Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


DJ. Ru$y
(félisten)

Metroban van ez is, ha jól rémlik.


grizlisandor
(addikt)

Én a filterabc-től vettem.


Pgabor79
(aktív tag)

A gyors viasz spray-k, mint pl. a Carpro Elixir sokkal gyengébb eredményt hoznak, mint a Fusso? Csak kényelmi szempontból előnyösebb a spray-k használata?

[ Szerkesztve ]


1stVikman
(senior tag)

Igen.
Ha legalább fele olyan tartós lenne, szerinted "szenvednie" itt bárki a Fusso - val? Nem a gyorsan, könnyen felvihető gyorsviaszt használná mindenki?
Azok nem maradnak fent túl sokáig.
Vagy egyszerű a felvitel, vagy tartósabb a cucc.


Petyyyyy
(addikt)
Blog

Homasita.


d4d
(tag)

MM válogatás csomag és a számozásból kiindulva lesz még folytatása

https://www.carcarebros.hu/07-karacsonyi-akcio

Mosókesztyű témára, feltűnhet hogy a Gyeon, Gtechniq, The Rag Company és még ki tudja kinek van hasonló kinézetű kesztyűje, de ez az eredeti amiről azokat másolták. Külsőre hasonlóak, de minőségre nem ugyanazok és nem is az MM gyártja nekik a saját márkanevük alatt (senkinek nem gyártanak). Illetve vannak konkrét hamisítványok, amiket a márkanevet is lenyúlva hirdetnek az alibabán akár ebayen és hasonló oldalakon.

Nekem nagyon szimpatikus a mentalitásuk és a hozzáállásuk ehhez az egész témához, néhány szösszenet a facebook oldalukról,

"As a manufacturer of the finest microfiber products for the Detailing industry, our credo was always quality over quantity. It made never sense for us to create 5x the same or similar towel in 5 different colors for almost the same purpose! #keepitsimple "

-------

"When we started 2010 with our first Microfiber Madness products, we had a simple but ambitious plan: We wanted to create the best in class microfiber products in the detailing industry! With highest level of quality control, no matter the costs! We wanted the Highest grade of innovation and wanted to make as much as possible of our products in our home country Germany
You know what? There where more people who said "This is impossible" than people who said "Great plan, you will make it" Nowadays, these people remain silent when they realize that Microfiber Madness, the small brand from a tiny German village with 1000 souls, is successful in more than 30 countries round the world

Honestly, we never expected such an impressive success and until today, we sometimes can't believe that people from USA, Australia, Korea, Puerto Rico, Canada and many other countries far away from us, love what we do and use our products with pride but obviously: They do
Regardless all the poor copycats, all the people who threw stones in our way and the negative voices we heard in all the years, we continue our path because we love what we do and love the positive feedback we receive day by day"

-------

"We are proud that we never jumped on the train of cheap manufactured products from low cost countries! For us quality and our company ethics count and it makes us even more proud to see, that products like our Incredimitt still are the top choice, even if you find uncountable look a like products for cheaper prices around the world.

We care for our partners and our employees here in Germany. It's our responsibility to stay on our path, unimportant what others do. This means we keep manufacturing any possible item right here and if it's not possible anymore, we try to keep the craftsmanship here in our hands to cut, sew and assemble the products with our unbeatable quality you can see and feel! "


a magyar webshop is megjelent a hivatalos oldalon még szeptemberben,



Tipp a végére: Auchanben találtam tök jó lószőr (jó sűrű) kefét (1000ft) a cipő osztályon. Kiválóan használható a mikroszálas kendők felfrissítésére, a szálak fellazítására. Időnként nem árt, főleg hogy én kézzel mosok és levegőn száradnak a kendők.

Másik hasznos dolog a levegőn való szárítással kapcsolatban, a paracord zsínór :D tetszés szerint ki lehet feszíteni a lakás szinte bármelyik szegletébe (na jó, nem bármelyik de sok helyre fel lehet kötni), erre pedig rá lehet teríteni a kendőket. Ha nincs szárító vagy szeretné valaki teljesen elszeparáltan szárítani a többi ruhától ez jó megoldás. A paracord nem is szöszöl, nylon vagy mi a tököm az egész. Egyébként is hasznos, túlélő hátizsákban kötelező tartozék a Type III-asnak ~250kg a teherbírása. Jó sok nedves kendőt elbír :D


K Norbi
(addikt)

DJ. Ru$y
grizlisandor
Petyyyyy

Köszönöm :R
Filter abc tól rendelem ott a legolcsóbb.

[ Szerkesztve ]


d4d
(tag)

filterabc-sek jó fejek, ők segítettek a megfelelő váltóolajat is kiválasztani, amire a márkaszerviz fals infót adott.. és egyébként az olajválasztók, castrol, fuchs stb is azt hozták amit a filteresek mondtak. 75W-s olaj kellett a szerviz által ajánlott 75W80 helyett.

Viszont motorolajnál nem csak náluk de szerintem mindenhol érdemes érdeklődni a gyártási dátum iránt rendelés előtt.. futottam már bele több mint 2 éves olajba, ami nyilván még jó, mert hivatalosan öt évet adnak meg ezekre, de ha már lehet néhány hónapos olajat is választani akkor inkább azt. A gumiabronccsal is így vagyok, ott is hivatalosan 5 éves korig eladhatják a gumikat újként mert megfelelő tárolás mellett ugyanolyan jó elvileg mint a frissen a gyárból kigurult abroncs.. hát lehet, de egyrészt ki garantálja nekem hogy az tényleg úgy volt tárolva ahogy kell másrészt, ugyanaz mint az olajnál, ha máshol lehet éven belüli gyártásból szerezni akkor inkább azt választom, még ha kicsit többe is kerül.

[ Szerkesztve ]


_pda_
(tag)

Ha wax tartalmú shamponnal mosok, a szélvédővel mi a helyzet?
Nem lesz tőle rajta egy réteg ami kenődik?

Amúgy ár/érték arányban, mit ajánlanátok?

Ezt kipróbálta már valaki?

thx.


d4d
(tag)

Én nagyon szeretem az Autoglym zöld samponját (Bodywork Shampoo & Conditioner), a következők miatt. Mindenféle bevonat nélküli autón is szép és valóban látható eredményt ad és mivel eleve vízlepergető réteg marad utána, így az öblítés során látványosan dobja le magáról a vizet ezzel könnyítve aztán a szárítást. Illata rágógumi szerű, színe élénk zöld szinte neonos. Sok habot nem kell tőle várni, kifejezetten "low foam" sampon. A hurkás mosókesztyű szépen siklott a fényezésen vele. Az utána maradt vízlepergető hatás olyan szintű volt a szélvédőn, hogy szakadó esőben 55-60 km/h környékétől kezdve már nem kellett ablaktörlőt használni egy C3-as citroennél. Szépen húztak a vízcseppek oldalra és felfelé. Természetesen semmilyen egyéb bevonat korábban soha nem volt a szélvédőn, ilyesmi nem befolyásolta a hatást. Mondok jobbat, egy időben jártam úgy az autóval pont esős időszakban, hogy nem működött az ablaktörlő és így napokig úgy jártam, hogy pumpás permetezőben vittem magammal a samponos keveréket és a mosókesztyűvel vagy csak simán az ablakra spriccelve időnként áttöröltem a szélvédőt, így mindig volt rajta annyi védelem, hogy letoljon annyi vizet még városban is, ami lehetővé tette, hogy ne kelljen az ablakon kihajolva vezetni :D

A Surf City sampont nem ismerem, de még ha itt nincs is visszajelzés, érdemes rákeresni itt ott véleményekre, amazonon, webshopoknál stb, de ne csak a csillagokat nézd, hanem ténylegesen fusd át a véleményeket. Amazonnál sűrűn előfordul hogy pl a közepes értékelés igazából lehetne 5 csillagos is, csak van néhány 1 csillagos pontozóbajnok aki nem magát a terméket értékeli ennyire, hanem pl a szállítással nem volt elégedett vagy egyéb baja volt.


Pgabor79
(aktív tag)

Polirtech-en látom van 2 féle FUSSO is. Fekete illetve fehér dobozos. Van valami érdemi különbség köztük? Leírásban mindkettőnél (lehet hogy tévedésből??) az van, hogy ideális sötét fényezés esetén...


1stVikman
(senior tag)

Elvileg a fekete a sötét fényezésre, fehér dobozos meg a világos fényezésre van (ajánlott). De itt topikban arra a következtetésre jutottunk, hogy valószínűleg csak marketing, és ugyanaz a kettő.


M0RGI
(őstag)

Köszi!
BSD-t minden nagyobb mosás után gondoltam, kéthavonta mondjuk, de miután megvettem, szereztem tudomást a Fussoról és vettem meg azt is. Egyébként nagyon jó cucc a BSD és nem is nagy energia felvinni, de gondoltam inkább akkor már Fusso, mert azt évente elég egyszer kétszer. Úgyhogy a fene tudja, van mindkettő, kidobni nem akarom, viszont felesegesen dolgozni sem, talán eladom a BSD-t vagy nem tudom.


ginola
(addikt)

A BSD mennyi mosást, vagy hónapot bír ki kb?


polonic
(félisten)

Nem mosást, de nekem 4 esőt kibírt. De az ötödiknél is jó volt még felül, akkor az autó oldalán már nem volt hatásos.


polonic
(félisten)

Köszi az opciókat.
Én végül innen rendeltem meg az L-es méretet. Viszonylag olcsó, követhető szállítással. Többi helyen így drágább lett volna.
Kiváncsi vagyok rá. Na meg, hogy mikor ér ide. Lehet csak a tél végére. :)


RP1980
(tag)

A fején találtad ..... Valóban ami mérvadó lehet z a mosások száma, de ez nem csak a BSD-nél hanem minden bevonatnál így van. A mechanikai hatások gyengítik meg leginkább az efféle cuccokat, persze a nagyon szélsőséges PH értékű vegyszereket leszámítva. A BSD szvsz., kb. 2-3 mosás.


Varshi
(aktív tag)

Köszi!

Az egyik újabb beszerzésű kocsim most piros. Ahhoz Fusso vagy BSD?
Szemet kib*ó csillogást akarok végre. :D Iszonyat csalódás volt anno 10+ éve, mikor kiadtam egy valag pénzt Zaino szettre, és készültem, hogy napszemüvegben tudok csak ránézni, erre fel "semmi különös".


zsolti1
(csendes tag)

Szia
Tudom nem engem kérdezel, de ha így amatőrként
beleszólhatok szerintem az általad áhitott magic
egy polír és akár egy olcsóbb kerámia lenne.
Piros szinen szerintem nagyot dobna.


d4d
(tag)

Na igen az a fajta fényezés ami már bántja a szemed úgy csillog villog az nem a bevonatoknak köszönhető, hanem a polírnak elsősorban. Úgyhogy semmilyen bevonattól önmagában ne várj csodát.

üzenetek