ASUS RT-AC87U - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Hardstyler01
(tag)

Időtálló káblet akartam mert úgy be lett építve , már szomszéd is mondta hogy szerinte 100 megabit mindenre elég :P Meg nem volt túl nagy különbség árban akkor meg miért ne?

Viszont nem értem a válaszod akkor az AX58 legyen a fő router ugye!?


MaCS_70
(félisten)

Igen, mindenképpen az AX58 legyen maga a router-- router meg ugye csak egy lehet.

MaCS


Courage2
(csendes tag)

Sziasztok! Az RT-AC87U konfigurálásában kérnék segítséget. Telekom által biztosított internetre kötve üzemel nálam. (Szolgáltatói eszköz ZTE) A problémám az, hogy hiába állítom a ZTE eszközt PPPoE Passthrough módba, a WAN DDNS konfigurálásánál továbbra is a "A vezeték nélküli router személyes WAN IP-címet használ. Ez a router multi-NAT környezetben lehet és a DDNS szolgáltatás nem működik ebben a környezetben."

A WAN "Automatikus IP"-re van állítva.

Mit kellene még állítanom, hogy lássam a routerre csatlakoztatott merevlemezt?

Előre is köszönöm, ha valaki segít!


Kendek
(MODERÁTOR)
Blog

Ha a szolgáltatói eszköz PPPoE Passthrough módban van, akkor a routeren a WAN > Internetkapcsolat > WAN-kapcsolat típusa az PPPoE legyen, és úgy állítsd be a megfelelő adatokkal.


Courage2
(csendes tag)

Köszönöm próbálom. Bár már ezen is túl vagyok, de akkor meg az internetre nem kapcsolódik valami miatt. Mindenesetre, akkor itt turkálok tovább.


szabzoltan1
(csendes tag)

SZiasztok
Olyan kérdésem lenne,hogy lehetséges az hogy a router nem enged portot nyitni?
nyitottm portokat de most aszt mondja a port chec ker hogy zárva,pedig megnyitottam.


szabzoltan1
(csendes tag)


Kendek
(MODERÁTOR)
Blog

Hogy nem engedi, az szerintem nem létezik, de, hogy nem működik, az elképzelhető. Amúgy alapvetően akkor nem jó, ha kettős NAT van, tehát ha egy másik router mögött van (szolgáltatói eszköz), vagy ha eleve NAT-olt IPv4-et ad az internetszolgáltató.
Ezt tudod ellenőrizni, ha a router WAN IP-címe nem egyezik meg azzal amit pl. ezen az oldalon kiír, akkor NAT-olt internetet kap a router, és úgy nem érhető el az internet felől.


szabzoltan1
(csendes tag)

egy ujrainditás megoldotta a problémát,de nem tudom mi lehetett a probléma.
egyébként az idegesit a legjobban,hogy a transmission http error 0:no response hibát dob a port test inditásakor.
egyébként a szolgáltato a digi.a nat alol kivetettem magam.
és egyébként nállam csak 1 régi zte készülék van ami nem router.
a hgw-s korszakomban sirtam párszor.
:D


Asztee
(aktív tag)

Sziasztok!
Ha vennék mondjuk egy rt-ax86u-t (láttam az Amazonon ax86u pro-t is és ax86S-t is. Ezek mik ?) ,akkor a jelenlegi AC87esemet - ha jól értem - csak AP módban tudnám hasznosítani ?
Mi a külömség as AP mode és a vezetékes AiMesh között ?
AP módban be tudom állítani ,hogy melyik eszközöm melyik routerhez kapcsolódjon (+ fix ip-t mindegyiknek ) ?
Az Amazonon az egyik termék leírásban (ax86u) oda volt írva,hogy "35+ device". Ez olylan nagy szám lenne !? :F Én most azért gondolkodom bövítésen ,mert szegény öreg 87esemnek már lehet ,hogy egy kicsit sok a jelenlegi 60 körüli és néha pár másodpercre eldoja öket. Nekem a lefedetséggel és a sebességgel nincs problémám csak ez a "disconnect" nem fér bele. :(
Köszönöm.


MaCS_70
(félisten)

AP-módban az egyes eszközök külön-külön rádiós hálózatot hoznak létre, és bár ezek azonos LAN-hoz csatlakoznak, mégsem tudnak egymás csatlakozási állapotáról. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mindkettőhöz külön meg kell tanítani belépni a klienseket (azonos SSID-t NEM használunk!), és az egyikről csak akkor fog lejelentkezni a kliens, ha már elfogyott a térereje. Ezért aztán a felhasználónak kell átjelentkezgetnie az egyikről a másikra.

A mesh ezt megoldja azzal, hogy a node-ok összebeszélnek és egységes elérésű, okosan viselkedő hálózatot hoznak létre.

A 35 kliens nem kevés, különösen, ha érdemi adatforgalmat bonyolítanak.

A 86S a 86U sima gigabites WAN-os, tehát fékezett habzású változata.

MaCS


Asztee
(aktív tag)

Köszönöm a válaszod. :R
Azt írtad, hogy azonos LANhoz tartoznak. Ez azt (is) jelenti, hogy pl. az egyik routerhez csatlakozott tv-m látja a másikhoz csatlakozott NASt ? (Egy tartományban vannak az eszközök ? Pl. 192.168.1.x )
Az eszközeim többsége nem generál nagy forgalmat csak a folyamatos kontakt lenne fontos. ( Smart switches, Smart plugs, néhány esp32 ) Ezek fix helyszínen vannak ,tehát nem probléma a vándorlás.
Akkor szerinted ezzel a módszerrel (AP) tudnám tehermentesíteni a fō routert vagy a sok eszközömet továbra is as koordinálná ? :F

[ Szerkesztve ]


MaCS_70
(félisten)

Igen, az AP nem hoz létre címtartományt, csak a meglevőt szolgálja ki, akárcsak egy switch.

A címeket speciális, tőlünk nagyon távol eső kivételektől eltekintve mindig egy szerver kezeli, az pedig az általunk routernek nevezett eszközben lakik, úgyhogy nem tudod tehermentesíteni.

MaCS


Asztee
(aktív tag)

Ez sem tiszta számomra. Az hogy lehet illetve miért van ,hogy az RT-AX86U drágább mint pl az RT-AXE7800 vagy az RT-AX92U pedig az utóbbiak magasabb széraiszámmal és több antennával :U (+ az egyik tri-band +6E) rendelkeznek. Mitöl a 86os az ász ? :F
Köszi.
BUÉK !


MaCS_70
(félisten)

Az Asus típusszámozását nem könnyű megérteni. Nekem nyomokban sem sikerül.

Az AX86u egyébként mindenképpen komolyabb router mint az AX92u. Sőt, nálam az AX86s is az AX92u fölé kerekedett.

MaCS


szabzoltan1
(csendes tag)

Sziasztok.

Szerintetek mennyit lehet mostanság kérni egy ilyen routerért?
a doboza is megvan.


MaCS_70
(félisten)

A doboz jelentőségét nem látom, de a router jó AP-nak vagy vitrinbe. 10-12e Ft körül lehet.

MaCS


Asztee
(aktív tag)

Még mindig nem döntöttem ,hogy mi legyen a 87-esem sorsa vagy az utódja. :( A múltkor azt írtad ,hogy a 35 nem kevés. Ezzel nem nagyod tudok vitatkozni ( nekem az ;)) ,de router keresgetés közben ma pl. egy [ilyet] találtam. Nem tudok róla semmit ,de a rövid leírásában az van ,hogy "200+ Devices". Vagy itt ez a kis aranyos [Unifi U6-LR] AP , nála azt írják ,hogy "over 300 distinct client connections". Szóval ehhez képest tűnik nekem kevésnek egy ASUS-tól a 35.


MaCS_70
(félisten)

Ezek relatív értékek. Nem mindegy, hogy egy okoskapcsoló-e a hoszt, amelyik éppen csak a jelenlétét tartja fenn, vagy egy fehér izzásig hevült torrenteszköz. Ezért is írtam, hogy a 35 hoszt nem kevés, ha használják is rendesen a hálózatot.

Ezügyben nem tudok okos lenni... :(

MaCS


atees
(őstag)

Sziasztok!
Létezik, hogy a router úgy térdel le, hogy nem ad wifi jelet? hiába indítom újra, világit rajta minden, de vezeték nélkül nem érem el. Ameddig nem muszáj nem resetelném. Csak vezetékkel férnék hozzá ugye?

üzenetek