Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Akita
(tag)

Hello!
Kodak cx7330-as digit gépet vettem. Sosem volt még digit. gépem ezért erősen ledöbbentem milyen tempóban meríti le a gyárilag mellékelt elemeket. Aztán a két legtartósabb Duracell elemet is igen hamar kivégezte. Kérdésem, milyen akkumulátort vegyek hozzá, illetve milyen töltőt. Gondolom logikus lenne olyan szettet venni ahol adnak 4 akkumulátort is a töltőhöz.
Itt aztán találtam jókedvvel, bőséggel kínálatot, fogalmam sincs melyiket vegyem.
http://www.depo.hu/?page_number=5&tcsid=292&lid=21&point=2&sort=&gyid=
Előre is kösz a segítséget.


Szabesz01
(tag)

Javaslom a Duracell 1800mAh s NiMH akkujait 1 órás Duracell töltővel
Brutális az amit az a akku lead:Y

Elemekkel ne is nagyon próbálkozz , a digitális fényképezők többsége 5-10 perc alatt leszívják a legtartóssabbat is :P


Flashy
(veterán)

egyszerű válasz: aksit minél nagyobbat, töltőt minél intelligensebbet.
töltőből minimum olyat ami tud lemeríteni, aksiból legalább mondjuk 1500mAh-sat. a lemeríteni is tudó töltők (<3000Ft) már elég okosak ahhoz hogy a töltés idejét ne fixen 16 órának vegyék hanem figyeljék az aksit és ha kész onnantól csak csepptöltéssel tartsák fenn a szintjét. ez kb elég.
imho: nem érdemes nagyon drága töltőt és nagyon márkás nagy aksikat venni. úgyis 2 garnitúra aksit használ a legtöbb ember, hogy 150 vagy 200 képre elég szinte mindegy mert úgyis ott a váltás. a drága töltő esetleg meghosszabbíthatja az aksi életét, de ennyi erővel a különbségből több csomag aksit is lehet venni.
aksimárkákról egy másik topikban épp a napokban beszélgettünk.


Smogus
(őstag)

Nekem enrgízer van :) 2300-as és nagyon faxa akciósan vettem valhol 6 aksival és négyet tud tölteni egyszerre
nekem a Canon A75öm csinál vele 200-300 képet símán úgyhogy elég szokott lenni egy garnitúra belőle
szeritnem nagyon jó
a töltési idejét nem tudom de nem túl sok olyan 4óra lehet
nekem bőven jó ez


Akita
(tag)

köszönöm az információ morzsákat, talán ennyi okosodással már nekivághatok a vásárlásnak


dantes
(tag)

Nekem ez van és nagyon meg vagyok elégedve vele:
Bővebben: link


Akita
(tag)

Kösz a linket, jó kis helynek tűnik. Itt aztán tényleg ezzel a témával foglalkoznak, kereskednek. Kár hogy szombaton nincsenek nyitva.


Akita
(tag)

Találtam valamit, ami nekem tetszene, főleg a 2300 miatt. Árát is megfelelőnek tartom pénztárcámhoz mérten.
http://www.addel.hu/template/temp1/detailproduct.php?storeid=289&productid=41444
Még egy láma kérdésem lenne. Ha akár ezt akár mást veszek olyasformán kell eljárnom mint a mobiltelefonok aksijával? Tehát 2-3 alkalommal 16 órát tölteni és utána teljesen lemerítenia a formázáshoz? Vagy itt nem is tudom másként tölteni?


Flashy
(veterán)

ugyanúgy kell kezelni persze. a töltési idő a töltőtől függ, amelyik 16 órát tölti amúgyis abban hagyd mondjuk 24-ig. lemerítéshez jó a kisütőgombos töltő, a fényképezők nem tudják teljesen kiszívni belőle az erőt.


oceanearth
(őstag)

jót néztél ki nagyon. én csak GP-t ajánlom. nekem az van idáig mindenféle elemt feltöltött semmi probléma nem volt vele. a gp akkuk meg marha jók nekem 2100-as van és s7000-el csinálok vele vakuval lcd-vel 400 képet.


Tonyk
(veterán)
Blog

Nekem Uniross gyorstöltő és 2 garnitúra 2000mAh akksi van + 1garnitúra 2000mAh Energizer. 1 óra 20 perc alatt tölti fel az akksikat, kb 200-250 képre elég egy feltöltés FujiS304-el, vakuval, lcd-vel, rengeteg zoom-mal.

Egyébként azt vettem észre, hogy az Energizer nem bírja annyi ideig mint a Uniross....


Akita
(tag)

Még egy kérdés. Találtam a Photo Hall kínálatában egy Energizer Szettet. 8000-ért adják és 6db 2500 akku tartozik hozzá. Viszont nincs rajta kisütés gomb. Nagy katasztrófa ez? 14 óra alatt tölt.


oceanearth
(őstag)

én tuti nem venném meg. milyen már hogy 14 óra alatt tölt. mindenféleképp gyorstöltőt vegyél, ami fölynomja 1-2 óra latt. hidd el soxor nem lesz 14 órád akksit tölteni. ne vedd meg!!!


Szabesz01
(tag)

Sztem darabonként vedd meg és vegyél hozzá 1 vagy fél órás töltőt(Duracell csinál nagyon jókat)
azok aztán kihozzák az akkukból a maxot:C (nállam a gyári töltéssel szemben 1,5szer tovább bírta:Y)
igaz 1000 helyett kb csak 950szer tudod majd feltölteni


ngabor2
(nagyúr)
Blog

Én meg olyan töltőt keresnék, ami egyenként is képes töltögetni. Ugyanis t-keletiék kitalálták, hogy a csengő menjen 3 elemmel, én meg 3 akksival hajtom. Emellett van egy falióra, amibe 1 ceruzaakksi van. Az összes többi cuccomba 2 akksi kell. A Photo hall-ban mondta az eladócsaj, hogy van egy kifutott Varta rültő 4 akksival 9e, ami tud egyenként tölteni, és gyorstölteni. Megnézem, van-e még. A Cora-ba is benéztem... hát az egy rablóbanda. Ami máshol lenne 4000, ott legalább 5e. Ami meg már értelmes lenne, az meg bőven 10 fölött kezdődik. Nekem annyit nem ér meg.
Ha meg Debrecenben is be lehtne szerezni, az maga lenne a tökély.:R


oceanearth
(őstag)

hú ezt most nem értem. mind1 töltő képes egy elmet töleni. vagy te úgy szeretnéd hogy beleraksz 4et és abból csak 1et töltsön?? vagy hogy érted hogy egyenként tölötgetni??


Szabesz01
(tag)

Sztem arra gondolt hogy a töltő minden akkut külön kezelje és figyelje
a gári töltőkön kívül tudtommal mindegyik tudja ezt....


oceanearth
(őstag)

hát akkor meg nem értem a kérdést. ha különböző töltöttségű elmeket rakd bele akkor azokat egyesével tölti fel és jelzi, hogy melyik mikor kész, sztem mind1ik töltő tudja ezt.


Flashy
(veterán)

az épeszű áru töltők nem tudnak egyesével tölteni, 2 vagy 4 aksit tudnak egyszerre, így ha különböző töltöttségű aksikat raksz be együtt töltődni az nem szerencsés.


bebean
(aktív tag)

egy szavazat az Ansmann-ra. Bővebben: link


dabadab
(titán)
Blog

Hat, 10k alatt tenyleg csak akkor lesz ilyened, ha sajat magadnak megepited... Baromi sok penzt el birnak ertuk kerni, pedig hat annyira sok penzbe nem kerulhet az elektronikajuk.


Szabesz01
(tag)

10k alatt ..... hmm
fater ennyiért vette a Duracell 1 órásat + 4 db 1800mAh s akkut
És egyesével tölt vagyis figyeli az akkumulátorokat


dabadab
(titán)
Blog

Nekem is az van (Bővebben: link), nem rossz darab, de mondjuk nem is olcso (konkret arat nem tudok, a Jezuska hozta :) )


Totyi
(őstag)

Ezt nézzétek,lehet hogy volt már!!
Bővebben: link
Bővebben: link

[Szerkesztve]


Akita
(tag)

Az általad belinkelt töltőről itt az árinfó, hogy képbe legyél a jézuska nagylelkűségével kapcsolatban :)
Bővebben: link


Akita
(tag)

Közben már ott tartok hogy lassan kívűlről fújom az árakat.
Íme egy elég gazdag kínálat a gyorstöltőkről Bővebben: link
Azért felmerül a kérdés, vajon ezeknek a 15 perces töltőknek és a hozzá való aksiknak van valami hátulütőjük? Használ valaki ilyesmit, megfelelő tapasztalati idővel a birtokában?


ngabor2
(nagyúr)
Blog

Ha tudná mind, akkor nem tettem volna fel a kérdést. Sajnos a legtöbb töltő párban tudja tölteni az akksikat.


Szabesz01
(tag)

az amit Bebean ajánlott (Ansmann) meg amit én (Duracell) azok tuti jók , habár nekem a Duracell egy kicsit jobban bejött;)


bonat
(senior tag)

ngabor2
(nagyúr)
Blog

Köszi, megnézen majd őket. Hamarosan úgyis fog kelleni egy nekem is.


Batman2
(őstag)

Hi

Én ANSMANN és KORACELL 2200 és 2500mAh-ás akkukat használok a gépemhez (meg az MP3 lejátszóba is). Video üzemmódban, friss töltéssel már hajtottam 40-50 percet is és még bírta. Egyébként hoszabb tárolásiidő alatt is kibír vagy 150-200 képet.
Üdv.:


Batman2
(őstag)

Hi

Azok a DURACELL 1800-as akkuk hosszabb feltöltött állapotú tárolás után is sokáig bírják, vagy látszik rajtuk, hogy friss töltés után használod e, vagy esetleg 2-3 hetes tárolás után?
Üdv.:


bryndza
(tag)

Minhwa 8168 gs = kb 2500.- a somogyi.hu-nál Tök jó figyeli az aksikat, töltöttség, procivezérelt, kisütés, györstöltés. Aksi nincs hozzá, külön kell nézni, de így is belefér az egész sztem egy ötösbe.


chesterke
(csendes tag)

Sziasztok!

De nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot!
Aksikat szeretnék venni az Ansmann Photo Cam Power-set Plus töltőmbe:
Bővebben: link
Ehhez a töltőhöz 4 db 1800 mAh-s aksit kaptam. Ezeket fel is tölti 9 óra alatt, csak már régiek és keveset bírnak :( .
Szerintetek lehet evvel tölteni 2500 mAh-s aksikat? Mert láttam, hogy árulnak olyanokat töltő nélkül! De a töltőm leírásában nem találtam semmi erre utalót!

Köszi

[Szerkesztve]


oceanearth
(őstag)

persze, azt töltessz fel amit akarsz. ez a töltő 1800/9=200maH töltőárammal tölt tehát az 2500/200=12,5 óra alatt fogja föltölteni. de lehet hogy borul majd minden és rövidebb esz de lehet hogy hosazbb.


zLegolas
(őstag)

A töltőkről annyit, hogy szerintem két korrekt megoldás létezik (értsd: fel is tölt, nem is károsítja az akksikat)

1. Az aksik mellé csomagolt gyári töltő (Energizer, Hama, stb). Ált. konnektorba közvetlenül dugható, 4 ceruza v mikro akksi töltéséhez.

2. Marhadrága, impulzustöltéssel működő ketyere. Ez ált. automatikus kisütést és akksi formázást is képes végezni, és mindenféle méretű akksi töltésére alkalmas. (mikro => baby v. góliát, esetleg 9V-os...) Jó vastag könyv méretű, asztali kivitelű fekete cuccok, többnyire valami fedéllel.


Azok az izék, amik azt állítják magukról, hogy képesek egy 2000mAh-s akksit 10 perc alatt feltöteni, mind hazudnak, vagy drasztikusan csökkentik az akksi élettartamát. Esetleg mindkettőt egyszerre. Kerülendő.

Egy korrekt töltés kb. 4-14 óra. Minimum.


oceanearth
(őstag)

hát ez egyéni válemény. az én GP töltőm 2 óra alatt föllöki a 2100-as GP elmeket. csinálok vele s7000-el 500 képet vakuval, lcdvel meg midnennel és ez a teljesítmény valahogy nem csökkent pedig 1 éve megvannak az akksik. ennyit a szar gyorstöltőkről.


L3zl13
(nagyúr)

Attól függ mit értesz ''marhadrága'' alatt.
Manapság már 6-8k-ért is lehet kapni ilyet. Ugyanakkor 4k a sima, nem impulzusos...

Én 4k-ért vettem Ansmann-t, 4x2400mAh akksival, és már ez is tud impulzustöltést. Sajnos nem túl gyors töltő. Kb 6 óra kell neki, hogy feltöltse a 2400-as akksikat. 8k-ért volt 1 órás szintén Ansmann.


lapa
(veterán)

sziasztok. kicsit talán off, de a következő kérdésem lenne. van soksok gp 700 mah aaa-típusú (kicsiny ceruza) aksim. szükségem lenne egy 7,2 v nagy áramerősséget leadni képes telepre házibarkács modelljárműhöz. a kérdés:

köthetem-e az aksikat párhuzamos pakkokba a töltéshez? 3-4 darab / pakk-ra gondoltam, így 2100/2800 mah-t kapok pakkonként. működik így a töltés egy átlagos, ''sokáig töltős'' töltővel? lehet esetleg többet is vajon?

a végeredmény egy 4 párhuzamos X 6 soros telep lenne. persze vmi masszív vezetékezést csinálnék hozzá mindenhova. és nincs pénz kész pakkra meg hozzá való töltőre se.


zLegolas
(őstag)

Így igaz! :)


Obi-1
(őstag)

Nekem is ez van, tavaly november óta, a PH-n ajánlotta valaki egy másik akksitöltős témában.


chesterke
(csendes tag)

Egy link a témában:
Bővebben: link
Egyébként maga az oldal nagyon szuper.


zLegolas
(őstag)

Tiszta lelkiismerettel csak egyet javasolhatok: ki kell próbálni.

A modellakksiknál az a rákfene, hogy gyakran nagy áramokat kell hogy rövid ideig biztonsággal tudjon adni (pl. szervók...), ezt nem minden kommersz cucc bírja.
Hasonló az eset, mint amikor pl. digit.fényképezőgépben a gagyi elem 5-10 képet tud csinálni, vagy még annyit sem. Zseblámpába meg okés...

(Bár a mai hakellhanemösszevisszazoomolós gépek különösen zabálják az elemeket/akksikat)


P2000
(csendes tag)

Sziasztok!

Múlt hét csütörtökön vettem egy Finepix S5500-ast. És mivel autóversenyeken fotózok, így sürgősen kellett hétvégére egy töltő aksival is. 6ért ajánlottak egy Varta Photo Accu charger-t, 4 db 2300 mAh-as aksival. Azonnal megvettem. Nagyon elsiettem volna a vásárlást? Nem formáztam, hanem rögtön töltőre raktam, mivel 15 órát tölt. Kerek 15 óra múlva befejezte a töltést, ez volt péntek délután. Szombaton tulajdonképpen egész nap folyamatosan be volt kapcsolva, és azóta minden nap használtam(vakuval is), így 690 képet lőttem el mostanáig, úgy hogy fél órát a fényképezőgép discharge funkciójával most merítettem le véglegesen. Merthogy a most következő hétvégét is ki kellene bírnia. A kérdésem csupán az lenne, hogy jó ez az arány, amit az aksi bír? És mit csináltam rosszul? :DDD

Köszi előre is a válaszokat!

[Szerkesztve]


oceanearth
(őstag)

sztem teljesen jó. midnen jól csináltál. mindenki itt parázik, hogy ilyen microprocesszoros töltő meg hogy a gyorstöltő szar meg hogy mindig le kell meríteni. érdekes én soha nem vigyáztam így az akksiaimra akkor töltöm amikor jól esik meg van időm és még mindig ugyanannyi képet csinálok vele mint 1 évvel ezelőtt. ennyit a nagy tudományról.


P2000
(csendes tag)

Akkor jó. :B

Köszike!


Jim Tonic
(nagyúr)
Blog

Ha még nem írták volna: ANSMANN. Szerintem a legjobb ebben.


LukE
(veterán)

''És mit csináltam rosszul?'' - Hogy nem vettel meg egy adag aksit:) Bar nem tudom, hogy az a fenykepezo hogy all aksi-toltottseg kijelzessel, de az enyem rendszeresen jelzi azzal a lemerultseget, hogy mar az optikat sem birja visszahuzni...
De ha nem is ilyen kellemetlensegekre gondolva, szerintem megeri azt a nehany ezer Ft-ot meg nehany aksi, hogy ne kerulj kellemetlen helyzetbe.


nelli23
(csendes tag)

Sziasztok!

Lenne egy problémám, amin hátha tud valaki segíteni. Szóval, van egy Energizer töltőm (model: Compact Charger 12 h) és nem tudom meddig kell tölteni vele az akksikat.
Az akksi 1,2 V - 2500 mAh.
Mi az a csepptöltés?
Vékony ceruzaakksit lehet-e vele tölteni?
Lemerítő funkció van-e rajta?
Ha igen, akkor hogyan kell használni? :B :F :B :B
Előre is köszi!


tobsa
(tag)

Vétel elött kellett volna tájékozódnod, keress rá a Google-n.A csepptöltés akkor kapcsol be,mikor az akksi már feltöltődött,és csak szinten tartja./nem minden töltő tudja/[Szerkesztve]

üzenetek