Apple Watch - Tartozékok, egyebek fórum

üzenetek

hozzászólások


BlackMartian
(csendes tag)

Szia,
nekem is csinálja az S9 - talán a legutóbbi frissítés óta. Én nem igazán tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, de remélhetőleg a következő frissítéssel ezt kijavítják. :F


z123456z
(őstag)

Sziasztok.

Össze vagyok zavarodva, kis segítséget szeretnék kérni.

Lányomnak vennék egy órát, és sehogy nem tudok rájönni, hogy mi a különbség az SE 2022 és 2023 között. Annyit találtam, hogy a 2022 is 2. Gen és nincs is újabb, de ezek szerint mégis van valami difi a kettő között.

Aztán van még egy olyan kérdés, hogy Series 9 megéri e majdnem a dupla árat az SE-hez képest? Tudom, hogy újabb és gyorsabb a proci, de tök alapszintű felhasználás mellett van e értelme?

És egy utolsó kérdés: melyik ajánlottabb, jobb, kényelmesebb vagy egyszerűbb? A hagyományos szíj vagy a pánt?

Nagyon nem értek hozzá és engem tulajdonképpen nem is érdekel, ezért nem mennék el megnézni, rendelnék egyet.

Köszönöm.


Noxy
(veterán)

Ha AW-t szeretnél venni, akkor itt megtalálsz minden választ a kérdéseidre. [link]
Én tépőzáras pánttal használom. Egyszerűbb, kényelmeseb felvenni, hordani.


z123456z
(őstag)

Köszi, de itt is jártam már. Egyszerűen nem találok sehol magyarázatot erre. Pedig még a Euronics oldalán is van 2022 és 2023 változat, a 2022 még olcsóbb is egy tízessel. Hát nem értem. Talán Reddit -en láttam, hogy valaki szintén ezt firtatja, és érdemben ott sem tudnak segíteni neki, csak azt, hogy gen 2 az utolsó, és a 2022 is az.


Kbali
(nagyúr)

Nincs, csak aktuális SE.
Alap felhasználásra elégséges


Noxy
(veterán)

Van aki az Apple-nak sem hisz. Máshol keresi az igazságot. :))


Kbali
(nagyúr)

Asszem a másik topikban pont én kérdezgettem hasonlót, mert az Istyle is hülyén írja ki.


z123456z
(őstag)

Köszi, akkor jó lesz az.


z123456z
(őstag)

De itt V2-nek emlegetik.

Különbség itt sem derül ki. Érthetetlen, hogy miért zavarják össze az embert. Nem itt akarom megvenni, csak itt nem évszámmal jelölik, hanem verziószámmal.

[ Szerkesztve ]


xhege
(addikt)

Eddig összesen két SE jelent meg órából. Mindegy 2022 vagy 2023 néven hirdetik vagy egymás mellett mindkét néven. :D
Szerintem mindenre is elég az SE, mondom ezt Ultra tulajként. :K


z123456z
(őstag)

:R


Wlac
(Ármester)

Én azért vettem SE2-t, mert ez volt az első Apple Watchom, és mivel nem vagyok órás, ezért úgy voltam vele, hogy nem költekezem túl magam, maximum majd lecserélem egy jobbra, hogyha nagyon bejön. Annyira bejött, hogy maradt ez a modell, mindenben megfelel nekem, és egy ismerősömnek sem ajánlottam még magasabb kategóriát (egyikőjük sem végez semmi olyan tevékenységet, ami indokolná a jobb modellt).

Amiben esetleg az S9 jó lehet a lányodnak, az a gyorsabb töltés, valamint a pontosabb cikluskövetés. Nem tudom, hogy ez utóbbi ténylegesen mennyivel jobb az S9-en az SE-hez képest, esetleg ennek nézz utána, mert lehet, hogy tényleg többet nyújt az újabb változat. A töltéssel nekem azért nincs gondom, mert alapjáraton egy monitorozó eszköznek használom az órát, nem nagyon kapok értesítéseket rá, és csak könnyebb edzéseket végzek vele (pl. 1 óra alatti futás), így estére körülbelül 50%-ig szokott merülni, aminek a nagy részét a zuhanyzás és egyebek közben vissza is tölti. Sajnos napi rutin a töltés, és az állandó "mentális checklistem" eleme, hogy hogy illesszem bele az életembe, hogyha például elutazok valahova.

Korábban azért nem is voltam óra használó, mert mindig kikezdte vagy a szíj, vagy az óra hátlapja a kezem. Az SE-hez járó alap szilikon szíj alá is gyönyörűen beizzadt a csuklóm, viszont a hivatalos sportpánt nagyon jól lélegzik és nagyon kényelmes viselni, használni. Egy év után sem látom, hogy bármi baja lenne (a szintén eredeti iPhone szilikon tokom eddigre már elkezdett szétesni), úgyhogy azt csak ajánlani tudom.


z123456z
(őstag)

Köszönöm, a kimerítő választ. :R
Lényegében már eldöntöttem, SE lesz belőle pánttal, lehetőleg világos színben. Csak nem értem és bosszant is az évjáratok kibogozhatatlan összevisszasága és a színenkénti jelentős árkülönbség. S9 a rózsaszín miatt lett volna érdekes elsősorban, mert a iPhone 15-je is olyan színű, de ez igazából lényegtelen, és neki ( nekem ) a plusz tudás nem ér annyit, amennyi a különbség.


SoldierL
(senior tag)

Sziasztok! Lassan fél éve használok apple watch-ot de még most sem értem az alvás monitorozást. Huawei watch Gt-ről váltottam, azon ha elszundítottam pl. 1 órára jelezte. Ez meg semmit. Mit és hogyan állítsak be?


Robaj
(addikt)

szerintetek az apple watch ultra 2 várható, hogy visszamegy a 2 hónappal ezelőtti 280 körülre?

[link]

Tudnék venni új Apple Watch ultra-t nem sufniboltból 280-ért, de nem tudom nem-e lenne érdemesebb várni hátha visszamegy.

Mit gondoltok?


novoszath
(senior tag)

Alany egy watch 6 olyan kerdesem lenne hogy az optimalizalt toltest mikent lehet aktivalni mert mindig full ra tolti az aksit a toltesi gyuru mikent lehet felig nyitotra allitani ? :W

[ Szerkesztve ]


Kbali
(nagyúr)

Csak az órán a beállítások között tudod bekapcsolni (nekem 9-es van, azon itt találod) - akkumulátor/akku állapota

[ Szerkesztve ]


novoszath
(senior tag)

Nekem csak az optimalizalt toltes van mint lehetoseg
nalad van olyan hogy felig nyitott gyurut mutatja? Nekem csak a teli van mindig ezt nem nagyon ertem akkor minek van az optimalizalt toltes ha mindig csutkara tolti :F


Kbali
(nagyúr)

Az optimalizált, az nem azt jelenti, mint az i15-nél a 80%-ig töltést, hanem, hogy akkorra tölti fel, mikor használni akarod. A "félig nyitott gyűrűt" nem igazán értem.


Noxy
(veterán)

Nem tudom mennyire örülnél neki, ha reggel 80%-n raknád fel, amikor egész éjjel töltőn volt. Egy S6-nak már nem igazán acélos az aksija, bármennyire is kímélve volt.

üzenetek