AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


deakbarca
(friss újonc)

Sziasztok, kérdèsem lenne hogy nemrèg vettem uj videokartyat:
MSI Videokártya PCI-Ex16x AMD RX 580 ARMOR OC 8GB DDR5
sajat gèpem:
Alaplap: Gigabyte GA H81M-S1 s1150 H81 DDR3, VGA+PCIE Gbe
Processzor: Intel I5 4590S QuadCore 3,3 Ghz 6MB LGA1150 BOX
Memória: Crucial 4 GB, DDR3,1600 Mhz
Kingston 8GB, DDR3, KVR16N11/8 1600 Mhz
Winchester: 1 TB SATA
Hàz: Cooler Master Elite 311 RC-311B
Tàp: Cooler Master 600W Elite Power BK RS600-ACABM4-WB
Filmlejatszas ok, csak a jàtèkok nem akarnak elindulni rajta, betolteskor lefagy ès ujraindul a gèp akkor nèha a szag àrad a gèphàzból.
Valamit kell cserèlnem? vagy mi a gond?


Pécsi gyerek
(addikt)
Blog

Rossz topikban vagy. :) Amúgy nem lehet hogy bányászkártyát vettél és rossz bios van a kártyán?
Mondjuk ez nem magyarázza meg a rossz szagokat,az valami komolyabb hiba lehet. :Y


Petykemano
(veterán)

Ha az rx 5500 XT-re a $169/$199, valamint $229-259 AIB árak maradnak érvényben, akkor az általad említett $249-279 is csak a referencia ár lehet aib ár pedig $299-nél kezdődik.

Az a baj, hogy az 5500xt nem guríthat nagyot a várakozásokhoz képest, mert akkor nem marad levegő az 5600/XT-nek.

De ahogy a kollégák mondják, a konkurenciával összevethető árazás.


Z10N
(veterán)

Semmi gond. Ahogy az AMD lesz@rja a kozonseget ugyanugy mi is megtehetjuk azt. Aztan majd lehet csodalkozni, hogy egyre kevesebb a gpu eladas. Erdekes modon a procikat perfekt modon toljak a piacra.

"De ahogy a kollégák mondják, a konkurenciával összevethető árazás."
Az tpu oem teszt alapjan egyaltalan nem. Szoval ilyen se volt meg...

ABU: Az Rx5500 teszt itt mikor lesz kint?

[ Szerkesztve ]


Petykemano
(veterán)

Nem azt mondom, hogy nem kell hallatni a hangunkat. Nyilván a legtöbb ember megnézi a kínálatot, esetleg az árat is és választ. És nem gondolkodik azon, hogy.abszolút értelemben jó deal-e valami, csak relatíve más lehetőséggekkel összevetve.

Relatíve lehet az RX 5500/XT jó deal. Azokhoz az árakhoz képest, amiért egy új nvidia kártyát kapnál. (Arra meg már ki emlékszik, hogy az nvidia az első körben azért emelhetett árat, mert az AMD nem volt versenyképes?)

Abszolút értelemben persze tökre igazad van. A polaris erre remek összehasonlítási alap.

De azért az AMD sem fafejű. Bármit megtenni csak birkákkal lehet. Valahol az is birkaság, ha a csak pénztárcáddal szavazol és nem vásárolsz, és magadban tartod az értékelésed.

Állítólag az AMD az rx 5700/xt esetén is azért csökkentett árat, mert gigantikus felhördülés volt az elsőre bemutatott árakon. A jebait meg mese habbal.

Ahogy akkor felhördült a média, úgy kéne máskor is. Az a baj, hogy a tech press sem kivétel az alól, hogy mennyire tudja abszolút vagy relatív értelemben értékelni a value/$ kérdést.

Nyilván működnek a piaci mechamizmusok: cégek terveznek egy mennyiséget egy áron, bizonyos margóval és ha ez teljesül, akkor szupcsi. Ha te egyedül nem veszel, te bajod, csepp vagy a tengerben.

A médiának ebben nagy szerepe van és szerintem igenis ott olyan szakértőknek kellene ülnie, akik nem csak egymással összevetve tudják értékelni a kínálatot, hanem tudják és merik is mondani, hogy ha cég gigantikus profitot hajt fel, akkor a termékei lehetnének olcsóbbak.

Persze ebben a kérdésben sem szabad részrehajpónak lenni. Valószínűleg nem véletlenül röppennek fel olyan pletykák, hogy bizonyos cégek megvásárolják, vagy szankciókkal kizsarolják félrenézést, a médiával hallgatásával szentesítik üzleti érdekeiket.


beef
(őstag)

Ventillátor pörög? Fóliákat levetted róla?


AtomSiló
(lelkes újonc)

"De azért az AMD sem fafejű"
Nagyon személyesre van véve ITT sok embernél a vélemény nem egymást kellene minősíteni...
Ha globálisabban tekintjük ez annak a harca hogy a kis 7nm-es lapkák tudnak e versenyezni a nagyobb régebbi csíkszéleségekkel.
és igazándiból a drága 7 nm és a drága 8GB miatt nem lehet olyan olcsó a kártya amit a teljesítménye indokol.
Nem véletlenül nem jelenik meg a konzol sem.
7nm EUV és RDNA2 nagy lapkával versenyképes lesz, de addig ez nem várható el csak be kell ismerni hogy borult a Moore törvény :)
A 5500 XFX nagyon guszta de pl már nitró teljesen felesleges egy ilyen alacsony hőtermelésű kártyánál csak plusz lesz az árcédulán.
Na ki az a bátor aki megcsinálja az 5500 szobát ? :D

[ Szerkesztve ]


Pécsi gyerek
(addikt)
Blog

Ennek a kártyának ilyen áron nem lesz nagy tábora. ;] Kis szoba is elég lesz. :DDD


Z10N
(veterán)

"Na ki az a bátor aki megcsinálja az 5500 szobát ? :D"
Nem kell. Mehet az Rx550 melle (vegulis csak egy nullat kell lehagyni). Az is hulladek volt, meg ez is az. Ha az AMD kisporolta azt a 2CU-t, mi is sporoljunk a topikon.


mormota79
(tag)

Attól, hogy Z1ON mindig kicsit erősen fogalmaz, még nagyon is igaza van. :K


Jack@l
(veterán)

A "drága" 8gb ott van a túloldalon is és nem arról híresek hogy teréz anyát játszanak...
Senki nem kérte tőlük hogy kis kártyát drága tech-el állítsanak elő, ez pusztán kényszer az amd részéről mert a régí csíkon watt/perf arány jócskán lemarad a zöldekéhez.

[ Szerkesztve ]


Jacek
(veterán)

Igen minden ötödik percben.


Yutani
(nagyúr)
Blog

AMD is set to launch Radeon RX 5500 XT at 169 USD.

The Radeon RX 5500 XT will be available with two memory options. We have confirmed that the 4GB model will retail at around 169 USD and an 8GB variant will cost at least 199 USD. That is a bit more than we expected, considering how much cheaper Polaris series have become.

A TPU táblázata alapján az 5500XT 4GB-os verzió $169 ára perf/price szinten ott van a legjobbak között, így felesleges a sirdogálás.

[ Szerkesztve ]


Jacek
(veterán)

Gigabyte Radeon RX 5500 XT OC HDMI 3xDP 8GB webshopban 2890 svéd korona=91e HUF
Meg látok egy MSI 5500XT Gaming X árat 82-ért de az lehet hogy nem jó

[link]

jan3 szállítás

[ Szerkesztve ]


Cyrin
(addikt)

"KÖP" hátigen..... :D


Devid_81
(nagyúr)
Blog

Teljesen megeri majd, RX590-et lehet venni (UK) £149-ert, ez kb 60k.
Amihez kozel se lesz a teljesitmenye az 5500XT-nek tippre...de sokkal dragabban legalabb :DDD :O


Jacek
(veterán)

Itt svédben is 60k-tól indulnak az 590-ek mondjuk a 80e az nem is lenne annyira rossz mert induló ár plusz két game van hozzá nem egy :D


Petykemano
(veterán)

3 évvel ezelőtt a polaris nomenklatúra szerint az R9 380-at (Tonga), és a már egyszer átnevezett R9 390/X-t (Hawaii) váltotta. Addigra a korábban alsó performance osztályúnak számító R9 390 ára is lement $260-ra, a 380X pedig $210

Az RX 480 4GB/8GB $199/$239-on indított.
Az RX 480 (8GB) azt a teljesítményt hozta, amit a korosodó, inflálódott, de még mindig magasabb árú 390, azon az áron, amit a nomenklatúra szerint váltott (380) és még kevesebbet is fogyasztott. (Vagy fogalmazzunk úgy, hogy a nomenklatúra szerinti szint szerint fogyasztott)

Az RX 5500XT 4GB/8GB $169/$199 áron nyit. A teljesítményt egyelőre nem tudjuk pontosan. AZ általad linkelt ábrán az OEM RX 5500 szerepel.

Mindenesetre lesz majd ilyen ábra.
Én valami olyasmit szeretnék látni, hogy ezek a kártyák a korosodó, inlálódott árú korábban magasab teljesítményszintet jelentő kártyák teljesítményét hozzák a nomenklatúra szerint váltott kártyák árán. A polaris 4GB hozzávetőleg 30%-ot hozzott perf/$ tekintetében az R9 38-hoz vagy 390-hez képest

Tehát szerintem ugyanez elvárható lenne, hogy a 4GB-os $169-ért adott modell a 4GB-os RX 570-hez, de minimum az RX 580-hoz és 590-hez képest +30% perf/$ előnyt hozzon (mai árakon számolva)

üzenetek