Adobe Illustrator kérdések - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


Rayyy
(senior tag)
Blog

Az általad írt parancsra egy új ablaknak kell megjelennie, ahol részletesebben megadhatod az új dokumentum néhány tulajdonságát... soha nem találkoztam ilyen hibával, hogy erre nem jelenik meg semmi. Bár gondolom, hogy te sem tört verziót használsz, ahogy senki, de ez ilyen törés-hibának tűnik.
amúgy meg...


steffyke
(friss újonc)

Köszönöm szépen. Elviekben tudom hogy működik, láttam videón, ezért is furcsállottam, hogy nem azt csinálja nálam. :( Megnyugtat hogy nem én bénáztam :)


BonFire
(veterán)

Nem csinál >>ilyet<<? Akkor ott valami sérült.


kuyarashi
(őstag)

Nyomj egy Ctrl + K billentyűkombinációt, hogy előhívd a beállítás ablakot. Itt a legfelső, "General" pontban tegyél pipát a Use legacy "File New" interface előtti jelölőnégyzetbe!
Hátha segít!
Esetleg a felette található "Show the Home screen..." elől kiveheted a pipát. Nálam volt már, hogy ez okozott furcsaságokat anno.


Sakab
(senior tag)

Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem. Szeretnék plotterral fóliát vágni. Ilustratorban megcsináltam méretpontosan ezt:
Valami hasonló lenne a végtermék:

Kérdés az, hogy ebből amit én eddig összeraktam, hogy tudom átalakítani, hogy a plotter tudja hol kell pengével kivágni? Esetleg egy how to video, vagy ha nem bonyolult pár sorban leírná valaki megköszönném. :R

[ Szerkesztve ]


Dluinet
(nagyúr)
Blog

A plotter illustrator-os plug-in-jában beállítod a szükséges paramétereket (vágáserő, sebesség, stb) és elindítod a vágást.


Sakab
(senior tag)

Az nem baj, hogy "kockánként" darabokból van összerakva?

Ha így küldöm el, akkor ahol vonal van oda fog vágást tenni nem? Hogy tudnám ezeket egybe olvasztani?


Dluinet
(nagyúr)
Blog

Ahol vonal van, ott megy végig a penge.
Tüntesd el a nem szükséges vágásokat.
Video segítség.


kuyarashi
(őstag)

A Pathfinder ablakban található gombokkal egyes alakzatokat össze kell olvasztanod, másokat pedig ki kell ebből vonnod (vágnod).

(Most nézem, hogy a Dulinet féle videóban, BonFire épp ezt demonstrálja.)

[ Szerkesztve ]


Sakab
(senior tag)

Hu köszönöm....próbálkozom, próbálkozom, de itt a rétegekkel nagy melóm lesz úgy látom :R


Dluinet
(nagyúr)
Blog

Nem kell réteg hozzá, csak a szemléltetés kedvért van.
A lényeg, hogy melyik alakzat van a másik felett, akár egy rétegen belül


BonFire
(veterán)

Hú, de rég láttam ezt a videót. Nem is emlékeztem rá, hogy ilyesmiket csináltam tíz éve. :)


Dluinet
(nagyúr)
Blog

Pedig igény volna rá.

[ Szerkesztve ]


Sakab
(senior tag)

Nem boldogulok, napok óta küzdök, de nem tudom megoldani azt, hogy 1 rétegen legyen az összes alakzat. PS -be csukott szemmel összeolvasztom a rétegeket, de ez az Ilustrator teljesen kikészít. A "nyomdából" vissza szóltak, hogy így nem jó. " objektumoknak egy összeolvasztott vonalként kellene megjelenni, rátöltés, kitöltés nélkül."
Valaki tudna rajtam segíteni? :F Jelenleg így néznek ki, én nem tudom mi minősül rátöltésnek, kitöltésnek, meg egy folytonos vonalnak :/

Gdrive-ra feltöltöttem a 3 képet [link]


kuyarashi
(őstag)

Illustratorban máshogy viselkednek a rétegek, mint Photoshopban. Minden alakzat külön "sorban" jelenik meg a réteg palettán. Ahhoz, hogy összekombináld őket, ki kell jelölnöd mindet és nyomnod kell egy Ctrl + 8 billentyűkombinációt, de használhatod a Pathfinder panelt is. Így az alakzatok összeolvadnak egyetlen összetett objektummá. Ilyenkor a színük, vonalvastagságuk, és minden egyéb tulajdonságuk átveszi a legfelül elhelyezkedő alakzatét. Ennél a grafikánál ez nem okoz gondot, de jobb, tisztában lenni vele.

[ Szerkesztve ]


Sakab
(senior tag)

Hamarabb kellett volna írnom.... Most már minden 1 rétegen van, köszönöm a segítséget :R


kuyarashi
(őstag)

Szívesen. Egyébként eddig is egy rétegben voltak, csak mind különálló alakzat volt. Éppen emiatt más picit a layer fogalma, mint Photoshopban. Ott minden egyszerre mozog, ha azonos rétegen vannak, itt nem. Szóval más a mechanizmus.


carbo
(újonc)

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, lehet-e működő linket készíteni képexportba?
A grafikám egy meghívó, amiben van egy url, ez ha .pdf-be exportálom, természetesen kattintható lesz. De meg lehetne csinálni valahogy, hogy .jpg-be (vagy más képformátumba) exportálva is működjön? A Slice megoldás nekem úgy tűnik csak webes megjelenítésre működik.
Előre is köszönöm!


kuyarashi
(őstag)

Szerintem csak PDF. JPG-ben nem, max a slice, ahogy te is írtad, webes környezetben.


BonFire
(veterán)

Csaka PDF.

üzenetek