Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


kleinguru
(addikt)

Köszi, megpróbálom :R


FeRRaR1
(őstag)

Semmi nem történik, nem megy tönkre de nem is áll le amég húzod neki. Egyszerűen levegős vízpermetet fog fújni. Gondolj arra hogy ha rádugsz egy hosszú slagot és megnyitod, abban is sok levegő lesz még. Persze mivel vízhűtéses, törekedni kell arra hogy ilyen minél kevesebbszer és kevésbé forduljon elő, de nem kell túl misztifikálni.


d4d
(tag)

Én is agyaltam a kárpittisztítón, de érdemes átgondolni, hogy tényleg annyit használnád-e, mert pl az én esetemben, itt helyben kb 60 alkalommal tudnám kibérelni az említett 10/1-es Puzzit. Ennyit kéne rákölteni a bérlésre, hogy azt mondhassam, ennyiből már vehettem volna sajátot is. Ha megtehetném vennék, mert miért ne, de így hogy évi max néhány alkalommal venném elő, kicsit luxus.


fulton
(addikt)

Rendben, köszönöm. Meddig lehet szerintetek úgy egyhuzamban használni ezt a K5 öt?
Van olyan megkötés mint a K2 nél pl hogy 10 perc után várni kell vele?


FeRRaR1
(őstag)

Nem tudom, ezt soha nem figyeltem. Volt K4 K5 most K7, ebből csak a K4 ment tönkre mert kint hagytam a fagyban, de fél évre rá valamiért beindult és azóta is megy fateromnál :DDD

Viszont melóhelyen volt hogy több mint egy órát ment a K7 egymás után vagy 4 alkalommal egy nap és meg se kottyant neki. De egy kocsimosásnál úgy se fogod sokáig húzni neki egyhuzamban. Nézd meg a használatiját, de szerintem nincs ilyen megkötés, meg ugye vízhűtéses.


fulton
(addikt)

Közben látom hogy nem volt elég egyértelmű ez a full control stori. Annyi hogy ennek a gun ról nem lehet állítani a + - al a nyomást, hanem tekerni kell. Igen ám de jóformán alig lehet eltalálni a soft és mediumot, annyira kicsi a tekerés végénél a holtjáték.


Dluinet
(nagyúr)
Blog

Egy kicsi off: Nyest vs Mogács


d4d
(tag)

California Scents, Little Joe, My Shaldan illatosítókkal van itt valakinek tapasztalata?


Alemida
(tag)

California Scents Coronado Cherryt használok, hosszan tartó nagyon jó illatú, felbontás után picit tömény pár napig.


csadi0011
(őstag)

+1 Cherryre.

Bevasaroltunk scentsbol a csaladnak. A new car annyira nem jott be, de a tobbi, amiket rendeltunk, azok mind tetszettek mindenkinek. (bubblegum, tropicana, laguna, squash blossom)


grizlisandor
(addikt)

Vásároltam Polirtech-től LE Allround Value Pack 5 db(katt) visszaolvasva a topikban ajánlott kimosni őket. Sajnos nincs cimke a kendőkön, így nem tudom milyen hőfokon tegyem be a gépbe, szerintetek mekkora hőfokon tegyem be? Van rá valami általános szabály? Vagy írjak a Polirtech-nek, hogy mondjon rá valamit? Olvasom, hogy mehet majd száradni a szárítógépbe valami alacsony hőfokon.


atomanti19
(aktív tag)
Blog

Sziasztok!
Acélfelnit és apróbb karosszéria elemeket szeretnék festeni. Kellene egy olyan szórópisztoly, amivel tudok alapozót és színt is szórni. Van olyan ami tudja a kettőt, vagy mindben cserélni kellene a dűznit? Kelle rá regulátor? Kompresszorom van. Keret kb 10k
Köszönöm szépen a segítséget!


megalada
(csendes tag)

KOCH CHEMIE EULEX. Brutál cucc!


fulton
(addikt)

Köszönöm szépen Mindenkinek a segítséget. :R


GasBang
(csendes tag)

üdv
Plasti dippel fújt hűtőrácsra lehet rakni bogároldó készítményt? Esetleg okozhat rajta valami károsodást? Köszönöm


csadi0011
(őstag)

Sziasztok!

Ultra glaco + reggeli pára nálatok okoz gondot? Szabad ég alatt tárolt autómba hajnalban beülök és letörlöm az összegyűlt párát a szélvédőről, de egyből visszajön rá vékony rétegként. Én rontottam el valamit, vagy a lapáttal van valami? Eddig nem volt ilyen. Próbáltam tisztítani a lapátot, de csak akkor tűnik el a jelenség teljesen, ha meleg lesz az autóban.
Eddig kristálytiszta volt az ablak. Nem volt olyan körülmény, ahol romlott volna a kilátás. Csak ez. És mindig kívül párás. Belül nem.

Egyébként más próbálta már a soft99 anti fog spray-t? Ha igen, nektek meddig bírja? Valaki próbálta már kívül? Csak belülre raktam. Nem tudom, egyáltalán lehet-e kívülre rakni
Van ahol már nincs hatása, van ahol azóta sem láttam párásodást. Jó cucc, de van olyan eset, amikor ezen az anti-fog rétegen megáll a pára, de az ablakpárásodástól eltérő alakban, de ugyanúgy zavar.


RP1980
(tag)

Szerintem Plastira inkább semmit se fújj. Nagyon kis kényes anyag az.


d4d
(tag)

Hétvégén végre komolyabb kihívás elé tudtam állítani a Nanolexes ablaktisztítót. Nem készültem rá, de ha már volt nálam kendő (a szokásos Vileda Pro MicronQuick) megnéztem mit tud gyorsba. Az idő ideális volt, szép napsütés szóval a művelet végén könnyű volt ellenőrizni menet közben az estleges nyomokat, becsillanásokat, mit hagyott maga után a szer. Nos egy-két húzástól eltekintve ahol nem voltam kellően alapos látható volt minimális nyom, de ha még egy pár percet foglalkozok vele az is eltűnik. Hozzáteszem a kendő kb három legfeljebb négy oldalát használtam, nem nagyon forgattam, kesztyű se volt rajtam és a szélvédő belül úgy nézett ki, hogy bárhol húztál rajta egy csíkot az ujjaddal látható volt a nyoma, tehát borzalom volt, mint amit összekentek valamivel. Ehhez képest kb 95%os állapotba sikerült felhozni néhány perc törölgetés alatt. Még néhány tesztet elvégzek mielőtt végleges véleményt mondanék, de úgy néz ki ez a szer is tudja azt amit ráírnak. Sok ablaktisztítóhoz írják hogy csík és foltmentes blabla, de ilyet még sose láttam.. legalábbis olyat ami két fújásra is tudja ezt, nem fél órás vakarászás után meg két kendővel trükközés után. Az Autoglym fast glass se volt rossz, emlékeim szerint ha sikerült eltalálni a felületre fújt mennyiséget akkor szép eredményt lehetett vele elérni, de ez még hatékonyabbnak tűnik.

Másik, a legújabb utazó társam (ablaktisztítóból szintén van ugyanilyen 100 milis). Össze akarok állítani egy mindenhova magammal vihető szettet, ecsetekkel, fogkefével, kendőkkel együtt. Kicsit noszogatni kéne a Nanolexet, hogy tegye már elérhetővé ezeket a kicsi palackokat üres állapotban is, ne kelljen viszonylag drágán emiatt szerrel együtt megvenni. Akár a koncentrátumhoz is adhatnák ajándékba.


Mauzes
(őstag)

Sziasztok,

Autoglym Car Glass Polish-sal mik a tapasztalatok? Azt olvastam, hogy az egyik legjobb ablaktisztító, csíkmentes eredményre képes. Na most én nem ezt akarom cáfolni, viszont nálam érdekes eredményt produkált.

Mikroszálassal bevont szivaccsal vittem fel az ablakra, és azt vettem észre, hogy a törögetés közben fehér porszerű anyag keletkezik az ablakon, amit aztán ide-oda tologatok. Ez aztán elkezd szállni, letörölni nehéz, stb. Nehéz elmagyarázni, majd legközelebb lefotózom. A másik gond, hogy az ablakon lévő gumicsíkon fehér nyomot hagy, márpedig lehetetlen úgy felvinni az egész ablakra, hogy ne érjen hozzá. (Ez 22-es csapdája, ugyanis ha PERL-lel kezelem a gumit, akkor az ablak lesz picit PERL-es, ha meg CGP-vel az ablakot, akkor a gumicsík lesz CGP-s.)


Petyyyyy
(addikt)
Blog

Hátulról előre: maszkoló szalag lehet a megoldás. Másfelől mivel polír csak nem paszta, hanem annál valamivel hígabb, ugyanúgy kell kezelni. Tehát ott is lesz polish residue. Felviszed, áttörlöd a felületet majd be kell vetni valamit, hogy a maradékot eltávolítsd. IPA, Eraser vagy valami hasonló.

[ Szerkesztve ]

üzenetek