Asztalos klub - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


féldekás
(senior tag)

Köszönöm! :R
Akkor nincs konszenzus, de inkább gerendák, illetve combosabb csavarok esetén ajánlatos használni.


hzsolee
(őstag)

Nem kívánok senkivel sem vitába szállni...amit írtam szubjektív, mindenki azt csinál amit akar. De szerintem tök erős, meg nehéz erre a feladatra. Én ezzel a kis Bosch-al csavarozok. Azzal is kb 5-6-os fokozaton... mármint az említett 4-es reissert.

A balos ütvecsavarozó meg az amire gondolsz szerintem, csak én a negyedes fejet cseréltem félcolra. De ettől még ugyanaz.
De mondom... mindenki azt tesz amit akar...

[ Szerkesztve ]


Ezekiell
(veterán)

Én a kis dewalt ütvecsavarozót használom, az sokkal kisebb/könnyebb azért :)

Nyilván egy nagy(obb) ütvecsavarozót nem használnék bútorokhoz.


féldekás
(senior tag)

A kis bosch-hoz hasonló gépem van nekem is, egy levehető tokmányos változat, ezt használom a legtöbbet kisebb fúrásokhoz, csavarozáshoz tök jó a kompaktsága.
Igazából csak érdekességképpen kérdeztem, ütvecsavarozót nem valószínű, hogy veszek, mivel a mostani gépeimet is csak ritkábban használom kisebb karbantartásokhoz, javításokhoz, ezt-azt felfúrni.

[ Szerkesztve ]


hzsolee
(őstag)

Ahh... értem. Szerintem az zavart meg, hogy a kérdező a Parkside-os topikban is felette ezt a kérdést. Ott olvastam, itt válaszoltam. Aztán bennem maradt a parkside ütvecsavarozó, mert ugyebár ezt negyedes fejjel adják a közértben.
Kicsiben nálam ez a választék. Szóval ha fúrni csavarozni kell felváltva az sem gond. Személy szerint akkor sem csavarozok az ütvével.... persze ha nincs más érthető...

Nálam igazából az ütvecsavarozó a korábbi képen látható parksidenál kezdődik 🤣

[ Szerkesztve ]


kavalkád
(aktív tag)

OFF topik kérdés:

oszcillátor szerszámhoz (lánykori nevén multifunkciós szerszámként is ismert) tud valaki olyan fémvágót ajánlani ami be is vált? zártszelvényt kellene elvágnom, de a sarokcsiszolóval nem férek hozzá.


kavalkád
(aktív tag)

elfelejtettem mondani, hogy gyorszáras B&D-be kell, tehát csak a "nyitott" befogású lapok jók bele.

[ Szerkesztve ]


York
(tag)

Nekem egy ilyen kis utvecsavarozom van, mindent is ezzel tekerek be. Fa vagy forgacslap vagy mdf vagy retegelt nem erdekel mindegyikbe szepen betekeri a csavart. Ezzel szerkezetepitonek neki se allnek, mert nem arra valo.

https://utvecsavarozo.arukereso.hu/bosch/gdr-120-li-06019f0000-p473423316/

[ Szerkesztve ]


kavalkád
(aktív tag)

Szolnok környékén tudtok olyan helyet ahol vállalnak kontaktcsiszolást?


pacman_123
(tag)

Csak egy tipp: amikor Árvai Zoli a szekrényét csinálta, a platttoló marást asztaloshoz vitte.

https://youtu.be/i4ka9Cr_y6k?t=735

Jó pár éve volt, nem tudom van-e ebben a műhelyben kontakcsiszoló, de majdnem biztos vagyok benne hogy nem vitte messzire Martfűről, merthogy ő ott lakik. Az meg ugye Szolnokhoz képest nincs messze. Kérdezz rá Zolinál emailben, hátha szerencséd lesz.

https://forum.index.hu/User/UserDescription?u=1246403

...esetleg, ha ritkán olvas emailt, fészbuk privát üziben.


kavalkád
(aktív tag)

köszönöm, írtam neki!

[ Szerkesztve ]


kavalkád
(aktív tag)

sima vagy fedett sörpadhoz van valakinek tervrajza amit megosztana?


SeatZola
(őstag)

Én pedig kerti kiülőbe szeretnék padokat és székeket, na meg egy asztalt építeni. Ha valakinek erre lenne tervrajza azt megköszönném!


pacman_123
(tag)

Arra hamarabb talál (már ha keres :) ) az ember, mint a fedett sörpadra. Annyi van mint égen a csillag, egyszemélyes, 3 személyes, így csuklik, úgy hajlik, így teszed el, meg amúgy. Ingyé.

Garden bench plans
Pl 1.
Pl 2.
De ez is egy kerti szék, szétszedhető-egymásba tehető elemekkel, én ezt cswináltam meg egy volt kolléganőnek. A végén ott a PDF a tervrajzzal.
Stb, stb, stb ...

A fedett sörpadra csak bénát találtam. Ez fizetős, mondjuk 4300 Ft-ért a pöcsöm gondolkodjon mi mekkora :D De mondjuk én nem lennék szívbajos: 5m-es mérőszalag, oszt egy kiállított "barkácsáruházas" cuccot lemérni (szerk: vagy elmész egy ilyen biciklis túrára, egy pihenőbe, és ott méricskélsz) , a csapolásokat meg csak kitalálja az ember. Nem űrrakéta ez :) én legalábbis simán nekifognék, kockás füzet, számológép, jónapot.

Kb 15 percet szántam a keresésre. Kicsit turkálni kell, biztos lesz itt jobb terv is, vagy nagyon olcsóé, vagy ingyen.

[ Szerkesztve ]


tfe
(tag)

Egyszer láttam fedett sörpadot, amikor a haver beesett alá és fedett helyen lett rögtön :)


kavalkád
(aktív tag)

az nem baj ha fizetős, köszi!


SeatZola
(őstag)

Köszi! Keresgéltem én is sokat. Találtam is, de gondoltam hátha van itt már kipóbált, jó terv közkézen....


kavalkád
(aktív tag)

Válaszolt a kollega, leírom a címet, hátha más is épp kontaktcsiszolásra vágyik:
Design Wood Kft., Törökszentmiklós, Dózsa György út.

[ Szerkesztve ]


ViktorSz
(tag)

Ha nem túl nagy kérés,akkor kíváncsi lennék,hogy ott mennyiért is kontaktolnak óránként/félóránként,esetleg m² áron számolják?
Amúgy kb mindegy mennyiért csinálják,számomra minden pénzt megér,ha nem nekem kell a csiszolás 90%-át megcsinálni,tényleg csak a kíváncsiság miatt kérdezem.


ViktorSz
(tag)

Más...
Használ valaki,egy személyre való bútorszállító hevedert(amit nem pont a hátadon kell vinni,mert hirtelen csak olyanokat találtam a guglibarátommal)és ha igen,mi az ami bevált?
Itt olyanokra gondolok,hogy pl egy mosogatótálcás szekrényt "könnyedén" tudnék mozgatni egyedül egy hevederrel(nem görgős és mondjuk 110x86x55cm-es) .

üzenetek