Autós kamerák - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


tom120514
(őstag)

Pár napja vettem ezt [link] szerintem állat ennyiért. Tudja ami nekem kell, szerintem jó a minőség, a mágneses tartó kényelmes, a GPS működik és az ára baráti.


bul07
(nagyúr)
Blog

Nyers felvételeket tehetnél fel valahova, csakhogy megtudjuk nézni mit tud


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Lehet tudni mi van benne?

Novatek?


tom120514
(őstag)

SONY IMX 415
Ennyiért nem is néztem, este még nem is próbáltam, így nem tudom milyen, de Starvisnak írják. [link]


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Feldolgozó egység érdekelne leginkább, hogy melyik procit használja, milyen rendszerrel.


tom120514
(őstag)

Na elég legyen már, ott a link :))

Nt96670


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Szuper meg egy kérdés, a loop recording kikapcsolható?


tom120514
(őstag)

Úgy látom, nem.


stuka20
(aktív tag)

Egyébként ajánlott a hardwire kit vagy nem feltétlenül szükséges? Ilyenkor (vele) folyamatosan rögzít vagy csak eseménykor rögzít?


sambenez
(addikt)

Ha akarsz parkoló módot akkor szükséges, ha nem akarsz akkor meg nem.
Nem rögzít folyamatosan, de kamerája válogatja a parkoló módbeli működést.


Micsurin
(nagyúr)
Blog

Van értelme vennem egy dashcamot az öregecske de jól működő Sony HDR-AS100 helyett? :B
Állandó USB-ről megy és beépített GPS-es. Nézegettem az ajánlottakat de azon felül, hogy picit kisebb / esztétikusabbak lenne nem tudom nyernék-e velük. :F


sambenez
(addikt)

Parkoló módot biztosan nem tud az a sportkamera. Egyébként te tudod milyen szempontok fontosak neked, senki nem tud helyetted dönteni.


Micsurin
(nagyúr)
Blog

Őszintén pörögjön, kocc van fogadják el. :DDD
Csak a koordináták miatt agyalok valami dashcamen, nem tudom sima kocolásnál mekkora lehet a jelentősége. A sportkamera rendes koordinátákat az a baj nem ad vissza. :F

Jazzbe szemezünk apámnak ezzel [link] valamint [link] ezzel és innen jött a gondolat rakok a sajátomba is a sportkamera helyett. De tényleg nem tudom lenne-e értelme. Vagy udvarban áll vagy céges mélygarázsban szóval az allóhelyzeti annyira nem izgalmas engem tényleg csak az érdekel tekerjen és lehessen mit eladni ha történik valami és vitás a helyzet. :F

[ Szerkesztve ]


sambenez
(addikt)

A gps koordináták nélkül is elfogadják a felvételt. Hiszen a képen látszik minden ami lényeges. Ha csak emiatt cserélnél akkor nem hiszem, hogy érdemes.

[ Szerkesztve ]


tboldi
(nagyúr)

Üdv mindenki!

Épp ma voltam részese egy káreseménynek, a 70 éves faszi túlment a kapuján, én állóra satuztam pár méterrel mögötte és dudáltam, de mégis belém tolatott. Ennek nyomán gondolkodtam el egy dashcamen anyum Lancia Ypsilonjába.

Pár évvel ezelőtt volt már nekem egy 70mai a Jazz-ben, de zavart a kijelzője, a különböző hangok, illetve hogy a GPS adatokat csak szoftvermoddolással lehetett kinyerni srt meg gpx fájlokként. Most kinéztem a 70mai M500-at kijelzője nincs, a GPS adatai ha jól láttam, a videóba égeti bele, már csak az a kérdés, hogy a hangokat teljesen ki lehet-e kapcsolni, hogy abszolút észrevehetetlenül működjön. Van rá lehetőség? :R

Ha igen, valszeg a MiTo is fog kapni. A Jazz viszont sokat jár Ausztriában, ott nem kísérteném a sorsot.

Micsurin: Itt is összefutunk? :DDD

[ Szerkesztve ]


sambenez
(addikt)

Már nem tiltják ausztriában sem.


Micsurin
(nagyúr)
Blog

...olvastam a posztod és pont apummal kávéztunk. :((( Elég erősen elgondolkoztunk, hogy neki kéne a Jazzbe nekem meg lehet kéne egy upgrade ha van értelme. #cégestmeglesz*rjuk arra ott a céges casco.

Részvétem bakker, Téged valahogy mindig utolérnek ezek a dolgok. :( Jegyzőkönyv lett felvéve? Ha igen mivel? Fater szerint nem álltok jól a külsős szemtanú miatt ha esetleg a vénöreg visszavonná a kéksárgát utólag... :o
Közteres kamera nem volt a környéken?


tboldi
(nagyúr)

Nem voltak hajlandóak a rendőrök jegyzőkönyvet felvenni, pedig pont ezt szerettem volna, csak annyiban voltak segítségemre, hogy megmondták a biztosításaink kötvényszámát. :U
Kameráról nem tudok, hacsak nem valamelyik társasházon/magánlakáson nincs, bár az meg tudtommal nem nézhet közterületre, csak a privát területet figyelheti.

[ Szerkesztve ]


tboldi
(nagyúr)

Azt olvastam, hogy a folyamatos rögzítés nem mehet, csak rövid klipek. Ingázós autó, napi szinten megy át a hegyeshalmi határon oda-vissza, nem kell, hogy lépten-nyomon megállítsák.

szerk.: Másik hsz.
They are not generally prohibited.

At least they are not banned by law or regulation, and even the data protection authority says they can't issue a general ban because they may be legal.
However, dashcams cannot be classified as outright illegal. […] And even if I would have to expect a penalty, I will pay it, which is unlikely and will probably never happen, since the DSB itself says that it is admissible for documenting an accident. So yes you may use them.

Igen ám, de nem hiányzik az a herce-hurca, amíg bebizonyosodik, hogy a kamera és használója nem sértett semmit. :D

[ Szerkesztve ]


Micsurin
(nagyúr)
Blog

Olyan nincs, hogy nem vesznek fel. :N Ezt eljátszottam akkor mikor kifordultak 2 éve és elnyaltam motorral. Az első páros nem volt hajlandó felvenni mikor betelefonáltam, hogy kérnék olyan járőrt aki hajlandó is rögzíteni a helyszínt hirtelen megváltozott a hangulat és minden bekerült a jegyzőkönyvbe.

Ezt ~27 év után amit lehúzott fater helyszínelésnél nagyon az eszembe véste... ki kell erőszakolni valahogy a jegyzőkönyvet, ha van rá igény olyan nincs, hogy nem veszik fel végül..

üzenetek