ASUS notebook topic - Notebookok fórum

üzenetek

hozzászólások


crea1984
(tag)

Akku müködik, tölti. Sem táppal sem akkuval nem megy feljebb a 0.79ghzről.

Akku le volt huzva mert a memoriabővitéshez ki kellett forditani az alaplapot. ( De ugy nem teszteltem, hogy eleri e a normalis sebesseget)
50 fokot szinte azonnal eleri szerencsetlen porog 100 szazalekon, de harmatos igy nagyon, a venti 60 al kapcsol be csak, de azt viszont terheles mellett sem eri el.
Már gondoltam valami csavarra is, vagy erzekelore, hogy ki lett nyitva a burkolat. Volt egy szeria ahol volt egy csavar az akkunal, ha nem kerult vissza akkor nem ment az akku...de itt ilyet se talalok.

[ Szerkesztve ]


teptep
(tag)

"50 fokot szinte azonnal eleri szerencsetlen porog 100 szazalekon"
Feladatkezelő, Folyamatok, Processzor terhelés: legnagyobb felülre.
Melyik alkalmazás pörgeti 100 százalékon?


crea1984
(tag)

Minden :D igazábol bármely windows folyamat, 800mhz-et nem nehéz leterhelni,nem győzi magát utolérni. Néha leesik, de azért bármit elinditunk az 100 on pörgeti vagy update a háttérben vagy bármi...


teptep
(tag)

Szerintem célszerű lenne megnézni hogyan viselkedik:
1.) Csökkentett módban
2.) Indítás parancssorban
3.) Win telepítő pendrájv, Számítógép javítása, parancssor
Nem biztos, hogy segít is bármit, de érdekes lenne megtudni, hogy felpörög-e a proci valamelyik üzemmódban? Én a CPUZ-vel próbáltam ki, mert a kedvenc Aidám nem működik a korlátozott üzemmódokban. A procim alapsebessége 3000, turbója 4100 Mhz. Ezeket tapasztaltam:
Oprendszer töltéssel: 1200-3000(alap)-4100(turbó) MHz
Oprendszer akkuról: 800-1200-3000 MHz
Csökk. mód töltéssel: 3000 MHz fixen
Csökk. mód akkuról: 3000 MHz fixen
Parancssor töltéssel: 4100 MHz fixen
Parancssor akkuról: 1200-4100 MHz
Pendrive töltéssel: 4100 MHz fixen
Pendrive akkuról: 1200-4100 MHz


Lalikiraly
(addikt)
Blog

Köszi srácok a tippeket.

Most 80% ra van rakva, ugyanis a gamelés miatt úgyis komektorról megy. Amúgy hetente legalább egyszer hagyom merülni. Van hogy nem figyelem és becsúszik 10% !alá, de többnyire azért odafigyelek rá.

Normál esetben GPU Eco módban egész sokat elmegy. Viszont néha marha nehéz rávenni, hogy kapcsolja le a dedikált kártyát. Arra hivatkozik hogy az asus framework és a searchost fut... Ezért ROG OC üzemmódban járatja. Szóval az armouryn is lehetne még mit javítani.

A mobilos vezérlés is egyszer működött, na azóta sem hajlandó csatlakoznj, de ez már régi probléma.


Mikulásbá
(nagyúr)

Üdv!
Rendelt már valaki laptopot a hivatalos Asus honlapjáról? ( [link] )
Minden rendben volt? :U


azbest
(félisten)
Blog

igen, ott rendeltem anno vivobook s-et nagy akcióban.
Egy magyar cég üzemelteti valójában a webshopot. Legalábbis 2022 végén még az Europeer Kft. teljesítette a megrendelést.


Mikulásbá
(nagyúr)

Most is az. Akkor semmi gond velük, csak én még nem ismertem ezt a céget.
Ha hivatalos forgalmazó-márpedig úgy néz ki az-akkor nem is lehet gond később sem.(gariztatás, stb)


azbest
(félisten)
Blog

alapból, ha jól emlékszem 2 év gari volt és amikor az asus ügyfélszolgálattól kérdeztem valamit, akkor aktiválták az ár miatt kötelező 3adik évi jótállást a rendszerükben. Érdemes beregisztrálni asusnál a gépet.

A cégre rákeresve úgy látom több márka nevében, termékeivel is üzemeltetnek webshopokat az asuson kívül. (roidmi, xiao mi )

[ Szerkesztve ]


Mikulásbá
(nagyúr)

Mindig regisztrálom az Asus gépeimet-immár vagy 20 éve. :DDD (ROG-on nőttem fel)
A lényeg, ami a számlán szerepel vásárlási időpont. Onnan indul a garancia ideje, nem számít mit mutat a honlap. Lehet jelezni és javíttatni, de nem muszáj.
Akkor nyugodtan rendelek-inkább, mint a még mindig kétes hírű Digiprime vagy Radium-tól. :U


robag93
(aktív tag)

Digiprimeos gépet simán tudtam regelni és a garit is módosították. De rendeltem már bontott gépet az Asustól is közvetlenül. Mindegyik jó megoldás :R


Mikulásbá
(nagyúr)

Az a gond a 2 kétes hírű bolttal, hogy ugyan hivatalos Asus forgalmazók és engedélyük van bővítésekre-ahol lehet-sajna akkor is szeretik megbontani a gyári Asus csomagolást, ha alap gépet veszel-cserélgetnek SSD-t, memóriát sz@rabbra.


HartgeH3-2.8
(addikt)
Blog

Sziasztok!

Kicsit gondolkodtam beletúrok a dolgokba: Asus A17 (2022) Ryzen.

Azt szeretném elérni, hogy windowsban kizárólag az igpu működjön, és ne használja a dgpu-t csak ha én turbo módba teszem azaz kimondottan akarom, hogy pörgesse, mert akkor egyértelműen kell a komolyabb számítás játék/vágás stb. Sikerült szépen mindent bekonfigolni cpu terheléstől kezdve stb-stb. Viszont az RTX dgpu továbbra is bekapcsol automatán. Bőven el kellene vigye az igpu is: windows, Youtube, asztali dolgok ezért nem értem miért kényszeríti mindenképpen. Próbáltam az összes AC módot Silent, Windows, Perfomance konfigurálni de egyik sem jó. Esetleg ötlet valakinek?

Mikulásbá
Megvettem a G203-at, eddig nagyon jónak tűnik , remélem bejön a tartóssága is.
Egy nagyon picit dundibbnak tűnik mint a G102. HTPC-hez mai napig kiszolgál a G102 is, néha ugrik egyet a görgő de azzal együtt tudok élni. A TUF egérre kíváncsi leszek mit mondd a szerviz. Azt írják javítás alatt, WTF?! Nekiállnak görgőt cserélni egy ilyen fogyóeszközön? Azt hittem, csere jó napot. Oké hinni a templomban kell. :U


Játékos
(addikt)

Sziasztok!

Szemezek egy Vivobook 17-tel, de nekünk fontos lenne a legális Windows. Újretelepítés nélkül hogy lehet meggyőződni róla, hogy nem valami "okosított" oprendszer van a gépen, hanem vele együtt (esetleg utólag) vásárolt licence? Mert az aktiválás az mehet úgy is, ha káemespikóval dolgozott az előző gazdi.
Előre is köszönöm a segítséget. :R


Smithy87
(senior tag)

Azokkal jár bios kulcs asszem.


jeff_lynn
(csendes tag)

Sziasztok. Találkozott valaki a képen látható jelenséggel? Egyszer csak nem működnek az usb-k (és az ujjlenyomatolvasó sem, mert gondolom belül az is usb-n csatlakozik) és a windows a digitális aláírás hiányára panaszkodik. Ha újraindítom a windowst úgy, hogy a digitális aláírást ne igényelje, akkor működik minden, de csak a következő újraindításig. A gép UM5401Q. Mit lehet ezzel tenni?

[ Szerkesztve ]


VanAzAPénz
(junior tag)

Sziasztok!
A Vivobook Oled kijelzővel mennyire ajánlott, mondjuk ez : link ?
:R

[ Szerkesztve ]


azbest
(félisten)
Blog

Szép, nagy fényerős képe van. A 2880 x 1800 felbontás szépen, élesen skálázódik 200% (1440x900) és 150% (1920x1200) logikai méretre is. Bár fényes, de a nagy fényerő miatt nagyon világos környeztben is használható tud lenni.

A subpixel elrendezése más az olednek a tft-hez képest, de szerintem az abből adódó pár apróságot bőven ellensúlyozza a kép többi tulajdonsága. Hasonló tft-s géphez képest valsz az akkut jobban eszi az oled, de ha hasonlóra le van csökkentve a fényerő, akkor lehet nem is olyan nagy a különbség.

A linkelt gép elvileg még az a széria, amiben csak 8GB memória van integrálva, a másik 8GB kártyán van, így ha később szükséges, bővíthető 16-ról 40GB-ra egy 32-es modullal.

[ Szerkesztve ]


azbest
(félisten)
Blog

nincs véletlenül wireshark telpeítve? Neten írják, hogy a csomag figyeléshez telepít valami USBPcap -ot, ami bekavarhat. Lehet beépült az általa telepített driver az igazi és a hardver közé "USB UpperFilter and LowerFilter " [link]

üzenetek