Akvarisztika - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Garold
(senior tag)

Nekem is nyitott volt, amíg tönkre nem ment a világításom, ami ugyanolyan mint a tied.
Ebbe nem sok mindent fogsz tudni beletákolni. :N


farkas26
(tag)
Blog

Olvastam róla tán ezt bele lehet tákolni,bár sok infó nincsróla,hogy sikerült-e.
[link]
[link]


opr
(veterán)

Ha valakinek Budapesten van felesleges Guppy-ja (lefialt, nem tudja hova rakni stb), és szeretne megszabadulni tőle, írjon rám plz, max 50 db erejéig szivesen átveszem őket. :B :K


bringasisti
(őstag)

Az eBay mennyi idő alatt szállítja le a megrendelt cumot?


Silentfrog
(veterán)
Blog

Egy ötlet

Ledszalag. 1200 forint egy adapter és veszel hozzá fél méter 5050-es hidegfehér szalagot. 1100 az ára ha jól emlékszek.
Beleragasztod a foncsorba, öntapadós.

Ha Szegeden jársz itt vehetsz ezen az árakon,itt a bolt/bár itt még nem látszik/

[link]


Silentfrog
(veterán)
Blog

1-6 hétig. Attól függ mit veszel,és mikor akad egy kis hely a konténerbe amivel hozzák!


bringasisti
(őstag)

:Y


Silentfrog
(veterán)
Blog

Nem akar senki ilyen "kis görcsöket" apró pénzért? :D 4 darab van eladó.


farkas26
(tag)
Blog

Köszi :R


flegga92
(senior tag)

Sziasztok!

Kb egy hete raktam össze az első akváriumom, eddig minden rendben ment, beletettem a talajt egy sziklát, fűtést, szűrő csövezését. 3 napja beletettem egy fodros vizikalászt, amit az eladó adott, eddig egy ismerősömnél éldegélt(kb 1 hónap). Mivel ő is szétszedte az akváriumát kitette egy vödörbe ahol egy hétig pangott egymagába.
Ma arra jöttem haza, hogy az üvegen megjelent az alga apró pontokban illetve a háttéren is látszik. Most így utólag megnéztem a növényt is, az is algás egy kicsit. A világítás eddig nem ment, csak a növény behelyezése után napi 8 órát. Van benne egy SUN GLO T8 20W 60 cm-es cső és egy Landlite 18W "CoolWhite" cső. Nem tudom milyen idősek, hozzá járt.

Még most szedjen inkább szét és kezdjem előröl, vagy van rá megoldás?
Előre is köszi!


turbulencia8
(őstag)

Inditaskor a szuro meg nem tudja bontani rendesen az ammoniat es a nitritet, ezert algasodik. Mekkora a kulso szurod?


mdk01
(addikt)

Nem írtál akvárium méretet, meg igazából semmi egyebet sem.
A pont szerű alga meg lehet pontalga, nem sok gond van vele az üvegen, mert egy plasztik kártyával letudod kaparni szépen.

[ Szerkesztve ]


flegga92
(senior tag)

112 L-es 80x35 alapterületű. Tetratec EX700 as külső szűrővel.


biomassza
(csendes tag)

Ha néhány pötty alga miatt mindig szétkapod elölről kezdeni, sosem lesz akvárium belőle. Az üvegről simán lekaparható, sziklát ki tudod kapni lepucolni. A háttered kissé bonyolultabb persze. A szűrőhöz nem tudom, használtál-e starter kultúrát, de mindenképp idő míg beáll. Ha halaid is lesznek, akkor meg a nitrát fog gyűlni két vízcsere között, ez egy ilyen móka. Idő kitapasztalni, hogy meddig világíts, annyi növénynek mennyi táp kell, hogy ne legyen sok sem, mennyit etess, milyen gyakran és milyen térfogatban cserélj vizet, stb. Ez a szép benne :) Mindenki kicsit másképp csinálja, de nincs 2 egyforma igényű akvárium sem.

Úgy vettem ki, hogy a cucc használt - egy kérdést talán megér a csövek életkora. Nem gigászi a világításod, ha régiek, talán ki kéne cserélni őket a közeljövőben. (A "nem gigászi" kifejezésbe ne láss kritikát - pár tő vízikehely kedvéért nehogy betegyél 4 t5ös fénycsövet, hűtéssel 3 havi spórolás árán :) )

Jó halazást kívánok, szép hobbiba fogtál!

[ Szerkesztve ]


flegga92
(senior tag)

Igen, használt cucc. Csövek viszonylag jó állapotúak, nem túl merevek, előtte kipucoltam. Nem tettem bele vízelőkészítőt, de lehet veszek bele. Bár 3 hét múlva tervezem a halakat beletenni, akkor lesz több időm ezzel foglalkozni. Nem tervezek túl sok növényt bele, azokat is inkább az "igénytelenebb" fajtákból. Milyen csőre érdemes kicserélni? Így üresen a hidegfehér csővel nagyon szépen néz ki, egy minimalista berendezésű szobában van, mintha odateremtették volna.


mdk01
(addikt)

Vizet cserélsz rendesen ugye?


flegga92
(senior tag)

Eddig még nem cseréltem. De nem is rémlik, hogy olvastam volna valahol, hogy új akvárium indításánál is kell. Milyen időközönként kell ilyenkor? Ugyan úgy hetente?


mdk01
(addikt)

Ez változó.
A "nagyok" úgy szokták hogy 2 naponta az első héten, a másodikon már kicsit elnyújtva azt hiszem 3-4 naponta és szépen ráállni egy hónap alatt a hetire. Ezek a vízcserék persze közel nullás , szénszűrőn keresztül elengedett lágy vízzel történnek, tehát elvileg nincs semmi benne ami hazavágná a már kifejlődött kultúrát.
Én mint átlag halandó azt mondom, hogy most az elején heti kettőt csinálhatsz, de egyet mindenképpen, különben bajban leszel és nyugodtan mehet a 30-50% pihentett vízzel, ha már nincsen lágy vized, legalább a klór menjen el belőle.


biomassza
(csendes tag)

Csövek alatt a fénycsöveket értettem :)


flegga92
(senior tag)

Sajnos csak csapvíz van, akkor mindenképp megcsinálom a cserét.

biomassza :
Upsz ezt benéztem :DDD Nem tudom milyen korúak, de úgy érzem, hogy jobban járok ha lecserélem.

üzenetek