Autós kamerák - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


sambenez
(addikt)

Ha parkoló módot akarsz akkor igen. Mert az aktív szivargyújtóról menni fog tovább a folyamatos felvétel.


tboldi
(nagyúr)

Akkor ez nem a Jazz lesz. :D
Ha így használod, akkor hamar le fog merülni az autó aksija, mert nem fogja megszakítani a felvételt.

Én egyébként megrendeltem a hw kitet a Viofo VS1 mellé, de nem tervezem a parkoló módot használni, lehet, hogy az állandó 12V-os szálat be sem kötöm, csak a kapcsoltat.


at11
(tag)

Igen, minden Viofo lehalkítható, a VS1 is.


at11
(tag)

Nappal a HDR-t kapcsold ki. (Van automata funkció, tól-ig.) Firmware-t frissítsd.
Vizes ablak is rontja a képminőséget.

Egyébként ha 4K felvételt egy FullHD képernyőn vagy okostelefonon nézel vissza, az bizony rossz minőségű lesz. VLC playerben csinálhatsz egy képernyőfotót, azt tudod nagyítani ilyen esetben. (Nem a Printscreen gombbal, hanem a programból.) Mert ha nem 4K a kijelző, akkor le fogja butítani a felbontást, elmaszatolja. Úgyhogy 4K monitoron-tv-n nézd meg ha tudod.


tboldi
(nagyúr)

Hamarosan kiderül, ma reggel tették a csomagautomatába. :)


Tigerclaw
(nagyúr)
Blog

Tolatókamerát szeretnék az autóba és úgy látom, talán egy visszapillantóra pattintható nagy kijelzős dash cam lenne a legolcsóbb választás. Melyik az ajánlott ezekből?


sambenez
(addikt)

A visszapillantóra rakott kamerával hogyan szeretnél tolatni?


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Maga egy komplett tükör.

Vagy van amelyik csak rápattan a tükröt nem takarja el.

[ Szerkesztve ]


Tigerclaw
(nagyúr)
Blog

Gyakorlatilag egy visszapillantó tükör formájú dashcam, a belső oldalon egy nagy visszapillantó méretű kijelzővel, ami kikapcsolva optikai tükörként működik. A hátsó kamera odakábelezve.


axlfsi
(veterán)

Biztos én leszek a boomer, de ez lassan kezd nagyon szürreális lenni (mentségemre, én még tükörből tanultam, tettem le C-re, de akkor is; ugyanaz a tükör, ami ott van melletted balról, "bedigitalizáljuk középre, kijelzőre"?).

Habár lassan majd, amikor már űrrepülőket vezetünk, ott sem lesz tükör, lásd Enterprise vagy Millenium Falcon :U:DDD, ugyehogy?)


sambenez
(addikt)

Ő írta, hogy a visszapillantóra pattintható, én csak megkérdeztem hogyan gondolja. ;]


lazac_
(tag)

Bevallom férfiasan, nekem is tükörbe szerelt monitorom van, amin bekapcsol a tolatókamera képe, ha rükibe teszem (igaz ez nem dashcam, kifejezetten csak monitor). Hiába volt ott a 3 darab "sima" tükör a kocsin, a sedanom hátuljára nem tudtam igazán soha "ráérezni" (Honda City). A kamera sem mindenható, de nekem sokkal könnyebb így a centizgetés.

[ Szerkesztve ]


axlfsi
(veterán)

Félreértés ne essék, tényleg el tudom képzelni, hogy sokaknak segíthet és ha - legyen az bármi - a vezetést egyszerűbbé vagy biztonságosabbá teszi, miért is ne?! ...csak nekem lettek ezek fura dolgok, de öregszem, na! :)


tboldi
(nagyúr)

És valóban néma csöndben van, ha úgy akarom. :R


poli27
(veterán)
Blog

Vettem egy Mio 955wd kamerát, de ez a rögzítése botrány.... rafekszik a kijelző is az uvegre, így nem nagyon látható... van esetleg megoldás rá vagy nyomtatnom kell hozzá masik szögben lévő konzolt?... ugye ez a nagy kocka van ragasztva...


sambenez
(addikt)

Ha másik szögben teszed fel, vagy torzítani fog, vagy sokkal jobban fog tükröződni a kép, vagy mind a kettő.


poli27
(veterán)
Blog

Mi tükröződik nem értem :D Ha így teszem fel a kijelzőből semmit nem látni kb konkrétan kb 45 fokos szögben fekszik mint ahogy a szélvédő van... A régi Mio 798 dual kamera konzolon volt, és normálisan lehetett a kijelzőt látni... Nem értem miért nem kihajtható a kijelző legalább... azért 130e ft os kameráról van szó.... Én mindig názem rajta a sebességet meg ugye jelzi a radarokat a mostani is... így meg nem látható majd a kijelző.. ez miért jó nem értem...


sambenez
(addikt)

Én meg azt nem értem miért jó a kijelzőt nézni menet közben de nem vagyunk egyformák.
Gondolom azért így van, mert a tervező sem gondolta, hogy menet közben fogja valaki nézni.
A szélvédőn tükröződik a műszerfal.


sambenez
(addikt)

Az EMAG-nál a 70mai A810+RC12 49990 ft.
Aki ebben gondolkodott ne habozzon. ;]


poli27
(veterán)
Blog

Nem a menetkamera képét nézem rajta... hanem az időt a sebességet és pl a sebességkorlátot, ugyanis a régi mio is azt adja be ha megyek vele, be lehet a menüben állítani... plusz mint írtam kijelzi a trafikat is mikor mennyire van... így felbaszva a szélvédőre ezt pont nem fogja látni az ember... akkor minek tud dolgokat ez a szar? :D

[ Szerkesztve ]

üzenetek