ASUS RT-N66U és RT-AC66U - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Gubek-Einste
(titán)
Blog

megoldható, hogy ne kelljen a 0-ról indulnom?! Mit kell a Telekomos cuccon belőnöm?
A szolgáltatói eszköz PPPoE passthrough módba kellene rakni, majd a saját router-en beállítani a user/pass párost.


tylerddd
(veterán)

Köszönöm! Megnézem!


tylerddd
(veterán)

Szóval! A Telekomos routerben egy Internet Connectivity menüben találtam IPv4 fül alatt kapcsolható PPPoePassthrough-t. Ugyanitt volt egy számomra egyébként ismeretlen @t-online.hu végű Log-In név és egy jelszó. Az Asus-nál a bal felsőben lévő gyors internetbeállításokra mentem, ott értelemszerűen próbáltam nyomogatni, kézi beállítást, PPPoe-t választva, megadva a nevet/jelszót, de sajnos semmi. Azt írja a csatlakozásnál, hogy Leválasztva, pirosan világít az internet led az Asus-on. Eddig jutottam.


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Nézz be a szolgáltatói topikba.


tylerddd
(veterán)

Néztem, de azon kívül, hogy a srácnak sikerült a beltérit is meghajtani a routerről, nem tudtam meg ezzel kapcsolatban semmit. :DDD Majd próbálgatom még! Köszi a segítséget, már a te ötleteddel is beljebb vagyok!


nagyfejü
(őstag)

Sziasztok!
Nézegettem a leirásokat de elvesztem!Valakinek lenne annyi türelme , és bolondbiztosan leirná hogy érem el bárhonnan iphone ról az otthoni b1 routeren keresztül az openmediavault szerverem ugy hogy 60 évesen be tudjam állitani?!
Előre is köszönöm!
üdv


Szirtimorc
(aktív tag)

Szia!

Az adattárat szeretnéd látni kívülről, vagy a nas webfelületét?


nagyfejü
(őstag)

szia!
A szervergépen tárolt adatokat.


Szirtimorc
(aktív tag)

Szerintem a legegyszerűbb:

Kell egy ddns-t csinálni, nekem a NOIP tökéletsen megfelel.
Tehát regisztrálsz a noip-on pl. nagyfeju néven. Engedélyezed a routerben WAN-DDNS-t, és kitöltöd a noip adatok alapján.
A routerben meg bekapcsolod az AICloud 2.0-t.
Ha ez kész, és megy a router meg a nas, és azon van megosztott mappa, akkor bárhonnan a világból ha egy böngészőben ha beírod, hogy nagyfeju.sytes.net , akkor ott bejönnek a megosztott mappák, valahogy így:


ArthurShelby
(addikt)
Blog

Miért ne az asus beépített ddns-sét használja, pl a nagyfeju.asuscomm.com.
Sokkal könnyebb beállítani, nem kell sehova se máshova regisztrálni. Miért jó annyira a noip.com? (Régen még amíg nem volt más ingyenes odáig értem)


Corsa02
(őstag)

Az utóbbi időben nagyon sok kimaradás volt az Asus szerverein, heti többszöri...
Lehet használni természetesen, de okozhat bosszúságot. No-IP nálam hetek óta hibátlan.


ArthurShelby
(addikt)
Blog

Utóbbi időben pont nem használom ki, így nem vettem észre, de eddig hibátlan volt nálam.


Szirtimorc
(aktív tag)

Múltkor nem figyeltem, és lejárt a noip regem. Gondoltam megcsinálom az Asus-és, de úgy 80%-ban nem működött. Volt hogy igen, így biztos nem beállítási hiba.


nagyfejü
(őstag)

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segitséget!
Szirtimorc - a leirásod alapján megcsináltam de valami beállitás hibádzik mert csak a gazdagépet látja az AiCloud! Az omv szervert nem. pedig windows alol elérem tehát van kapcsolat.
üdv


langerius
(csendes tag)

Sziasztok,

van egy Asus AC66UB1-em. A hálózatom úgy néz ki, hogy telekom Sagemcom5655v2 Ont van, onnan megy egy vezeték egy Strong Mesh 1610-be, és ahhoz csatlakozik + 2 db Strong Mesh 1610 vezeték nélkül,most a tv-knél. Igy van lefedve egy kétszintes családi ház. A pc-m a távolság miatt egy Asus USB-AC68 wifi adapterrel kapta eddig a netet. Viszont kellett nekem a médiaszerver, DLNA, FTP, Samba mindenfajta jóság. Gondoltam a wifi adaptert kiszedem, és megy az ACC66 media bridge módban, és abból ethernet kábel a gépbe. 1 gb-es netem van, eddig az adapterrel 200mb-el ért el odáig a net. A gondom az, hogy az AC66-al beállítás után kb. 20 mp-ig van net, majd eldobja, majd megint 20 mp nincs net, és utána visszajön, majd megint 20 mp körülbelül, és újra eldobja. És csinálja, csinálja , gyakorlatilag használhatatlan. Csinálja ezt a legfrisebb gyári firmwarrel, és Merlinnel is. Viszont van mikor többszöri beállítás, pc, ONT, router újraindítás után megjavul és tökéletesen teszi a dolgát, de ez ritka. Jgy lehoz kb. 300 mbitet a pc-nél, tehát kb. 100 megabittel gyorsabb, mint az usb. De ez ritka, most éppen megy, egy 1-2 órás szórakozás után. Több dolgot kipróbáltam. ONT-hez kötve AP módban ilyen nem jön elő, tökéletesen máködik. Egyik tv mellöl a Strongot kiszedve és helyére berakva media bridge módban a routert szintén az van, hogy dobálja a tv jelét, de van mikor ezredik próbálkozásra megjavul. Találkozott valaki ilyennel? Lehet, hogy ez valami beállítás dolog? Már nem garis a router, így nem tudom vissza vinni. Van tippetek arra, hogy hogyan tudnám hozzá varázsolni a Strong rendszerhez mesh módba, mert sehogy sem sikerül. Létezhet, hogy csak bizonyos Asus eszközökkel hajlandó „meshbe” lépni? Létezhet, hogy egy AC1900-at tudó wifi stick, ami baromi erős, 2 szobányi távolságra, csak 200 megabitet tudjon, ahol ráadásul nincs semmi blokkoló tényező? Tudom tudom ezek a számok igen elméletiek, de pl. hozzárakom a géphez az egyik Strongot, és csóri kilök magából 350/350-et, van mikor 400-at is. Ti, hogy rendeznétek át a hálózatomat, vagy ez ahogy most van ennyit tud. Tudom nem egy NAS, de abba most nem is akarok beruházni. A legideálisabb az lenne ha ONT-ból ASUS AC66 AP mód, majd vezeték nélkül valahogy meshen minden más Stronggal. De a Strong meg az ASUS az nagyon nem akar kommunikálni. Gondoltam AP módban gyorsul a letöltés is torrenten, de az is max 10mb le, a fel meg ne is beszéljünk, kb. jóesetben 4-5 mb. Ilyen szempontból tök mindegy, hogy ott van AP módban vezetékkel, vagy media bridgeben máshol.


N.otorious
(senior tag)

Ha az asusnak megegyezik a wifi neve AP módban a mesh rendszer wifi nevével, okozhat gondot.

[ Szerkesztve ]


langerius
(csendes tag)

AP módban az ONT után bekötve semmi problémát nem tapasztalok, más a SSID név mint a Strong neve így ez nem fordul elő, a probléma Media Bridge, és jelerősítő módban van csak. Kb. olyan érzésem van, mintha megkapná a IP címet rendesen, majd 20 mp után elveszti, majd megint keresi, kioszt neki a hálózat egyet és megint elveszti, pontosabban nem az AC66 IP címéről van szó, mert az fixen 192.168.1.2, hanem amit Ő maga után kioszt az eszköznek, pl. PC-nek vagy TV-nek, attól függ hova kötöm.


hmatyas
(tag)

Torrent esetében láttam ilyet. Vissza kellett fogni, hogy hány torrent mehet.


langerius
(csendes tag)

Érdekes módon azzal sincs gond, mehet neki nem gond. Most kíváncsiságból átraktam/megcseréltem egy Strong egységgel, a Strong jött a géphez, az Asus ment a tv mellé, media bridge módban, és gond nélkül megy. Nem értem, egyszer csinálja egyszer nem!


Safranek
(aktív tag)

Sziasztok,

Sikerült az alábbit előidézni:
"You have entered an incorrect username or password 5 times.Please try again after 04:52 seconds."

de ezek után sem sikerül belépni a jó jelszóval . :O
Router reset-en kívül van más megoldás?

[ Szerkesztve ]

üzenetek