Milyen asztali médialejátszót? - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


blakey
(titán)

CoreELEC alatt nem is tapasztaltam ilyen jellegű problémát Omegát használva. Nexust nem tudom, hosszú ideje nem használom.
A sávok feketék, jóra adtam a választ.


Bacusuz
(őstag)

sziasztok
egy régebbi gt kinget nyúzok de úgy néz ki le kell cserélnem.
mit ajánlanátok ebben az aliexpresszes kategóriában?
coreelec+kodi páros menne rá

lan csatira szükség van, wi nem fontos

[ Szerkesztve ]


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Miért, mi a gond a GT King-el?


Bacusuz
(őstag)

ez megy a családba én meg újítanék

[ Szerkesztve ]


erahurka
(félisten)
Blog

Sziasztok!

Van egy Xiaomi Mi Box S-em de kiidegel az őszi frissítés óta. Tudtok ajánlani valamit hasonló ársávban? Esetleg picit drágábban ha megéri.

Fontos hogy legyen rajta USB-A port, illetve 2.4 GHz-es WiFi van, de ha lehet vezetékes netet dugni bele az is megoldható. HBO Max előfizetésem van, azt fontos hogy vigye Full HD-ban. DTS hanggal ne legyen problémája mint a tévék beépített lejátszóinak.

Egyelőre régi tévére lenne kötve de előbb-utóbb le lesz cserélve, hosszú távon jó lenne ha elbírna a 4K anyagokkal is. :R


péjé
(őstag)

Google certified boxot kell keresned amin mennek a streaming appok is...mecool km2, ennél jobb a homatics box r 4k plus...nvidia shield...ott vannak az apple termékek is...


imangasta
(csendes újonc)

Sziasztok.

Magas bitrátájú (25000-55000 kbit/s)mov és avi videókat melyik TV tud lejátszani? Nekem jelenleg egy 2018-as Full HD-s LG tv-m van itthon de az nem viszi sajnos. Nem tudom hogy a formátum vagy a magas bitráta miatt. Mesterszalagról, beta szalagról... és egyéb adathordozóról bedigitalizált tömörítetlen 80-as 90-es évek 4:3-as és 16:9-es (nem HD) képarányú zenei videóklippek lejátszása lenne a cél anélkül hogy konvertálgatni kéne őket. PC-ről rárakom pendrivre-ra a videókat , azt rádugom a TV-re és úgy próbálom lejátszani. Vagy inkább jobb lenne beszerezni valami médialejátszót hozzá és úgy TV-n lejátszani?


Patice
(nagyúr)
Blog

Igen, erre dedikált médialejátszót rakj a TV elé.
Amlogic-os lejátszót nézz. Itt van a topikja.
Ezek simán megbírkóznak szerintem ezekkel a videókkal is.


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Vagy egy Mini-PC-t. :D


Patice
(nagyúr)
Blog

Az miben lesz jobb, miben tudna többet?


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Mint kizárólagos videó lejátszó elvileg semmiben. Elvileg. De mostanában olyan kisebb-nagyobb hibákról olvasok az Amlogic-os Topic-ban, ami kissé elbizonytalanít a CE kapcsán.


djnice
(veterán)

Pedig az AM6B Plus egy Szent Grál, teljesen felesleges mással foglalkozni. Az esetleges hibákat pedig folyamatosan javítják, főleg hogy bekapcsolódott pár új fejlesztő is a projektbe.
Még azon is dolgoznak, hogy a nem licencelt eszközökön is működjön a Dolby Vision :)

[ Szerkesztve ]


DroiDMester
(nagyúr)

A kollégának a HTPC a Szent Grál, korábban volt már erről sok vita ezzel kapcsolatban! :C


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Pont az, hogy írták ezekre a "hibákra", hogy AM6B+-on nem tapasztalják ezeket és azt sejteném a háttérben, hogy ez a Box külön kiemelt figyelmet is kap a CE fejlesztők részéről.

------
(Akinek nem kell HDR10+, meg DV, annak az AM6B+ árában még mindig jobbnak tartok egy HTPC-t. Tehát nem "szent grál" nekem sem, de sok egyéb előnye van, az inkább majd akkor lenne, ha majd tudni fogja a "maradékot" is (HDR10+, DV).)


blakey
(titán)

…azt sejteném a háttérben, hogy ez a Box külön kiemelt figyelmet is kap a CE fejlesztők részéről. - nem kap kiemelt figyelmet, a PCB-k kapnak több figyelmet.


imangasta
(csendes újonc)

Köszi a segítséget. Ezekről ezelőtt még nem hallottam.


mucsiattila
(tag)

Sziasztok!

Bennünket is utolért a végzet, és a kedves Netflix nem támogatja tovább, az egyébként teljesen jól üzemelő Samsung TV-nket.
Szeretnék tanácsot kérni, hogy lehetőleg hosszabb távra (5-10 év) milyen kütyüt érdemes venni, amivel továbbra is nézhetem a Netflixet, HBO-t, stb?
Lehetőleg egyszerű HDMI vagy USBA csatlakozós kellene.
Van még egy Synology DS223J a hálózaton, ha onnan is le tudjná játszani a filmeket, az még jobb lenne, de nem kritérium.

A válaszokat előre is köszönöm!


AiRLAC
(addikt)

Chromecast with Google TV, Amazon FireTV Stick.


blakey
(titán)

Lehetőleg egyszerű HDMI vagy USBA csatlakozós kellene. - ez pontosan mit jelent? Mi köze a HDMI-nek at USB-A-hoz? Apple TV szinte biztosan támogatott lesz 10 év múlva is a Netflix, Max, Prime, stb által, a többi nem 100%.


Zaji
(őstag)

Sziasztok,

A Xiaomi TV Stick 4K mennyire jó választás a TV-k "okosítására"? 15-17 ezer forintért lenne jobb választás, ami tud magyarul?

üzenetek