Büszke apukák és anyukák topikja - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


f4lcon
(őstag)

mi anno 300+ért vettünk egy 2in1-et a babaszafariban, nagyon jó volt az eladó kislány, és vettünk még majd 200-ért egy hordozót talppal (i-Size)
végül másfél évesen, nagyrészét alig használva kicsivel több, mint 200-ért ment el az egész (minusz a talp, ami jó lett a későbbi üléshez), szóval ennyi idő alatt buktunk több, mint 200 ezret rajta.
nincs az az Isten, hogy még egyszer drága babakocsit vennék. Soha.
nincs másodlagos piacuk, az olcsókat ingyen utánad dobják Marketplace-n. szóval újonnan max. olcsót vennék: kevesebb lesz rajta a bukó a végén.

[ Szerkesztve ]


bads1
(aktív tag)

Én sem vásárolnék be ilyen drága cuccokat, valahogy első gyereknél úgy gondolja az ember legyen minden új és szép, persze kisebb vagyonokért, aztán koppansz ha már nincs rá szükség és az eladáson a sor.. Persze ki lehet fogni rá vevőt de akkor hónapokig kell árulni vagy jönnek a keményen alkudók.

Én szinte le sem merem írni hogy egy "levedlett" de jó állapotú babakocsit vettünk 45-ért, másfél évre rá 10ért adtuk tovább. Valamint családból ingyen kaptunk egy sport babakocsit ami kisebb könnyebb, alapos tisztítás után szívesen vettük használatba, azóta is néha beleül 2 évesen a kislányunk.

Számomra is a tanulság hogy van amit nem vennék használtan higiéné miatt de a legtöbb cuccot bizony jobban megéri másod kézből beszerezni.


mustang08
(aktív tag)
Blog

Nyugodtan adjatok neki cumit, nem fog összedőlni a világ. Mi adtunk a Hédának, néha tényleg aranyat ért, viszont kb. 5 hónapos korától egyáltalán nem használja, már azt se tudom hol van.
Olyat is hallottam, hogy a cumi az OK, viszont az ujjszopás az ördögtől való, na azt próbáld meg kivédeni :D


ggeleven
(őstag)
Blog

Az a baj a ujjszopival, hogy mindig kéznél van és nem tudod elvenni tőle. :( Szerencsére nálunk egyik gyerek sem cumizott és az ujjukat sem szopizták, de én is azt mondom, hogy egyáltalán nem ördögtől való. Persze oviban már nem jó (függőségről nehéz leszokni pár évesen :D), de sokaknál működik. Na meg legalább mindig lesz valami, aminek az elvételével tudod zsarolni. ;]
Van itthon cumi és nagyon vicces, hogy amikor a szájukba kerül nem is tudják, hogy hogyan kell szopni és kb csak rágják.


solti
(senior tag)

mi olasz (foppapedretti) nagykerekes lapracsukható 3in1 babakocsit vettünk újonnan a kangabooban, szerettük. De sokat vesztett az értékéből, nehezen volt eladható... Érdemes használtan nézni, ki lehet fogni kb makulátlan darabokat is töredék áron.


f4lcon
(őstag)

igen, első gyerekes szülőket, főleg anyukákat be lehet etetni ezzel a higiénia dologgal. ha nem tudod mitől félsz, akkor a félelmeid eluralkodhatnak rajtad.


mirci18
(addikt)
Blog

Én nem panaszkodok annó 70 ét vettük ezelőtt 8 évvel.
Most lelakva is megér 20-40 e ft-ot eközben pedig 3 gyerek használta.
Sok első gyermekes szülő de még több egy gyermeket tervező vesz drága 200 e ft feletti babakocsit miközben alig használja ki.


Tothgera30
(Ármester)

Próbáltuk, nem igazán igényli (még). De majd tapasztaljuk. Ma volt a védőnő, mondta hogy ahogy nekünk kényelmes.


Tothgera30
(Ármester)

Mi is megnéztünk elég sokat. Britax Römer Smile lett a befutó. Ez is 3in1, minőségben magasan a kínálat csúcsa. Felfújható kerekek van, bár én ettől nem tartottam. Egyrészt van bele belső, másrészt kap slime-t és ezzel le is van tudva a probléma. Viszont úgy gurul hogy az egy élmény, azért a 161cm-es páromnak nem mindegy.


mustang08
(aktív tag)
Blog

Sziasztok!
Nem tud valaki egy magyarul beszélő nőgyógyászt ausztriában?


426os
(őstag)
Blog

Ha esetleg Graz, vagy környéke, akkor dr. Csapó Bence a Frauenschall-ban. Alapvetően várandóssággal kapcsolatos dolgokkal foglalkoznak (ebben talán a legjobbak a környéken), nem tudom, hogy "szokásos" nőgyógyászati rendeléssel is fogad-e pácienseket. Egy kérdést megér. Privát, de nincsenek elszállva az árakkal.


venom8888
(őstag)

Sziasztok. Irattam fel tápszert a gyerek orvossal,es a patikaban mondtak hogy nincs rá támogatás. 4500 volt. Multkor ugyan itt vény nelkul 3500 volt.


lorcsi
(veterán)

ugyanaz?
van ezek között egy csomó féle


Gombinyó
(őstag)

Nincs értelme már íratni, mert nincs rá támogatás. Baromi drága lett, emiatt mi a DM-esre tértünk át, az még viszonylag jó áron van.


venom8888
(őstag)

Ugyan az.


venom8888
(őstag)

Ugyan az.meg jo hogy tejjel vegyítjuk. Ha csak por lesz,akkor az havi 15.000ft tuti. Jo.mocskpk,hogy nincs támogatás rá. Mit csinalnak a szegenyebb csaladok,ha nincs teje az asszonynak.


lorcsi
(veterán)

Nem mertem kiszamolni h havonta mennyi ment el ilyenre.. :(, durva.
na mindegy, legalább van ertelme h dolgozok.. es meg tudtuk venni
/pelenka detto ez a szitu/

tejjel azert vigyazzatok, nehezen emesztik meg

[ Szerkesztve ]


venom8888
(őstag)

Nappal tejet iszik,este tápszert.


ggeleven
(őstag)
Blog

Anyatejre gondolt szerintem. ;)


mirci18
(addikt)
Blog

Most is van támogatás csak kevesebb.
2000 ft kb nekünk egy doboz tápszer.

üzenetek