AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590 - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Francia91
(veterán)
Blog

Szétszedtem, ahogyan kell, lepucoltam (mindent izopropil alkohollal, az egész NYÁK-ot), majd összeraktam ahogyan kell. Nem kell hozzá VGA javító szakembernek lennem, nagy truváj....
Nálam jó volt, egyszerűen nem tudok erről többet mondani.... :U

[ Szerkesztve ]


dik
(őstag)

Ne nekem mond hanem neki tetszik érteni... ;] :D


Lacccca87
(őstag)

ÁÁÁÁ nem hiszem el hogy jól csináltad :DDD oda is adom gyorsan a rx480-at hogy bizonyíthass még1x :D
Viccet félretéve lehet nem ártana már szegénynek, de igazából már ritkán van használva játékra, amíg bírja addig már jó lesz így is. :)


dik
(őstag)

Én elküldeném neki biztosan. Sőt ezek után el is viszem neki személyesen csinálja meg. Hihetetlen profizmusra tett szert... ;] Nála mindíg minden jó még másoknál sz.r... :)


Petya XT
(aktív tag)

Sziasztok,
A kezembe került egy XFX 570 4GB és egy Nitro 470 4GB. Gondoltam itt az idő, hogy megnézzem, hogyan muzsikálnak. Meglepetésemre a 470 szinte mindenhol erősebb és stabilabb volt mint az 570. Jól láttam? Tényleg combosabb a 470? Másra számítottam... :F Azért problémás, mert az egyiket csak el kéne adni, de mostmár nem tudom melyiket :DDD


brabbitz
(csendes tag)

Olyan a földön nincs. A 470-570 között 5 fps max különbség van, de olyan nincs hogy erősebb lenne a 470. A különbség a kettő közt a fejlett gyártás technologia miatt magasabb órajelek az 570 javára, meg nehány egyéb dolog.
Az 570-ed hibádzik.

[ Szerkesztve ]


bobalazs
(nagyúr)
Blog

Hát, jóval lassabb lesz az 570 bányász biosszal, módosított órajelekkel. Fordítva is igaz.


brabbitz
(csendes tag)

Úgy lehet. Nem volt megemlítve bányász BIOS


Petya XT
(aktív tag)

Semmi mókólás nem volt a kártyákon. Egyenlőre én sem értem, mert közel egyforma teljesítményt kellene hozniuk. De mégsincs így. Az a közel 600 pont Unigine Superposition-ban a 470 javára...az a probléma. Az 570 lassabb, más teszttel is. Egyik sem volt bányában.


negro
(őstag)

Tan nem a Nitro erdemez ez? AMD-bol mindig is a Sapphire volt a #1. Minden teren.
Amiota AMD-t veszek mindig is Sapphire Nitrot vasaroltam. Nem veletlen. Alap verzioknal ketlem jobb lenne egy 470 egy 570-tol. :F

[ Szerkesztve ]


brabbitz
(csendes tag)

Nem lehet hogy underclockolva van?
vagy tulmelegszik?
kap rendes aramot egyebkent?
az XFX-rol nincs jo velemenyem, de azert ennyivel nem kene teljesen elmaradnia.
legutolso esetben egy BIOS cseret megejthetnel


Petya XT
(aktív tag)

Az tény, hogy rettentő hitvány a kivitelezése, és úgy önmagában is elég igénytelen, mind anyaghasználat, mint megjelenés terén. Újrapasztáztam, jó a hőmérséklete, ciripel rendesen. Nézegettem az egyéb paramétereit is, feszültségek, órajelek is rendben vannak. Ezzel a táppal anno SLI-ztem is, nem gondolnám... akkor köhögne a másik kártya is. Egyébként szerintem hozza azt amit kell, simán a vállalható kategória, csak meglepett a 470. Bent is hagytam a gépben. Átszámolva 7-8% a difi a 470 javára.

Valószínűleg negronak van igaza, és ez a Sapphire műve, hogy be tudott fogni egy mezei 570-et.

Mindenesetre érdekes.

...jah igen. Amiért az egészet elkezdtem méregetni, az egy YT videó volt, ahol 5 játékban hasonlították össze a két típust, bár nem ezekkel a gyártókkal. Volt egy játék ahol megtérdelt az 570 a 470-el szemben, ez a GTA V. volt. De látványosan köhögött, 25 FPS is volt néha difi. :F

[ Szerkesztve ]


Petya XT
(aktív tag)

Bocsi 10 játékban és 7:45-től kezdődik a buli.

[link]


Petya XT
(aktív tag)

És abba is hagyom, mert ez már beteges, de nem bírtam ki. A driverhibát kizárva, ezúton egy OpenGL, nem DirectX teszt linux alól, amdgpu nyílt driverrel( mire nem jó a Dual Boot). Mind a két kártya a Windows-hoz képest pár százalékkal "soványabb", de itt is megmaradt a különbség a 470 javára.


Elengedtem a történetet. :DDD


Gyuri27
(félisten)

Csinálj már 2k-4k benchet is pls. Van egy erős gyanúm. Thx.


Petya XT
(aktív tag)

Linux vagy Windows alatt? Holnap megcsinálom, mert át kell raknom a kártyát.


TIT
(veterán)

Csak a gta jobb,a többiben az 570 erősebb,ami természetes.


Petya XT
(aktív tag)

OpenGL 4K, egymáshoz símultak.

TIT: Az összes létező, általam helyileg futatott benchmarkban más jött le, ezért is kérdeztem meg itt. Sőt a 4K-s történetben sem tolta le. Ergó nekem az jött le, hogy minimum erősen kérdőjeles az "erősebb" szó az 570 esetében. Mondjuk tényleg bánom, hogy nincs egy Sapphire 570-em, kíváncsi lettem volna.


brabbitz
(csendes tag)

Hat ez rendkivul erdekes, nem így kellene lennie. I mean, egy Sapphire siman befoghat egy 570-et, de azt azért mégiscsak lehetetlennek tartom hogy meg is veri.
4 RX 500.as kártyát, 2x 570(MSI-GIGABYTE) 2x 580(Sapphire) tartok, MSI meg Gigabyte kozott tenyleg hangyafsznyi kulonbseg van az MSI javara. Mindenestre ez durva.


Gyuri27
(félisten)

Na. Akkor megnézném milyen bios van a 470-en. Ha gyári stock (egyébként okosan felmegy rá az 570 biosa) akkor a procid a ludas szerintem. Erősebb procival kijönne az 570 előnye.

üzenetek