ASUS RT-N66U és RT-AC66U - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


petir
(senior tag)

Ritka , hogy csak úgy meghal.. biztos jól bekattant a helyére a csati ?
Tudom banális de érdemes megnézni esetleg másik kábellal is.
Illetve nézz bele a portba a kis lamellák épek e , lehet esetleg ott is érintkezési hiba.


melan
(senior tag)

megnéztem másik csatival is, kattanás stb... még egy firmware frissítés esélyem van, ha az nem rakja helyre, akkor nincs ötletem


Szirtimorc
(aktív tag)

Két hétig nem voltam itthon, mire hazajöttem a WAN és az egyik LAN port se működött. NVRAM törlés és full reset kellett, mire megjavult.


ravensky13
(tag)

Esetleg volt-e mostanában zivatar? 2-3as port pusztult meg? :K


Szirtimorc
(aktív tag)

Hát fogalmam sincs, hogy volt-e itt zivatar, amíg távol voltam. A Wan, és valamelyik Lan, már nem tudom melyik


nagyfejü
(őstag)

Sziasztok!
Most frissitettem a Merlint.
Kiváncsiságból megmértem a qos ben levő sebességmérővel.
ping 6.3
le 208
fel 187
Digis gigás netnél ez nem kevés?
üdv


nLali
(senior tag)

Sziasztok!
FreshTomato firmware van a routeremen, beállításban kérek segítséget.
Indítottam Media/DLNA szervert, amit már lát is a TV, de a PC-ről meghajtót csatolni még nem sikerült. Tud valaki segíteni?


petir
(senior tag)

Szerintem a gépről nem tudsz megosztani tartalmat...csak az USB-n felcsatolt meghajtóról legyen az HDD vagy egy pendrive... kérdezz rá a a Tomato saját topikjában hátha itt tudnak segíteni. Témainditóban van sok hasznos pl Entware olvass utána mert ha meghajtó is van a routerre kötve megnyilik a világ 🙂


#82860288
(aktív tag)

PC-n mappa kijelöl - jobb egér klikk - Include in library - Videos

[ Szerkesztve ]


zelikocc
(aktív tag)

Sziasztok!
Gyári fw-en van lehetőség txpowert növelni valahogyan olyan mértékben mint pl. a HGG-n?


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Szia, nincs.


Jokee
(csendes tag)

Sziasztok!

Vettem egy használt de még garis routert. Az USB portra csatlakoztatott eszközöket kb 5-10 perc után ledobálja. Több fajtát is megpróbáltam, ugyanez a helyzet mindegyikkel. Elvileg a gyári legfrissebb frimware van rajta. (Mindent be tudtam állítani, látszanak a könyvtárak, file-ok a helyi hálózaton is egy darabig.) Van ötletetek?

üdv.:
Józsi


concware
(tag)

Sziasztok!

Segítséget kérnék az RT-AC66U B1 router Wifi-jéhez, ugyanis a 2.4 GHz-es wifi nagyon instabilan elérhető.

Mindenhez az 5 GHz-eset használom, aminél nem találkoztam ezzel a problémával, viszont a Xiaomi készülékek csak a 2.4 GHz-et támogatják és elég sokszor előfordul a wifi instabilitása miatt a készülékek offline-ra váltanak, mert nem érik el a wifi-t vagy azt az üzenetet kapom, hogy a internet nagyon lassú.

Van valamilyen szoftver vagy bármi, amivel végezhetek diagnosztikát a wifi hibájával kapcsolatban?

A legfrissebb gyári firmware-t használom.

Előre is köszönöm a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]


Corsa02
(senior tag)

Hali! Ha van rá lehetőséged akkor próbáld ki egy másik táppal, amikor gyengül a táp akkor szokott ilyet csinálni.


KoVee84
(senior tag)

Sziasztok!

Segítsetek lsz, mert szét..sz az ideg :B
Adott egy AC66U B1 (gyári fw) és egy PS5. Ha a routerre csatlakozok kábelen, akkor 90-95 mbps, ha közvetlenül a voda modembe dugom az utp-t, akkor meg 480 mbps, ami passzol az 500-as netemhez. Szintén 90 mpbs, ha tv-n indítok egy speedtestet (usb-s gigabit adapterrel).
A lan portok elvileg gigabitesek, de vmiért a router nem tudja.

Próbáltam visszakeresni, de ilyen hszt nem találtam.

köszi :R


#82860288
(aktív tag)

Nincs a beállítások között valami lekorlátozva QoS-ben?


KoVee84
(senior tag)

Nem, qos teljesen ki van kapcsolva


xrvman
(őstag)

Esetleg frissítsd fel a fw-t, és nyomj egy teljes visszaállítást.
Minden szirt-szart kapcsolj ki.
AiProtection, Adaptív QoS, QoS, Forgalomelemző, Game részre is nézzél rá.
Elvileg annak mennie kell.


KoVee84
(senior tag)

Most az lesz.
Jól gondolom hogy ha tomatot telepítek rá, akkor bukom az asus mobil appot?


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Sziasztok!

Nincs ötletem a kiváltó okra.

Adott egy AC66U , tegnap este óta nincs net, Voda(UPC) net jön be, amin van net, viszont a routeren már nincs.

A szöveg már ismert: Az ISP DHCP funkciója nem megfelelően működik.

Próbáltam újra felépíteni a hálózatot a router agyában, de nem sikerül.

Alhálóban van bent egy TP-Link router.

Szerk.: Közben kiraktam a TP-Linket a hálózatból, és gyanús, hogy megoldotta a bajt.

Na WAN IP már van, netem még nincs

[ Szerkesztve ]

üzenetek