ASUS RT-AC68U - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


RedCat
(senior tag)

Én feltettem, működik, de semmi extrát nem találtam benne. Ezt én is így gondolom, de kipróbálni hogy lehet a HW NAT-ot? Később a Merlinben találtam 1-2 érdekességet, ami bug lehet? Pl vpn szerver mindenképp fut 1 db, de miért? És miért nem lehet kikapcsolni?

Tomatót nem próbáltátok?

[ Szerkesztve ]


zsolt501
(nagyúr)

Az jó lenne, amúgy találtam 2 bug-ot is a gyári szoftverben, az egyik az USB-s meghajtó kezelést érinti mégpedig a leválasztás után a HDD-t nem állítja le, illetve nem engedi a HDD-t használaton kívül alvómódba, míg más eszközök esetén ez pl. TV- vagy számítógép ez a lehetőség megoldott, vagyis nem hadija feleslegesen pörögni az eszközt, ha az nincs használva.

A másik hiba viszont az 5GHz-es frekvenciát érinti, ha módosítok valamit ezen az adón, akkor egyszerűen eltűnik ez az adó, vagyis a kliensek nem látják többet az 5GHz-s részét a routernek, csak a készülék újraindítása hozza vissza ezt a részét a routernek.
Ami érdekes, hogy ha a 2,4GHz-s részét módosítom akkor ilyen gond nincs, azt a módosítás után is tudja fogni a kliens, nem kell újraindítani hozzá a routert.

Szóval kissé fura a gyári szoftver, jó lenne ezt jelenteni az Asus felé, csak az a baj, hogy az angol tudásommal nem akarom magamat égetni :)
Ha valaki megtenné és jelentené az Asus-nak azt megköszönném.


zsolt501
(nagyúr)

Még nem próbáltam egyiket sem, még nagyon új az eszköz, még csak a gyárit teszteltem eddig, no meg a HW-NAT nekem fontos, mert Digi netem van és az sem a lassú verzió :)


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Kipróbálni? Két Gbit képes géppel, fix IP címeket beállítva ki tudod próbálni!

Például:

PC1 192.168.1.10 -> Router LAN 192.168.1.1 -> Router WAN 192.168.2.1 -> PC2 192.168.2.10

PC2-n indítasz egy FTP szervert, amire/ről tölthetsz a PC1 segítségével, és meglátod az eredményeket! De akár iperf-el is lehet mérni ugyanilyen felállásban!


RedCat
(senior tag)

Hardveres NAT nélkül 500 mbit-ig jó a router (így olvastam). Mivel a netem komoly 30 mbites, így ebbe vígan beleférek :D
Viszont a wifi sebességére nincs vmi tesztprogram, ami megbízható is? Pl mint a speedtest.net, csak épp wifi viszonylatban.
Tomato-t nem próbáltad még? Én gondolkozom, hogy ki kellene próbálni...


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

WiFi-t is tudsz tesztelni iperf-el, vagy akár a LAN Speed Test-el is!

Én Tomato-t használok jó néhány éve, de nem RT-AC68U-n, hanem RT-N66U-n!


zsolt501
(nagyúr)

Új gyári szoftver jelent meg ma

ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.376.1663
Network map new features :
1.System status can now show CPU and RAM usage.
2.Client status can show wireless clients signal strength.
3.Client icon is changeable.
4.Client name is changeable and parental control, QoS, manually assigned IP, static route, port forwarding client list can also refer to this name.

Security related :
1. Upgrade OpenSSL library from 1.0.0d to 1.0.0m

Bug fix:
1. Fixed IPv6 and some VDSL modem compatibility issues.
2. Fixed 3G/ 4G dongle compatibility issues for some Huawei dongles.
3. Fixed secondary wan setting issues in dual wan fail over mode.
4. Fixed traffic monitor display issues.
5. Daylight saving time can be manually adjusted.

Download master 3.1.0.88
1. Improved GUI response time.
2. Improved download speed.
3. A torrent downloading task may include multiple files and user can choose which files should be downloaded.

Others:
1. Add Airtime fairness option in Wireless --> Professional


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

És ott is van amit tegnap hiányoltál!


zsolt501
(nagyúr)

Sajna az nem ott van, de máshol beállítható, ami ugyan nem ugyanaz, mint aminek kellene lennie, de több mint a semmi ez a lehetőség is.
Nem is értem, hogy ott miért nem lehet ezt megtenni.


zsolt501
(nagyúr)

Most vettem észre, hogy a router egy újraindítás, vagy áramkimaradás esetén elfelejti az adatforgalmat, ami kissé bosszantó, és nem értem, hogy az asusnak miért nem jutott az eszébe, hogy ennek nem kellene csak úgy elfelejtődnie, már csak azért is, mert mobil netet is meg lehet a routerrel osztani, és általában azok forgalom korlátosak, de több olyan szolgáltató is van, ahol a net forgalom korlátos, és jó lenne tudni egy áram szünet után is hogy hol tart a forgalom.


RedCat
(senior tag)

Ha már 3G stick. Azt hogy tudod megosztani, illetve üzembe helyezni? Amikor bedugtam, felismerte hogy ztm modem. A beállítások között beállítottam hogy mit tárcsázzon, apn-t, stb, de amikor kihúztam a kábel modemet és csak a stick volt bent, akkor nem volt net. Korábban egy TP-link 3420-at használtam erre a célra, ott olyan egyértelmű volt, de itt valahogy nem. Sőt, ha a kábel modem nem volt bedugva és nem volt internet, akkor még a routert se tudtam elérni... Szóval kicsit zavaros ez a rész itt. Valaki már próbálta?

Esetleg Tomatoval egyszerűbb?

[ Szerkesztve ]


zsolt501
(nagyúr)

Ebbe én is belefutottam, nekem sem akart elindulni, azt hittem én csesztem el valamit, akkor lehet hogy ez is egy bug.

Lehet hogy ezt is jelenteni kellene.


varázsgömb
(aktív tag)

Üdv mindenkinek!
Kis segítséget szeretnék kérni. Egy jó pár éves wrt54gl-t szeretnék lecserélni egy ily routerre. Háttértárat is akarok rákötni. Viszont nem tudok dönteni, mert nem annyira értek a dologhoz. Sokan nas-t használnak. Viszont azt olvasom, ez a router is tud torrentet futtani, köthetek rá nyomtatót. A rákötött hdd-t távolról is elérhetem. Akkor most mi a különbség a nas és a közvetlenül rádugott hdd között? Mi az, ami az egyik, ill. a másik mellett szól?
Előre is köszönöm a válaszokat!


zsolt501
(nagyúr)

A NAS mellett csak az szól, hogy az lényegesen erősebb vasat tartalmaz, ami által több torrent is futhat egyszerre illetve finomabban is hangolható pár dolog benne.

FTP, SMB megosztás, távoli vezérlés VPN gond nélkül megy rajta, és ha egyszerre nem sok torrentet akarsz futtatni akkor az is gond nélkül menni fog vele.
Van benne DLNA szerver is az is szépen és gyorsan fut rajta.
Szóval ha nem akarsz egyszerre 100 torrentet futtatni akkor ez is megfelel.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Szia!

A router+HDD páros teljesítményben sosem fog tudni annyit mint egy NAS, viszont mivel jelenlegi routered elég régi, így routert a NAS mellé is venned kellene, tehát a router+HDD párost lényegesen olcsóbban megúszhatod, illetőleg később is kevesebb áramfogyasztód lesz!

A NAS előnye viszont, hogy célhardver, ergo HDD írás/olvasási sebességben mindig is gyorsabb lesz, mint egy router!


varázsgömb
(aktív tag)

:R


varázsgömb
(aktív tag)

Nem gondoltam, hogy éjfél tájban ilyen gyorsan, több választ is kapok. :)
Neked is köszönöm!


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Mi vagyunk ma ügyeletben! :)


Peci
(csendes tag)

Sziasztok!

Először is üdv mindenkinek itt. Új vagyok, először írok ide. Az apropó az, hogy úgy 1 bő napja használok egy ASUS RT-AC68U routert, természetesen frissített gyári szoftverrel. (3.0.0.4.376.1663)

Az eddigiek alapján tökéletesen elégedett vagyok vele.

Egyetlen egy dolgot nem látok benne, pedig örülnék neki. Ez az ütemezett újraindítás. Korábban DD-WRT-s időkben ezt nagyon szerettem. Hajnal 3-kor ment is automatikusan.

A kérdésem az lenne a nálam tapasztaltabb Asus-os szakikhoz, hogy efféle úri huncutságra van-e esélyem valahogy szerintetek a gyári fiemware-val?

Köszönöm előre is!!


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Szia!

Sajnos nem hiszem, hogy gyári szoftverben ezt össze tudnád rakni, viszont Tomato (vagy akár DD-WRT) erre is feltehető! Furcsa igény, miközben a "megszokott trend" az, hogy a minél nagyobb uptime a jó! Esetleg van valami konkrét - eddig le nem írt - problémád, ami indokolja a napi újraindítást?

[ Szerkesztve ]

üzenetek