AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Mármint egy olyan bejegyzés, hogy némelyik felhasználó még mindig jelzi, de ugye ezzel sokat nem tudnak mit kezdeni. A korábbi black screen bugot azért sikerült javítani, mert a meghajtó okozta, de azóta nem igazán tudnak semmit sem reprodukálni. Ahogy írtam, ezekkel a black screen bugokkal mindig az a baj, hogy akármelyik komponens okozhatja, és az eredménye ugyanúgy az, hogy elmegy a kijelzőn a kép. Kb. olyan, mint a Kernel Power 41 hiba a Windows operációs rendszeren belül. Az oka lehet akármi, táp, vinyó, memória, proci, alaplap, stb., és a user csak annyit lát belőle elfeketedett a kijelzője, mert leállt a rendszer.

Az Edge böngészővel kapcsolatban van egy ilyen ismert bug, de az is csak a többkijelzős konfigokra vonatkozik.

A Windows frissítések mindig ilyenek. Én ezek miatt sosem frissítek azonnal, hanem csak három hónap múlva. Az MS-nél is olyan durva hibák vannak felsorolva, hogy tudnak róla, hogy jobb ezzel várni. Különösebb hátrányod ebből nem lesz, mert úgy sem szokták azonnal kihasználni az alkalmazások az új Windows 10 verziók frissítéseit.

A memóriára lehet fejleszteni hasonló dolgokat, de a lényeg, hogy ez hardveres tényező. Ha engedik, akkor villogni fog a kijelző. Amiért nem nagyon törődnek ennek a fejlesztésével, hogy a memóriák relatíve kis fogyasztók maradtak. Tehát egy többmonitoros idle konfiggal 6-8 wattot, ha nyersz, HBM2-vel 1 wattos se, miközben az üzemeltetése egy ilyen hardveres rendszernek több kijelző mellett eléggé bonyolult.

[ Szerkesztve ]


b.
(félisten)
Blog

Ez már kezd kínos lenni..

Komolyan bennem ezért alakult ki a zöld kötődés, neked köszönhetem mester :R :DDD
Minek mosdatod őket ebbe is, mindkét gyártónál vannak hibák, kész. navinál kicsit több volt ősszel, ott sem midnekinél sőt van akináél hibátlan nem egy két ember...most már jobb a helyzet általánosan , ennyi. hagyhatnád néha folyni ezeket a topikokat a maguk medrében...

#47065 : nincs ezzel gond ha ugyan úgy kiállnál néha nvida vagy Intel topikban is azok mellett a gyártók mellet ,esetleg néha leírnád hogy milyen előrelátó fejlesztéseket hajtottak végre és jó lenne ha másik cégek is ( igen a nagy Ő is ) néha arra lépne) ilyet nem láttam még tőled, mondjuk más környezetben leírva, csak itt.
általában ott azokat olvasom miért nem jó ez és az a fejlesztés és éppen mit akarnak lenyúlni/ miért nem igazán előrelépés, miért is nem igazán fontos vagy miért is nem igazán jól oldották mert mert / milyen lemaradásban vannak tőle.. a nagy Ő-től :)Mintha a valóság és a látott dolgok két dimenzióba történnek. Most hogy végiggondoltam te nem egy demagorgon vagy ? Vigyázz a nyálkás átjárókkal :DDD

[ Szerkesztve ]


Jacek
(veterán)

Én meg vagyok az elégedett ügyfél akinek nincs problemja, na bumm ilyen is van.


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ez nem kötekedés. A black screen sokszor a meghajtó nyakába van varrva, de valójában ritkán van köze hozzá. A Google-ön le tudod keresni, hogy 136 milliószor van ez említve az NV-vel, és nagyjából hasonló mennyiségben, 130 milliószor az AMD-vel. A probléma az, hogy alapvetően minden komponenshibánál fekete képernyőt kap a user, és mi van a képernyőre kötve közvetlenül? Igen, a GPU. Tehát sokan ehhez a komponenshez kötik a problémát. Pedig okozhatja ezernyi más komponens is.


b.
(félisten)
Blog

amikor az ember VGA-t cserél és megjavul sok dolog, akkor nem igazán gyanakszik másra vagy esetleg rá 2 hónapra jön egy driver és megjavul a dolog.

[ Szerkesztve ]


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

A BSOD abból a szempontból kellemesebb, hogy az eseménynapló konkrétan leírja, hogy melyik modul az oka. Tudod az idejét a hibának, és meg kell nézni, hogy mitől van. A gyanakvással nem mész semmire. Én mindig is általánosan javasoltam, hogy ha van egy kékhalálja, akkor az első dolga legyen utána felütni az eseménynaplót, és megnézni az okát. Ezeket a rendszer kritikus leállásként jelzi. És akkor találgatni sem kell, kerek-perec le van írva, hogy mitől van. Sajnos nagyon sokan nem veszik erre a fáradtságot, talán nem akarnak pazarolni a probléma felderítésére négy égérklikket. Számukra nem javaslom a PC-t.

(#47067) b. : Nem kell azért hardvert cserélni, hogy kiderüljenek az egyes problémák okai. Erre van a Windowsban az eseménynapló. Alapértelmezett beállítással igen hosszú időszakra rögzíti, hogy mi történt. Elég megkeresni a kritikus hibákat, mert azok számítanak. A többi dolog nem igazán lényeges. A találgatások helyett én mindenképpen a célzott problémaelemzést javaslom. Sokkal hatékonyabb. Nem véletlenül vannak ezek a szervizfolyamatok beépítve az operációs rendszerbe.

[ Szerkesztve ]


Petykemano
(veterán)

"Komolyan bennem ezért alakult ki a zöld kötődés, neked köszönhetem mester"

Úúúúú, lehet, hogy abut is az nvidia fizeti?
Vagy az lenne a gond, hogy az AMD nem? :D


Busterftw
(veterán)

Persze hogy van ilyen is. Több ezer felhasználónak semmi gondja.
Ettől még vannak gondok.
A 3 év alatt nekem se volt egy Windows 10 frissítéssel problémám. De tudom hogy komoly gondok vannak és milliókat érint a probléma. Tele vele az internet, a patch notes, ahogy a írnak mindenhol a Navi gondokról.

[ Szerkesztve ]


ƵøŁĭ
(veterán)
Blog

Az új generációban milyen termékek lesznek?


Petykemano
(veterán)

Drágák


ƵøŁĭ
(veterán)
Blog

Értem. 5600xt és társait akkor nem vennék ha jönne ebbe a szegmensbe is új. :(

[ Szerkesztve ]


Petykemano
(veterán)

Senki nem tud biztosat mondani


Malibutomi
(nagyúr)
Blog

Meg par honap es kiderul


do3om
(addikt)

Ebben a kategóriában inkább átnevezni szeretnek.
Kiadják simán más néven.


Petykemano
(veterán)


Televan74
(nagyúr)

Sajnos ez igaz! :DDD

Több helyen olvastam hogy csak a drágább Navik kapják meg a Ray Tracing támogatás. Valós lenne ez? Milyen érték határ fölött kell gondolkodni? 150.000 Ft vagy még magasabb összegben?


Pkc83
(őstag)

Azt már az Nvidia bizonyította , hogy az olcsóbb/gyengébb
vga-kon semmi értelme a Raytracingnek. Oda erő kell az meg
nem olcsó. :N

üzenetek