Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


kNG
(senior tag)
Blog

Sziasztok!

Nem tudom jó topikban járok-e, de azért megpróbálom. Feltehetően természeti kár miatt sérülést szenvedett az autómon a jobb oldali tetőkoszorú (nem én húztam meg, az egyik mosásnál még minden rendben volt, a következőnél a sérült felület fogadott). Alapterületében nem nagy, kb. 5 Ft-nyi méretű a sérülés, viszont a fényezés a sérült felületen gyakorlatilag eltűnt (fehér az autó, és a sérült felület barnás színű. Az autó egyébként teljesen gyári fényezésű.

A kérdésem, hogy érdemes-e javítóstiftel/tollal/festékkel próbálkozni ilyen jellegű sérülésnél? Védelmet biztosítana az időjárás viszontagságai ellen? (Az autó kint áll). Ezzel a megoldással fennállna annak a lehetősége, hogy a természet előbb utóbb "bedolgozná magát", és megindulna a fényezés felvállása, hólyagosodás, rozsdásodás a sérült felület körül, vagy ez ellen is véd?

Érdemesebb inkább fényező műhelybe elvinni? Vajon van esély arra, hogy ekkora sérülésnél megtartsák a gyári festékréteg vastagságot? Az ilyen jellegű javítás védelmet jelentene a természet viszontagságai ellen? Ha jól gondolom itt a felületet meg kéne csiszolni javítás előtt, + a környékét is, borzasztóan hülye kérdés, de azért felteszem, csak hogy a lelkem nyugodt legyen: közlekedésbiztonságilag nem befolyásolná az autót egy ilyen javítás? Elvégre tetőkoszorúról van szó.

Két képet mellékeltem a hsz-hez, mindkettő relatíve közelebbi, de az is jól kivehető, hogy kis felületen történt a sérülés.

Elnézést a hülye kérdésekért, a válaszotokat előre is köszi! :R


Tompie
(őstag)

Ezt láttam ez kb. önreklám :)
Mérés.


zeus_2k14
(senior tag)

Sziasztok , lehet rossz topikba írok

Mai napon felfedeztem egy sérülést a kocsimon. Most nem tudom, hogy hogyan sérülhetett meg, lehet hogy a drága kiskutyám körmével felsértette, de sajnos csak találgatni tudok.

A kocsi egy 2007-es Jetta. A vezető ülés ajtó küszöb középső részén van, vagy hogy is mondjam..
Igazából az érdekelne engem, hogy szerintetek oda be fog fojni a víz és az ott el fog kezdeni korrodálni? Érdemes egyenlőre javíttatni, vagy felesleges? ( Lehet én gondolom túl.. )

Bármi tanácsot, tippet elfogadok.

Képeket csatolom :

Gergő :R

[ Szerkesztve ]


Dluinet
(nagyúr)
Blog

egy kikormolás is ennyit hozott volna


Tompie
(őstag)

Igen, ez az, koromtalanítás.


z123456789
(addikt)
Blog

Semmi, semmi. :D
Na, köszönöm szépen, utána nézegetek, aztán eldöntöm. :R


ezsiasi
(csendes tag)

Felejtsd el. Pénzkidobás.


8
(senior tag)

Kicsukott biztonsági öv csat szokott ilyet csinálni ajtóknál. Szerintem nem kell vele foglalkoznod, ha zavar akkor kend le egy gyári színazonos javítóstifttel


zeus_2k14
(senior tag)

Igen, én is gondoltam erre amit írtál. Kutya körme nem igen csinál ilyet szerintem, pont ilyen ívbe.. Illetve még kiskutya, 7 hónapos :DDD

Lehet le fogom kenni, majd meglátom.


Zoli-bácsi
(senior tag)

Mivel az 5 liter nagyon sok, így célszerű lenne szétosztani, ezért aki szeretne közös beszerzés által hozzájutni Nerta ATC100 felnitisztítóhoz,kérem jelezzen privátban.

( Nem, nem hirdetés, nem adok el semmit :P )


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Határeset... :U :D


Zoli-bácsi
(senior tag)

Elfogadod? :DDD


6030D
(Ármester)

Nem szennyezett (5 hónapos) fekete üléshuzatra és kárpitra elég az 1:10 arányú Green Star? Vagy annyi sem kell (1:15-20?)
IPA-t ha nem netről rendelném, akkor milyen boltban keressem? Mezőgazdasági?


Dluinet
(nagyúr)
Blog

Ha soltvadkerti vagy akkor floravita


6030D
(Ármester)

Vác. Jó árak vannak, a vírus előtt ezek 2000/l alatt voltak, nem?


Dluinet
(nagyúr)
Blog

max 2000


6030D
(Ármester)

A sima Sonax szélvédő mosó is jó, vagy csak az extrém?


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Kéder ápolás közben ráfröccsent az ajtó textilbőr könyöklőjére az ápolószer (Autoglym V&R Care) amit sajnos későn vettem észre és rászáradva fehér pöttyös lett. Azt mivel tudnám leszedni róla? Eddig csak sima vizes ruhával próbáltam óvatosan lemosni de az nem segített. :(

[ Szerkesztve ]


sutszi
(veterán)
Blog

Biztosat nem tudok. De én Green Star vagy más hasonló APC hígított formájával kezdeném. 1:15 vagy 1:20.
Esetleg egy 1:10-es IPA.
De az IKEA-s bőrápoló szettből a tisztító folyadék is lehet, hogy segítene...

Kb ilyen sorrendben próbálnám meg...De hátha jön még valaki jobb ötlettel.

üzenetek