AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Z10N
(veterán)

FUBAR az egesz...


Yutani
(nagyúr)
Blog

Már ha eljut Magyarországra. A Yeston eléggé Kína exkluzív.

De szép a kártya! :DDD


FragMaster
(addikt)

LIS2-nél is van, ott valami beakadhatott.


Yutani
(nagyúr)
Blog

Polaris raktársöprés. No one wants a dead stock.

Majd ha a Polarisok elfogytak, lehet árat csökkenteni.

[ Szerkesztve ]


Pécsi gyerek
(addikt)
Blog

Addigra meg mindenki meg is veszi a kis gtx-ét. :C
Jó terv :U :DD


Z10N
(veterán)

Majd ha a Polarisok elfogytak, lehet árat csökkenteni.
Akkor meg 3-4 ev :DDD


Pécsi gyerek
(addikt)
Blog

:DD


Devid_81
(nagyúr)
Blog

Az MSI meg csak most dobja piacra az 580-asokat... :D
Szerintem ezek a GPU-k meg mindig a banyalaz lecsenges miatti tultermelesbol vannak.
Eltudom kepzelni mennyit legyartottak extraban amikor beindult a coin szeker :D :O
A Polarisnak mar reg a muzeumban lenne a helye, de sztem nem szabadulunk meg toluk egyhamar :(


Z10N
(veterán)

Jol latod. Konkretan lattam olyan kepeket, hogy ugyan a banyaba szantak a vga-kat, azaz nincsenek dobozolva, mert a gyartosorrol egybol vittek oket, csak ESD zacskoban vannak bebalazva. Sokat vettek tartalekba, igy meg bontatlanok. Felhasznalva ugye nem lettek az ASIC-ra atallas miatt. Ezeket most $100-130-ert adjak (470/480/570/580 4/8G), de csak egyben es nagy mennyisegben, gondolom a tovabb ertekesites vegett. A banyat is latott "csakanyok" ez alatt mennek $20-40-ral es ezekbol 5'000-10'000 db van keszleten /gyarto, /sku, /elado. Szoval van meg beloluk boven es meg lesz is ahogy jonnek a banyakbol.

Ez ugye egy folyamatos konstans aron valo ellatast fog biztositani meg evekre. Mig ez normal felhasznalasnal teljesen mashogy kerul vissza...

[ Szerkesztve ]


.Ishi.
(aktív tag)

230 dodó lenne egy RX5500XT? Ouch... :(

Nem hiszem, hogy meglesz az RX580+ 15-20%, maximum a nagyon pirosak által preferált játékokban. Az én tippem az, hogy a 1650 lazán megvan (ez persze nem nehéz), de a 1650S néhol meglesz, néhol nem. Majd holnap kiderül!

[ Szerkesztve ]


sutyi^
(senior tag)

Holnap kiderül hogy mennyi is a tényleges MSRP.

Ha 229USD az egy AIB modellért nagy sok, főleg ha nem fogja meg a GTX 1660S-t. Ennyiért ez datolyaszilva... KHAKI.

Ezek az árak maximum úgy játszanak, hogy a sima RX 5500 128bit 4GB/8GB(?), míg az RX 5500XT teszem azt valami csoda folytán mégsem NAVI14 vagy az XTX verzió full 24CU és 256bit az IMC.


.Ishi.
(aktív tag)

Egy nappal a megjelenes elott csak kiderult volna ez a varatlan meglepetes, nem beszelve arrol, hogy jottek pletykak az RX5600-okrol is.


Petykemano
(veterán)

Televan74
(nagyúr)

A 8GB -os ára hasonló a kínai kiskerbe kirakott árakkal.

Nem rossz kártya lesz,csak az ára a konkurenciához igazodik.Mindig is inni fogjuk a bányászkorszak levét. 50-60$ többe kerülnek ezek a termékek. Nyugaton könnyebben hozzászoknak a megemelkedett árakhoz,mi meg csóró magyarok duplán sz..unk.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(nagyúr)
Blog

Ettől én még azt látom, hogy az AMD egyszerűen nem akar vagy tud árversenybe fogni.
Hogy most a kártyák gyártási ára ilyen magas (vagyis üzletileg nem éri meg versenyezni), avagy egyszerűen nem érdekeltek, hogy alávágjanak az 1650 Super-nek, azt nem tudok.


D013
(aktív tag)

Úgy kell ezt elképzelni hogy jövőre amikor az Nvidia bejön az új szériával, esetleg RDNA2 az AMD-től, és ezeket úgy dobálják majd nyáron utánunk az üzletben. Az 5700-om szerintem nyáron 75k lesz kb, én 114-ért vettem.


Petykemano
(veterán)

A Computerbase szerint csökkent az 1660 ára: ¤219 => ¤199


Televan74
(nagyúr)

Én szerinted miért nem adtam el a Vega 56 Pulse kártyámat? Pont emiatt.85.000 -ért adtam volna el az aprón,135000 -ért vehetnék 5700 -as Pulse -t.Inkább most már kivárom az RNDA2 -es kártyákat.

Az AIB -ok szépen lezsírozták az árakat minkét gyártóval a magasabb profit érdekében.Majd jön az RX5600, 90000-100000 körül és megint meglesznek az ár/teljesítmény lépcsők,ami sok embernek nem fog tetszeni.De vannak olyanok akiket csak az érdekel,hogy hasonló teljesítménnyel és árral kapjak AMD -s terméket.Mert nem akar Nvidia kártyát venni, és így vannak sokan a konkurencia termékeivel is.


Tyrel
(őstag)

Azért annyira drasztikusan nem fog lemenni szerintem (90-100-ra tippelnék), deee igen az nekem is elég valószínűnek tűnik hogy ez az RDNA1 széria (5700 és 5500 is) jövőre, az RDNA2 és Ampere megjelenésétől kezdve nagyon jó vétel lesznek, biztos sokat esik az áruk.

Ettől függetlenül sztem nem lesz belőlük olyan népkártya mint a Polarisból, mert nVidiának nagyon sok terméke van össze-vissza minden szegmensben, és biztos azoknak is esni fog az ára, nagyon telített lesz a piac alsó - közép kategóriában. (most is az csak még az árak nincsenek rendben, de majd a next gen. rendbe rakja)

[ Szerkesztve ]


paprobert
(senior tag)

Úgy érted, hogy aki Polaris szintű kártyát nem vesz 100-130 dollárért ma, az majd fog Polaris szintű RDNA-t venni fél év múlva árcsökkentéssel $170-ért?

Ez a nagy terv? :D

[ Szerkesztve ]

üzenetek