Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Uzmany
(őstag)

Az említett metál fényezéshez mekkora szemcséjű pasztát válasszak? Figyelnem kell arra, hogy metál festéshez ajánlott pasztát keressek, avagy ez mindegy?
Finom, pamut rongyot javasoltál, esetleg szarvasbőrt használhatok helyette?
Több kérdéssel nem fárasztalak :)


#00809728
(addikt)

Szasz!

Metalhoz mivel a lakk karcolodott én a közepes szemcséjüt ajánlanám ha nincs akkor a finomat.Lakkozott felületet tovább tudod csutakolni mint a zománcot.
Finom pamutot ajánlok+vizet..Szarvasbőrt nem ajánlom.
Nem fárasztasz akkor nem nyítottam volna a topikot.Örülük,hogy segithettem.


Winner_hun
(félisten)
Blog

Ehh, gondoltam, hogy Te nyitottad a topikot:C Asszem ezt fogom olvasni, úgyis fel akartalak venni MSN-re, lehet nem lesz rá szükség:U
:R


Agostino
(őstag)
Blog

Üdv a jó topicnak, még ha nem is fog pörögni annyira.

Nagyon sokat szoktam pepecselni én is az autóm karbantartásával, általában a Sparban szoktam venni autófényezőt hozzá, piros színt a piroshoz. Jó eredményeket lehet elérni vele, márkára most nem emlékszem, de az autóm csillog-villog utána. A gondom viszont az, hogy utána mozdítani sem tudom a karom. Mennyibe fáj egy olcsóbb polírgép? Lehet kapni esetleg olyan fejet, amit befogatok a fúróba, és annak a segítségével polírozok?

Ugyan nem polír, de a kocsi szerves része. Biztos ti is találkoztatok azzal, hogy a kocsi belső műanyag részei ''lehorzsolódnak''. Ezzel mit lehet kezdeni? Főleg az ajtókon van ugye ilyen, beszállás, kiszállás miatt. Szoktam használni műszerfal polirt, ami szép színt ad, de ezekell nem tud mit kezdeni. : (


#00809728
(addikt)

Nyugodtan felteheted kérdéseidet hátha valakinek is pont olyan megoldandó problémája van. :))


Winner_hun
(félisten)
Blog

Akkor kezdeném is. Azt nem tudom, hogy autó átfestésénél az egész kocsiról le kell szedni a régi festéket fémtisztára, vagy elég átcsiszolni és arra mehet rá az új festékréteg?:F


#47053824
(tag)
Blog

Szia Mester!
Nagyon ismerős az a garázs, jártam már ott.
Van nekem egy kék autóka, metáltalan. Milyen polir pasztát ajánlasz hozzá? Van rajt pár karc de nem vészes. Meg valami barom kulcsal meghuzta egy kicsit, nem karcolta fémig, de fehér. Azt már csak festeni lehet igaz?


Lord Zero
(addikt)

viva leon :R
klubtárs vagy


#00809728
(addikt)

Szasz!

Hát én az ilyen festett poírokat ki nem állhatóm.Ugyanis szép és jó fényt ad de nem tartós.
Meg ha véletlenül ráhuzod müanyagra ill valami gumi félére azonnal befogja+ a kezedről nagyon nehezen tudod lemosni.Szoval igazából ha nálad bevállt akkor csináld azzal de én nem javaslom.
Egyébként milyen autód van mennyi idős?
Hát olcsó polírgép amit tesco ill praktiker is árul ugy 3000-6000ft volt.Én nekem ezzel a cuccal szerencsém volt.Kint meloztam az Amg-nél és ott tudtam egy ilyen flex masinát rendelni ipari igaz 20.000ft volt de odakint 3 müszakban nyomtuk kb a gépek álltak vagy 1 órát napi szinten.Fél évet huztam le kint és egy db sem sz*rt be.
Lehet kapni a praktikerben.

Hát a lehorzsolt résszel én sem tudok már mit kezdeni de én babaolajjal szoktam kencézni az ilyen müanyag ill gumi belső dolgokat.Jó meleg a belső rész majd adok neki vastagon ecsettel és ugy másnap letőrőlgetem egy tiszta nedszivó rongyal.Hidd el megéri kiprobálni.


#00809728
(addikt)

Ha rozsdás akkor fémig kicsiszolni rá egy pici alapozó +szorókitt és mehet rá az uj szin.
Zománc festék esetében:Ha nem roszdás akkor elég ugy 400-as papirral átdőrzsőlni finoman sok-sok vizzel és ha lehet körkörös mozdulatokkal.
Állitolag ez azárt jó mert ha rásüt a nap akkor te olyan kis köröket látsz visszaverődni.Ha jobbra-balra csiszolgatod akkor a nap sugarai megtőrnek és egyből észre venni a festék alatti finom karcokat.
Ha metal az autó akkor 1000-es papírt ajánlok.


Winner_hun
(félisten)
Blog

Huhh, ha csak egy kis rozsdafolt van? Akkor esetleg ott leszedni fémig meg körülötte is egy kicsit aztán átmenettel? Ez a szórógitt milyen? fújni kell?:B Árban mennyi az annyi?


#00809728
(addikt)

Szasz!

Háét ha isemrős akkor gyere el vele hívj fel és élőben elmondom mit lehet tenni vele.
Ha metal akkor közepese polírt majd utána védő waxot.
Ha a barom tényleg lehuzta fehérig ami a szorókitt akkor valoban festeni kell.De ha nincs annyi lovéd rá akkor tescoban veszel olyan javíttófesték ceruzát.Áthuzod vele mint a csajod vagy anyukád tenné a körmével és már kevésbé fog látszodni.


#00809728
(addikt)

Igen.Leon cupra 4*4 19pdti 212 pacis egyenlőre.


#00809728
(addikt)

Rozsdát teljesen kicsiszolni ill eltávolitani a környékéről is ha közelebb megnézed lehet vannak ''futó győkerei'' azt is el kell tüntetni.
Szórókitt van spray válltozatban is kb 1300ft/db az tünteti el a felületi egyenletlenségeket.
Szoval szintbe kell hoznod a régi fellülettel.


#47053824
(tag)
Blog

Egy kicsit elhanyagoltam mostanság az autót. Meg akarom csinálni majd valamikor. Lehet h veszek egy flex gépet is. Az ilyen kétkezes teszkós polirgépek nem igazán jók igaz?
Tehát közepes paszta, meg valamilyen wax? Kipróbálom majd.
Babaolaj műanyag dolgokra is jó? Azt is kipróbálom.
Ja és peterbacsi és alutanksapka. igy már talán rémlik valami, igaz? :))


Winner_hun
(félisten)
Blog

És akkor ilyen szórókittel az egész kocsit be kell fújni?:F Mert #30-ban azt írtad. Egy darab szórókitt mekkora felületre elég?


#00809728
(addikt)

Hát ha nem szeretnél minden polír után szalagnálni vele a vevőszolgálathoz ill szervizbe akkor nem ajánlom+ nagyon drága hozzá a szivacs.
Ja igy már rémlik.
Gyere fel néha a carfanclub.hu-ra ott láthatsz pár érdekes dolgot.


#00809728
(addikt)

Szasz!

Azt írtad egy két helyen rozsdás nem azt,hogy az egész autó az.
Hát a spray változat kb ugy egy komplett zsiguli sárvédő átfujására elég 2 rétegben.Bocsi közben melo van.


Agostino
(őstag)
Blog

Üdv.

Igazad van ezzel a festett polirral kapcsolatban sajnos, nekem is megfogja a műanyag részeket, töröm is a fejem mi legyen az ilyen részekkel : /

Polírgépbe lehet benevezek ha csak ennyibe kerül.

Autóm egyébként egy 8 éves VW Polo 1.4 es motorral. Príma kis szerkezet, semmi rozsda semmi korrózió a kasznin, a motor is tökéletesen muzsikál [link].

Ez a babaolja tetszik, ki fogom próbálni. ; )


#47053824
(tag)
Blog

Ok. Csak gép csere volt, elfelejtettem a jelszót, oldal is megváltozott, stb...
De igy majd felnézek oda is.

üzenetek