Aliexpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


vandor01
(őstag)

most mar ertem mi volt a varialas?
miert tunt el a 15napos szallitasi ajanlat!
tudtak hogy a nemzeti unnep miatt senki nem melozik a "consolidated warehouse" ban
vagy legalabb is limitaltan lehet ilyenkor a szemelyzet arrafele??
most ott gyulnek a cuccaim lehet megint lesz egy 6-8db osszecsomizasa...
majd hetfon! .

[ Szerkesztve ]


szpeti40
(addikt)
Blog

Sziasztok!

eBay-es topikban már írtam a csomagomról, röviden annyi, hogy Aliról rendeltem 2db óra szíjjat, amit a Cainiao szállított ECSCCA0000349959 csomagszámmal, ami elvileg utána a magyar postához került. Nem kaptam meg azóta sem a csomagomat (22 Aug 2022 19:05 Arrive at local delivery office), ahova rendeltem címre a postás nem hozta ki (munkahely), körbe kérdeztem, senkinek sem lett odaadva a csomagom, de ha így is lett volna, az asztalomhoz hozták volna, a portára sem lett leadva. Bementem a munkahelyhez (Debrecen) legközelebbi postára, ott nem volt a csomag, a kijáró postás sem tudott róla. A fenti csomagszámmal persze nem tud mit kezdeni a Magyar Posta. Indítottam egy dispute-ot az Alin, de elutasították, hogy tracking szerint itt van, menjek el érte.
Hogyan tudnám kideríteni, úgy hogy a csomagszámot nem látja sehol a posta, hogy melyik postán van a csomagom, már ha ott van még egyáltalán?
Járt már valaki így?


V/
(titán)

Már írtam ez egy normál levélnek minősül, nem lehet előkeríteni, a Magyar Postánál nincs róla nyilvántartás. Ha a postás azt mondja hogy ő nem is találkozott vele az csak 50% hihetőségi arány. Ezt bárki "zsebre" rakhatja.
Többen folyamatosan megkapjuk ezeket a leveleket, nekem ki is hozzák akkor is ha nem fér bele a postaládába, mert üzleti levél, persze a lakcímemre, nem munkahelyre. Egyrészt nem lehet oda, mert a magánlevelezést, csomag fogadást nem engedi meg a munkahelyi szabályozás és én sem szeretem keverni a magán és céges dolgokat,
Nálad is az utolsó bejegyzés azt jelenti hogy a Cainiao feladta Budapesten, ez nem az hogy a cím szerinti postára megérkezett.
A nyomkövetés nem kézbesítést mutat.
Milyen indokkal indítottad a dispute-t és lejárt már a szállítási védelmi idő?

A kézbesítő postán is elveszhet, szóval hogy menj érte az egy dolog, voltál és nincs náluk.
De kérhettél volna egy igazolást a Postától hogy nem fellelhető, azt elküldheted a dispute mellé.
Ha az AliExpress végeleges döntése és lejárt a szállítási védelmi idő akkor reklamáld meg ezt a döntést, a dispute leírásban ott a módszer..

[ Szerkesztve ]


szpeti40
(addikt)
Blog

"Milyen indokkal indítottad a dispute-t és lejárt már a szállítási védelmi idő?"
Hogy a csomagom még mindig úton van. Igen lejárt.

Végleges döntése volt az alinak az elutasítás, le is zárták. Akkor kérek majd a postán ilyen levelet.

Legutolsó rendelésemet inkább otthonra rendeltem, hogy ott majd bedobja akkor a postaládába, hát azt meg már megint az express one hozza ki, persze munkaidőben.


Flex77
(csendes tag)

Gondoltam megosztom veletek Kiszámoló új posztját, hátha valakinek hasznos:
Aliexpress termékeket európai raktárból


draco31
(veterán)
Blog

Hello!
Kicsit elakadtam. Lejárt a bankkártyám, azt pár napja töröltem is aliról, viszont akkor még nem volt aktiválva az új, így nem tudtam hozzáadni. Most viszont 10 perce kattingatok, és sehol nem találom, hol lehet hozzáadni az új kártyát. :U


V/
(titán)

Sokkal régebb óta benne van a jobb módszer az Összefoglalóban, 2. pont, nem igazán segítség, hiszen előfordul hogy csak nem szállítanak Magyarországra


V/
(titán)

A mobil app-ban lehet hozzáadni vagy a böngészős felületen a legközelebbi fizetéskor megjegyezteted a kártyát.


V/
(titán)

Nem jó volt az ok, ha elveszettnek tűnik akkor az hogy nincs (újabb) nyomkövetési információ, hiszen nem tudhatod hogy szállítják vagy nem, ezért nem valószínű hogy igaz az az ok hogy szállítva van.


szpeti40
(addikt)
Blog

Akkor hogyan kellett volna megreklamálnom?


V/
(titán)

Leírtam.
Itt a képen a 2. opcióra gondoltam, de erre a bejegyzésre ami van neked a nyomkövetésnél még a harmadik és a negyedik is jó lehet.

[ Szerkesztve ]


szpeti40
(addikt)
Blog

Valóban azok jobbak lettek volna, jövőhéten megpróbálom újra megreklamálni.

[ Szerkesztve ]


draco31
(veterán)
Blog

Rendben, köszi!


remi67
(tag)

Hááát, ezt nem hozták ki ma se.
Úgyhogy ezt lenyúlta valaki az agyar királyi pócstán.
Nem különösebben drága dolog van benne, egy "smart bracelet" és hozzá való szíjak, de a tököm tele van vele, hogy még csak reklamálni se lehet sehol.
Ahogy látom picit lejjebb egyáltalán nem egyedi az eset, szal. ez a szállítási mód a nagyon felejtős és mindenképpen kerülendő kategória.


V/
(titán)

Nem igazán tudod elkerülni, mert a hármas pakkokat ezzel küldik és nem te választasz szállítást, legfeljebb nem vásárolsz ilyet.
Ez a legtöbb esetben a Aliexpress Selection Saver szállítási mód.


cof
(veterán)

Sajnos már a Saver Shipping is ilyen ECS... mostanában, ami nem is lenne baj ha meg is érkezik. Na de ha nem akkor sose lesz meg. Legalább az U...BE követhető volt országon belül is.


V/
(titán)

Köszi az információt, mostanában azzal a szállítási móddal nem vásároltam. Nekem nincs panaszom erre 12-17 napon belül megkaptam mind.


remi67
(tag)

Az agyar királyi pócsta már évtizedekkel ezelőtt is a mértéktelen lopásokról volt híres hírhedt.
Anno, még az ADSL előtti időkben CD-ken meg DVD-ken cserélgettünk ritka zenei anyagokat egymás közt, postán. Ha véletlenül nem ajánlva lett feladva akkor a buborékos boríték 10/9 eltűnt, ajánlva jobb volt a helyzet, abból 10/1 tűnt el.
Ezek a könyveletlenül ezrével érkező csomagok igazi aranybánya a tolvajoknak, majd az lesz a vége, ami már korábban is volt: Mo.-ra nem ajánlja fel ezeket a szállítási módokat az ali, rosszabbik esetben semmilyet se, volt már olyan (nem is olyan régen) hogy pár cég Mo.-ra egyszerűen nem szállított, mert a temérdek lopás miatti újraküldések miatt vastagon veszteséges lett az egész régió.


V/
(titán)

Sajnos ez benne van a pakliban.


mikk2000
(őstag)

Többször volt már ilyen trükkös infó, én a gyakorlatban nem tudtam használni, egyik terméket se hozta volna Magyarországra ami nekem kellett volna.

üzenetek