AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Kb. ezermilliárd dolog okozhat filmnézés közben véletlenszerű összeomlást. A grafikus driver általában a legritkábban, mert az nincs is igazán használva ilyenkor. Egy fixfunkciós hardveres blokkhoz van továbbítva a feldolgozásra váró adatfolyam. Ez nagyrészt OS-be épített futószalagokon keresztül működik.

A képi hibák hardveres problémákra is utalhatnak. Ha csak egy bizonyos ponton jön elő, akkor lehet a meghajtótól, de ha általánosan, akkor a hardvert is figyelembe kell venni. Szóval a képi hiba önmagában nem jelent semmit. A részletek itt a fontosak.

A Google 692 millió találatot ad a random black screen-re. Tudod miért? Mert ha valami történik a gépen belül, akkor elmehet a kép, azaz fekete képernyőhöz vezet. Ez lehet a grafikus meghajtó hibája, de lehet ezernyi más dolog, és a kettőt nem tudod egymástól megkülönböztetni, mert az eredménye ugyanúgy fekete képernyő. Ezért mondják azt a support részlegnél, hogy a részletek a fontosak, mert a gépen található összes komponens okozhat fekete képernyőt, tehát nem biztos, hogy pont az egy szem grafikus meghajtó az oka. Ez a legnagyobb probléma az efféle hibák felderítésénél, mert a user tényleg csak azt látja, hogy elmegy a kép, de valójában fingja sincs, hogy mitől, és sajnos a userek 99,9%-a azt se tudja megnézni, hogy melyik komponens okozta a rendszerhibát az eseménynaplóban. Emiatt találsz rá a Google-ben 692 millió találatot, kis túlzással minden komolyabb összeomláshoz vezető hibának az az eredménye, hogy elmegy a kép.

A memória-órajel fixálása több kijelző mellett nem bug. Azért van így beállítva, mert egy kijelzőre megoldható a memória-órajel váltása anélkül, hogy a kijelző ne menjen el egy pillanatra, de több kijelzőre nem. Sokszor az órajelváltás azt eredményezi, hogy elfeketedik a kijelző, majd visszajön. Ezért nincs órajelállítás.

A legstabilabb a 20.4.2-es. A 20.5.1-gyel igazából az a gond, hogy nem tudni, hogy mennyi hiba varrható az új Windows frissítés nyakába. Az is tele van sajnos buggal. Ezek egy része egyébként kapcsolódhat a driverek WDDM 2.7-es implementációjához.

[ Szerkesztve ]

üzenetek