Sajna az IDE-s átalakítónál lehet majd lejön a molex csati (elég szarul forrasztották rá alapból), meg lehet hogy nem fog rendesen elférni, én is ezért hajlítottam el a tüskéket. Április közepe fele rendeltem őket és kb 1 hét alatt jött meg. :) Én mondjuk lemondtam erről a megoldásról, és berendeltem a SATA kit-et hozzá. Tegnap meg megpróbáltam a gyári IDE alapot össze forrasztani azzal az átalakítóval ami nem lett jó. Tesztelve nem volt, de lehet az sem tett jót neki, hogy pár forrasztási pontot sikerült róla "letépnem", helyettük alternatív pontok lettek keresve. OPL felismeri az SSD-t, viszont játékot már nem bootol. Mindegy, egy próbát megért nekem. :D

Mindenképp olyan C-s adapter kell neki ami tudja a 12V-ot. Nekem egy Baseus Gan 5 van ami tud 12V/3A-t (ez átszámolva ugye 36W) ha mondjuk egy 5V/2A-t dugsz rá nem történik semmi, bekapcsológomb ugyan úgy világít de nem fog elindulni. Az mondjuk más kérdés hogy hosszabb távon (1-2 órás játék mondjuk) mit reagálna az adapter.


arty
(veterán)
Blog

ide-sata link nemjó ;)


P41N
(senior tag)
Blog

Tessék, talán most jó lesz! :DDD

[ Szerkesztve ]


arty
(veterán)
Blog

köszönöm! (sajna a chip mindig le van ragasztva ezeket, így nyilván olyat vennék, amit tudjuk, hogy működik a ps2-ben :) )


taki01
(őstag)

Ma érkezett. Végre meg lett a kedvenc stratégia játékaim amikkel gyerekoromba nagyon sokat nyomtam.


ρσгτσ
(őstag)

Transport Tycoon nekem nagy kedvencem. A mai napig elő szoktam venni, pont múlt héten játszottam vele. :) Illetve az már OpenTTD.

Egyébként ilyen játékokra simán jó egy Mini PC. Csomó minden elfut rajta és alacsony a fogyasztása is. Pl. N100 -as, aktív hűtéssel. A legtöbbnél Win 10 vagy Win 11 kulcs is jár hozzá, csak telepíteni kell, és nagyon szépen fut rajta.

[ Szerkesztve ]


arty
(veterán)
Blog

Xboxra akartam őket, de az itthon nincs, kintről horrorár, szóval....

Mindkettő elég B kategóriás, de közben élvezhető játékok. Grafikát illetően pozitívan csalódtam, lehet ugyan hogy a ps2 graf xboxhoz képest kevésbé részletes, de - lemezről játszás esetén* - a képminőség sokkal, sokkal élesebb, nézhetőbb.

*tudom, hogy xboxon a flicker filter ki-hekkelhető, de az CSAK a hdd-re másolt játékok esetén működik!

[ Szerkesztve ]


perge666
(veterán)

A heti és a múlt heti termés.
3 helyről jött pakkba “ jóárasítva “ egyedül az MGS2 jött magába.
Ezek közül már jópár meg van,meg olyan is van ami nem igazán érdekel……


arty
(veterán)
Blog

na, erre jön és földbedöngöli a szerény beszerzésem :D

:C


perge666
(veterán)

Bocsi ha így érzed,nem ez volt a cél. :B

üzenetek