Amlogic S802 processzoros készülékek - PC, mini PC, barebone, szerver fórum

üzenetek

hozzászólások


SzlobiG
(félisten)
Blog

Én nem találtam újabbat.


linuxforum
(csendes tag)

Megpróbáltam egy HD monitort hozzádugni a mediabox-hoz, de semmilyen kép nem jelent meg, míg FHD monitoron (TV) rendben működik.
Lehet az probléma, hogy maga a monitor VGA csatlakozású, és egy HDMI-VGA konverter van a médiabox és a monitor között?


kenand
(veterán)
Blog

Lehet olyan felbontást küld amit a VGA monitor nem tud megjeleníteni. Boxban nincs olyan menü ahol a felbontást tudnád állítani? Régi mele 2000-es bocomnál ha erről bootoltam volt egy szerkeszthető ini file amiben a felbontást be lehetett állítani


linuxforum
(csendes tag)

Igen, valami frekvenciát sokall a monitor, bár lapos kijelzőknél nem is értem, mit takar ez a fogalom.
Egy régi CRT-s monitort is hozzádugtam, azon sincs kép.
Egy harmadik HD monitort is hozzákötöttem, azzal ment, de sajna nem az az enyém.
A fura az, hogy az, amelyikkel megy, az csak 1340x768-as felbontást visz, de amelyikkel nem, az valami 1440x valamennyit. Tehát, annak kellene a jobbnak lennie.
A felbontás állítását úgy gondolod, hogy FHD monitorral állítsam át?
Android az egész cucc, nem tudom, lehet-e ini fájlokkal állítani, de a saját setup programját megnézem.


kenand
(veterán)
Blog

Sajnos nekem is csak akkor ment a felbontás váltás ha nem androidot hanem Linuxot/Openelecet futtattam rajta. Mivel fulld-s a monitor nekem nem okozott gondot.


kenand
(veterán)
Blog

Szia!

Libreelec nem lenne jó rá?, Ott be lehet állítani a képernyő felbontást...


linuxforum
(csendes tag)

Azóta szereztem egy olyan monitort, amin legalább látom a képet. De sehogyan sem tudok rá semmit felvarázsolni, így lassan már a libreelec/openelec is nagy előrelépést jelentene!
Megpróbáltam libreelecet feltenni, lemezhibával el sem indul. Vagyis elindul, csak jelzi, hogy a második partícióval baj van, és nem megy tovább. Pedig az SSD jó ... nak tűnik.
Linuxot is próbáltam feltenni, de úgy tűnik, kellene futtatnom az Update&Backup-ot, de ha elindítom, és a SELECT gombra kattintok, akkor elkezd keresni, és soha nem hagyja abba.
Szükségem lenne egy dtd.img fájlra is, amit sehonnan sem tudok beszerezni S89-H-hoz. Vagyis van kettő is, de egyikkel sem tudok linuxot telepíteni.
Bármilyen ötletnek, tanácsnak, tapasztalatnak örülnék.
És igen, ha van egy működőképes Libreelec telepítőkép és módszer, azt is megköszönném.

[ Szerkesztve ]


kenand
(veterán)
Blog

Libreelecből az s82-eseket próbáltad?

Itt írnak róla egy 7-es buildről és az megy nekik

[ Szerkesztve ]


linuxforum
(csendes tag)

Igen, az S82-eseket próbáltam, de a 8-as verziókat. Most megpróbáltam a 7-est feltenni, és nagy előrelépés. SD kártyát bedugva, bekapcsolás után ugyan a képernyő fekete lesz, de soros terminálon már be lehet jelentkezni. A boot során azt írja, hogy nem megfelelő video-mód. Sajnos az ethernet kártyát sem konfigurálta fel, így távolról még nem elérhető.
Érdekes, hogy a 8.0.0-ás el sem indul.
Már csak azt kéne elérni, hogy az ethernet és a monitor is menjen.


kenand
(veterán)
Blog

temp-sensor diasabled verziót is próbáltad?


linuxforum
(csendes tag)

Hosszú szenvedés után sikerült feltelepítenem, de igazából nem értem, mi miért nem működött.
Az openelec 6.0.0-ás változatának volt olyan letölthető formátuma, amit csak felmásoltam az SD kártyára, és feltelepítette magát. De ezen 15-ös KODI volt.
Aztán felraktam volna ugyanígy egy frissebbet, de azokban már nem volt recovery.img fájl. Ezt átmásoltam az openelec lemezéről, és így sikerült egy libreelec 8.0-át feltenni. Ezen már 17-es KODI volt, de még ez is hibás. Nem tudta leállítani a dobozt, csak újraindítani. De a 8.2-es változatnak már ilyen formátumát nem is lehetett letölteni, csak img és tar formátumban. Az img formátumok azóta sem indulnak el a dobozomon, de kivadásztam, hogyha a tar fájlt bemásolom sambán keresztül az updates mappájába, akkor a következő újraindításra, feltelepül.
Így most örömmel jelentem, egy Tronsmart Vega S89-H gépen fut a Libreelec 8.2.1-es változata, ami KODI 17.5-ös verzióját jelenti.
Ennek nagyon örülök, és köszönöm a támogatást!
Már csak át kéne költöznöm az android 6-oson lévő 17.3-as KODI-ról valahogyan.
Jó lenne a beállításokat átmenteni, meg azt, hogy melyik filmet láttam már, és melyiket nem.
Ebben tudsz vagy tud valaki segíteni?

[ Szerkesztve ]


interstate76
(addikt)

Kodival az a tapasztalatom, hogy jobb tiszta telepítést csinálni és aztán elvégezni a beállításokat, mert nehéz mindent szépen átmenteni.

A filmeket/sorozatokat régóta a trakt.tv segítségével követem, így esetleges hardvercsere esetén sem kell gondolkozni, hogy épp mit is néztem utoljára. Kell egy regisztráció a trakt.tv-n, aztán Exosharkon - vagy az általad legtöbbet használt kiegészítő(kö)n - belül a fiókoknál engedélyezni kell a trakt-ot. Ezután én azt szoktam csinálni, hogy beteszem a Kodi nyitóoldalán a kedvencekbe az Exoshark/My TV Shows-on belül található Watchlist, Progress, History és TV Show Lists menüpontokat, ill. a My Movies-on belül a Watchlist-et, a History-t és a Movie Lists-et), és máris minden eszközömön látom, hogy mit szeretnék megnézni, ill. mi van épp folyamatban.

A trakt online felületét pedig értelemszerűen mindenhonnan elérem, tehát ha olvasok/hallok egy jó sorozatról/filmről, már megy is be a watchlist-embe.

[ Szerkesztve ]


linuxforum
(csendes tag)

Végül is az nem zavar, ha újra kell telepítenem a bővítményeket, bár sokat tököltem velük.
Azért örülnék, ha a pipáimat ki tudnám menteni. Nem vagyok oda a felhős tárolásért, leginkább azért, mert mi van, ha megszűnik, változik. A nagyoknál azt látom, hogy egy api max egy-két évig jó. Kicsiknél meg félnék, hogy kicsi. Tehát nyugodtabb lennék ha maga a KODI tudná exportálni/importálni.
Végső esetnek azért megtartom a felhőt. Képes átvenni a már meglévő pipáimat, vagy csak onnantól jegyzi meg, hogy beállítom?


interstate76
(addikt)

Átveszi. Nemrég húztam újra egy laptopot, próbából megadtam a feltelepített Kodiban az én traktos account-adataimat és a Progress-nél ugyanazt tüntette fel, mint a TV-re kötött mini pécémen, amin a sorozatokat szoktuk nézni.

Van rizikó a felhős tárolásban, de a különböző verziószámú progik közötti export/import is elég nyögvenyelős tud lenni. Ha biztosra szeretnél menni, akkor próbáld meg menteni a beállításaidat a Backup addon telepítésével.


kenand
(veterán)
Blog

Sajna ebben nem tudok segíteni, mert én csak pár sorozatot nézek, azokat meg tudom fejből...nem rögzítem


linuxforum
(csendes tag)

A Backup addon lett volna az első, mivel próbálkoztam, mivel a hivatalos kodi oldal is ezt ajánlja.
Beírtam, hogy backup, erre adott vagy 8 találatot. Ebből többet kipróbáltam, de mindegyik hibaüzenettel leállt. Egy volt, amelyik program addon, de az meg csak felhőbe lett volna hajlandó menteni ...
Tehát nem tudom, melyik az a Backup addon, de amiket én találtam, azokkal nem tudtam kimenteni.


interstate76
(addikt)

A Kodin belül keresgéltél? Mert ott a Program Addonok között van egy Backup nevű. Sosem próbáltam, szóval nem tudom, hová ment.


linuxforum
(csendes tag)

Feltelepítve nincs a programokban Backup, az addonok között pedig a programokban találtam egy Backupot, de az csak a felhőbe mentett volna.
Közben kiderült, hogy egyes videók hangját nem játssza le.
Az egyik ilyen videó mp3 kódolású, de a másik rendes aac kódolású, mint a legtöbb, amiket lejátszik. Ezeknél egyetlen furcsaság van, hogy nem az FL és FR csatornát jelzi, hanem az FC. Persze, lehet, ennek semmi köze ahhoz, hogy nem hallani.
Lehet valahogyan kodekeket telepíteni a kodiba vagy a libreelecbe?


interstate76
(addikt)

Értem. Másik backup-lehetőséget nem ismerek (még az ajánlottat sem próbáltam).

Tudtommal nem bővíthető a Kodi kodeklistája, de azért kérdezz utána máshol is.


linuxforum
(csendes tag)

Az elmúlt napokban sokat haladtam Libreelec/Kodi ügyben.
1 - Találtam a Libreelec tárolóban audio dekódereket. Bár ezek nem azok, amiket kerestem, de úgy tűnik, ilyenek is telepíthetőek. Amiket felismertem, az a spektrum és a c64 kódolású hangfájlokhoz jók, de van még pár.
2 - Már szólnak az mp3 és FC csatornás aac kódolású videóim hangjai is. A probléma nem a kodekkel volt, hanem a hangcsatornával, és egy egyszerű beállítás megoldotta:
A Rendszer/Rendszer/Hang beállításoknál a "Kimeneti konfiguráció"-t az alapértelmezett "Optimalizált"-ról a "Rögzített" értékre kellett állítani. És innentől - eddig - minden videó hangja is szól! :)

Már csak egyetlen nagy gondom van: a doboz lekapcsolásakor a külső USB wincsesztertől nem veszi el a tápot, így az tovább pörög. Ha még ezt meg tudnám valahogy oldani, egészen pöpec lenne!

üzenetek