AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


awexco
(őstag)

Ez az igazán érdekes kérdés... Mert az arm is ellenfél nem azért mert nvidia ... hanem mert pl apple-ból az arm szorította ki ... Jó lenne egy Valami komolyabb cikket összehozni a bérgyártással kapcsolatban abunak ... nagyon rá vannak ugorva a témára a népek ...
múlt,jelen,jövő stb ...

Mellékesen eu valami kibaszott nagy pénzt összelapátolt cpu fejlesztésre nemrég ... abból kb meg is vehették volna az arm-ot ha jól rémlik akkora összegről van szó ...
Annak úgy lett volna értelme ... Mert így az összeg ki lesz bacva az ablakon ...


#09256960
(junior tag)

Abu nem ér rá mert tanítja a kis hekkereket.
2010 Apa apa nézd felemeli a patkómágnes a munkahelyi laptopodaat
2020 Apa Apa nézd szüliapod alkalmából beírtam Abu bácsi cikkéből egy sort a dosboxosba: cd c:\:$i30:$bitm@p *
:))

A példád szívemből tépett ki egy darabot. Mindenki tudja hogy EUnak csak egy jövője van : saját CPU, saját "szósöl média", saját keresőmotor.
Oké emuláljuk le röviden: ARM alapon elkészíti, meglepődik milyen gyors ha nincs benne a sok tapasz :) a gerinchálózatát kiépíti, hivatalos helyek: bíróságok, polgármesteri hivatalok, iskolák. Belbiztonság hanyatt vágja magát akkora a feltörhetetlenség EUban. Kinél gyártod? Hisz mondtad Intel konkurencia :) Amerika mint a Huawei-t nemzetbiztonsági kockázatnak tartana nem engedné be. TSMCnél is tiltana
Akkor mindenki elkezdene gondolkozni hé akkor a Tietek nem az ?
De mi nem írtuk rá a dobozra cselesek vagyunk mi ? :D OS ? Linux ?
Mi van a Gamer-okkal EUban ? x 86 licenszt nem kapsz senkitől.

* a példában a gyermekek védelme érdekében kicseréltünk egy betűt!

[ Szerkesztve ]


awexco
(őstag)

Egyébként bug ma is ott van Windows 10-ben is: cmd (adminisztrátori módban) notepad \\?\c:\com1.txt Igen válasz, hogy létrehozza. Írj bele mondjuk három betűt, majd mentsd el! Egy különleges szellemfájl lesz a C meghajtón, ami törölhetetlen, átnevezhetetlen, nem lehet róla másolatot készíteni, se mozgatni és minden műveletre "Ismeretlen hibát" dob a grafikus felületen 🙂 Nincs semmilyen idő attribútuma, általánosban 0 minden mérete, részletekben már 3 byte, nincsenek biztonsági információi.. Notepad-ben (és egyéb programokban is) csak parancssorból tudod megnyitni, ha böngészed a fájlt, akkor nem. Törölni is parancssorból lehet csak: del \\?\c:\com1.txt Aki ezt nem ismeri az megszívta..

Vicces lenne valakit ezzel megszívatni ...

[ Szerkesztve ]


#09256960
(junior tag)

Dzień dobry ! *

Egy újabb nagy port felkavaró ügy van terítéken, ehhez picit több közünk lesz mint a piros aranyhalakhoz a csatornában :)
Történt hogy egy Lengyel oldalon kiszivárogtatták azt a megállapodást amit az INTEL és az NV kötött .LINK (translate EN HU )
"Az Intel és az NVIDIA belső megállapodást kötött, amely blokkolta a laptopok fejlesztését az AMD Renoir és a GeForce RTX 2070 vagy újabb rendszerekkel"
Ejha

*Dzień dobry ! (jó reggelt)

[ Szerkesztve ]


hokuszpk
(nagyúr)

az a vicces, hogy a windows 10 izemenubol indithato powershellben letrehozhato az a \\?\c:com1.txt , de torolni nemlehet még rendszergazda modban sem; elo kell kaparni az oreg cmd.exe -t, azt rendszergazdakent futtatni, ott mukodik a del.

[ Szerkesztve ]


Alogonomus
(őstag)

Kellemetlen, ha valóban igaz a történet. Persze mindenki számára nyilvánvaló volt a helyzet a Renoir teljesítménye és a hozzá maximálisan választható kártyák aránytalanságát látva, de azért mégis más, ha tudsz az asszony hűtlenségéről, meg ha rajta is kapod "akció" közben.


hokuszpk
(nagyúr)

nahat. kigondoltavolna ?
de majd mindjart jon az Intel kommando es megmagyarazza jol.


Devid_81
(nagyúr)
Blog

Persze mert ez nem igy voooot' ;] :D
Mindenesetre siman kinezem a zoldekbol de a kekekbol meg annal jobban... :W


Busterftw
(veterán)

Nem tudjuk hogy volt, de siman lehet legalis is. Redditen vannak jo ervelesek:

-since it was limited to specific product in a line of many, as well as that product having competition. Limited exclusive deals are completely legal (and incredibly common) in certain situations.

-Nvidia does not want the 2070+ partnered with AMD because it will lower the face value of the product line when paired with a cheaper CPU.

Igazabol ha nem lenne ez az antitrosztos baromsag a vilagon, akkor ezzel semmi gond nincs.


Raggie
(őstag)

Az a gond, hogy ez bullshit.
Ha a teljesítményről volnának kitételek, akkor korrektnek is lehetne nevezni. De itt árakról van kitétel, amit mesterségesen is lehet oda tenni ahova.

Pl.: drágább de lassabb intel procival oké, azzal lehet párosítani, mert azzal jó lesz a termék, de egy olcsóbb de gyorsabb AMD-vel már nem, mert ott nem lesz jó. Mi??? :F

Lefordítva: nekik nem számít a felhasználói élmény, csak az, hogy mennyi pénze van az adott felhasználóknak.

[ Szerkesztve ]


hokuszpk
(nagyúr)

az a helyzet, hogy azt az "antitrosztos baromsag" -ot nem veletlenul talaltak ki.


Robi BALBOA
(őstag)
Blog

Na ezért nem fogok semmiképpen Intel cuccost venni a következő fejlesztésnél, még ha jóval olcsóbb is lesz( :U ) mint az AMD, meg vga-t is lehetőleg AMD-t veszek.

Azért visszagondolva az elmúlt jónéhány évre, nem nagyon emlékszem, hogy ehez hasonló dologba bármikor is keveredett volna az AMD/ATI.


Busterftw
(veterán)

Jo es a piac (illetve a marketing) szerinted mikor mukodott igy? Akkor nem lennenek csillamponis borbevonatos Iphone-ok 20 millioert.

Eddig is kb igy volt, a legtobb vagy minden csucsgamer laptop mind Intel+Nvidia kombo.
Itt jon be az arcvesztes Nvidianak pl. Teljesitmeny ide vagy oda.

"nekik nem számít a felhasználói élmény"

Errol a felhasznalokat kellene megkerdezni, de nem hiszem hogy -100FPS-ekrol estek el, mert nem Ryzen volt a mobil 2080 mellett.

Robi BALBOA
"nem nagyon emlékszem, hogy ehez hasonló dologba bármikor is keveredett volna az AMD/ATI"
Ahhoz elobb fel kellene erni arra a szintre a piacon, ahol az Intel/Nvidia van.

[ Szerkesztve ]


Robi BALBOA
(őstag)
Blog

A felhasználói élmény nem csak fps-ben mérhető, hanem mondjuk fogyasztásban és ezzel együtt melegedésben és zajban is, azért az cicki, hogy sok nagy kék fan tesztelő is már kénytelen volt bevallani, hogy az Intel procis lapos nem is szalad úgy, fogyaszt és zajosabb is a konkurenciánál.

Voltak ők ott fent(persze nem addig mint a kékek), de nem hinném, hogy ennyire aljasak tudnának lenni, mint az említett két delikvens.


Yutani
(nagyúr)
Blog

Ahhoz elobb fel kellene erni arra a szintre a piacon, ahol az Intel/Nvidia van.

Ahhoz tisztességes piaci verseny kéne, amit a már azon a szinten lévő intel/nv páros nem hagy. Na, akkor hogy?

[ Szerkesztve ]


Robi BALBOA
(őstag)
Blog

Na ez is igaz, ott a pont.
Feljutottak, aztán, hogy hogyan maradtak ott...... :U


Busterftw
(veterán)

Ami ugye pont csucsgamer laposoknal epp nem nagyon szamit, mert nem akkurol vonaton tolod a Battlefieldet. Elegseges hutes biztositasa meg az OEM feladata.
De ertem mit akarsz mondani.

Yutani
Maradjunk annyiban, hogy eleg sokaig az AMD nem tett le semmi eletkepeset egyik szegmensben sem, ami eleg volt az Intel/Nvidia elhuzasahoz. Ez kezd megvaltozni par eve.


Yutani
(nagyúr)
Blog

Emlékszünk még, mi volt 2003-2006 között, ugye? Akkor kifejezetten jobb választás volt az AMD, aztán mégsem jutott el az OEM-ek gépeibe olyan szinten, ahogy az elvárható lett volna, pont az Intel tisztességtelen húzásai miatt.

Most megint jó az AMD, lehetne jó termékeket építeni AMD alapra, de valahogy mégsem készülnek nagy teljesítményű gépek AMD-vel.( Legalábbis nekem ez jön le, de nem érdekel a mobil piac, konkrétan nem tudom, ez igaz-e.)

üzenetek