Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


tomcsi23
(veterán)

A szokásos oldalon megnézve a tesztet, éppenséggel elmegy univerzális töltőnek.
Milyen akkuhoz kellene?


joy_k
(tag)

VAn nekem Volcraft IPC-1L toltom is, de a nitecoret ajandekba kaptam, tobbsegben Ladda aksijaim vannak, de kezdtek li-ion aksijaim (18650 3.7V 1800mAh) is lenni.


tomcsi23
(veterán)

Az IPC-1L nem tölt li-iont, viszont tud kisütni, ami a laddáknak jó. A nitecore meg jó Li-Ionra, de normálisan feltölti a NiMH akkukat is. Itt van az említett teszt, ha esetleg bővebben is érdekel.


fradi81
(veterán)

Hali
Az miért van hogy a töltőbe (Lii-pl4) rakok 4 nimh akkut, ledek szerint feltöltött, konnektorból ki-be és megint elkezdi tölteni miközben elvileg már kész.


tomcsi23
(veterán)

A ledek szerint feltöltött az egy töltési folyamat végén vagy közvetlen a behelyezés után jelzi?


fradi81
(veterán)

Nem azonnal, mondjuk tölti egy órát, utána maxosnak jelzi, áramtalanítás után megint tölti a ledek szerint mondjuk 10 percig, és így tovább.

[ Szerkesztve ]


tomcsi23
(veterán)

Ez kb normális, mert ilyenkor újraindul a töltő. Esik annyit a feszültség az akkun, hogy megint elkezdje tölteni és rövid idő után érzékeli majd megint, hogy tele.


m3ss
(veterán)

milyen akku toltot ajanlotok? idaig ipc-1lt hasznaltam, de egyik slot mar nem tolt, current gomb jo ideje nem mukodik...
jo lenne, ha 8 db akkut tudna egyszerre tolteni. merites, frissites funkcio kellene. egyebkent legyen megbizhato es minel olcsobb :)


tomcsi23
(veterán)

Nem könnyű ilyen feltételek mellett töltőt találni, 4 szlotosból jobban akad. Meg az is kérdés, csak NiMH akku van vagy esetleg Li-Ion töltésre is lenne használva. Liitokala, Xtar, Opus, Vapcell, Miboxer - lehet keresni. Sok elérhető itthonról is gyorsabban.

[ Szerkesztve ]


kkgabor
(csendes tag)

A Lidlben most kapható Tronic alkáli elemekről van valakinek tapasztalata? Vajon van annyira megfelelő, mint az Ikea alkáli elem, amíg kapható volt?


Kekmen
(senior tag)
Blog

Egy ismerősöm pont most hozott egy vadkamerát, amiben úgy is lemerült, hogy be sem volt kapcsolva, de egyébként 1,5-2 hónapot bírnak, míg egy másik egyazon típusban duracell van, az 1 éve megy, bár már az is a végét járja. Szóval órába, távirányítóba jó lehet, de nagyobb energiaigényre felejtős. Ugyan úgy mint az újabb Aerocell, a króm-fekete. Amíg piros-fekete volt addig tuti volt, vezetéknélküli mikrofonba használtuk, bírt annyit mint egy energizer, az újabb már harmad annyit sem tud. (Azóta eneloop akkut használok oda)


Dißnäëß
(veterán)
Blog

Ipc nagytesó ?


chrome11
(kezdő)

Olyan akkutoltot szeretnek venni, ami AA, AAA es 3,7V-osakat is kepes tolteni, lehetoleg nem tiz ora alatt, es nem horror aron.


tomcsi23
(veterán)

Liitokala, opus, xtar, vapcell közül akadnak jó töltők az egyszerűbbtől a több tudással rendelkezőkig.


GoodSpeed
(őstag)
Blog

Helló,
Voltcarft IPC-1l-em volt.
Olyan töltőt keresnék, ami ennyire megbízható és informatív mint az IPC-1L volt.
Mit ajánlanátok?
Amiket néztem eddig:
Avacom JVL-505 - Elem töltő | Alza.hu
Hengeres akkutöltő NiMH NiCd Li-Ion LiFePO Voltcraft IPC-2 | Conrad
A másodiknál egy kicsit aggaszt ez az USB-s dolog, hogy elegendő áramerősséget nyújt e, ha pl 4 akksit tölt egyszerre.
LiitoKala Engineer Lii-500 négycsatornás 18650 LCD Lithium-Ion Li-Ion akkumulátor/cella töltő/adapter - Lithium Ion akkumulátor töltők - Intercell
Az Avacom úgy néz ki egy az egyben, de vajon annyira megbízható és jó is?
Eneloop akkumulátoraim vannak.


-Gabesz-
(senior tag)

vapcell, még akciós is.


Piftuka
(veterán)

Nagyon klassz eszköznek tűnik a leírások alapján! :K

A belinkelt oldal is megbízható? :F Mert tényleg jó áron adják most ezt a töltőt, de fura módon ez a "Wurkkos" nevű áruház nem szerepel a Vapcell gyári honlapján mint beszerzési lehetőség.

Ők az Aliexpress-re irányítanak...


GoodSpeed
(őstag)
Blog

Köszi, végül ez lett:


-Gabesz-
(senior tag)

Igen, megbízható oldal.
Tavaly karácsony előtt vettem onnan 3-4 lámpát és a töltőt, megérkezett minden hibátlanul a plusz ajándékokkal együtt. A töltő is hibátlanul teszi a dolgát, nagyon masszív darab.


Piftuka
(veterán)

Köszi az info-t! Jól hangzik! :)

Van olyan akku is a kínálatukban, amit érdemes megvenni?

üzenetek