ASUS RT-AC87U - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


BB9000
(senior tag)

"Mi jöhet még szóba?"
1./ A meglévő routered közelebb tudod hozni a lakás középpontjához. Pl. átteheted az előtérbe, a bejárati ajtó közelébe. Igen, át kell vinni egy kábelt egy falon, de az azért elég könnyedén megoldható.
2./ WiFi Jelerősítőt használhatsz, (pl: Xiaomi) amit a Szoba 08 nevű helyiségben helyezel el. Ezzel biztosan javulni fog a WiFi jelerősség a kékkel bekeretezett területen is, de annak a legtávolabbi részén már nem biztos, hogy használható erősségű jelet kapsz. (szerintem nem) Ha beteszel mégegy jelerősítőt a kékkel keretezett lakás előterébe, akkor az már le tudja fedni a kékkel keretezett terület egészét. A két jelerősítővel jelentősen romlik a net sebesség, mert nő a késleltetési idő (latency), de stabilan fog működni (játékra csak korlátozottan lesz alkalmas).
3./ A legjobb lefedettséget és legjobb sebességet akkor kapnád, ha a mostani AC87U-t cserélnéd egy AiMesh képes eszköre, pl. egy Asus AX55-re vagy AX87U-ra és a kék lakás előterébe tennél egy másik AiMesh képes eszközt és összekötnéd őket kábelesen. Ez persze elég költséges megoldás, ráadásul a kábelezés is nehezen kivitelezhető, ahogy írod.

üzenetek