Azonnali fáradt gőzös kérdések órája - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


BiP
(nagyúr)

Próbáld meg a Hajdúnál, hátha ők tudják.
vevoszolgalat@hajdurt.hu


csako
(veterán)

Jó ötlet :R


coco2
(őstag)

Torta rendelés Budapesten.

Kellene egy szülinapi torta olyan 30 centi körül. Lehetőleg normális. Budapesten házhozszállítással lenne jó. Amit a környéken találok cukrászdákat, hulladékot árul mindegyi. Még az Auchan-ban egy mirelit tortát venni talán a legnormálisabb. És az kicsit veri a biztosítékot. De nem sokat tudok tenni.

Aki saját tapasztalat alapján ismer jó cukrászdát, tippet had kérjek.


pjen
(félisten)

Mi a 17. Ker ben a violettában szoktuk venni, de, hogy neten van e azt nem tudom. Az Auchannál fényévekkel jobb.


Vampyr
(csendes tag)

Budán a Daubnert próbáltad már? Csepelen van a Meringa cukrászda, a legutóbb tőlük vettünk. Kiszállítás sajnos nincs náluk.


BiP
(nagyúr)

Mi is csalódtunk a cukrászdákban, egy ideje az Auchanban vesszük. Nekünk nagyon bejön. Az mirelit lenne? Nem tűnik annak.


Catman
(aktív tag)

Nem mirelit, helyben készítik, ár/érték arányban szerintem sem rossz.


Nikaré
(őstag)

Mi a gond a cukrászdákkal?


coco2
(őstag)

A legkülönfélébb problémák a felhasznált anyagok megkérdőjelezhető minőségét is beleszámítva. Kiszáradt tészta, rossz ízű díszítő gyümölcsök és gyümölcs krémek, ízetlen furcsán sűrű krémek (halom vaj? zsír?) és tejszínhab...

...és még abban sem lennék biztos, hogy mindegyik öreg nénike kezet mos wc után, mondván minek pocsékoljon vizet.

Vagy röviden: hogy nem sül le a képükről a bőr azt a "valamit" egyáltalán emberi fogyasztásra alkalmas dolognak nevezni.


BiP
(nagyúr)

Agglo nagyvárosban lakunk, az egyik nagyon gejl tortákat csinál, a másik, híresebb cukrászda meg inkább híres, mint finom. És persze drága. Volt sok olyan tapasztalat is, hogy száraz volt a piskóta, íztelen krém, egyszerűen nem jó.
No meg jó előre meg kell rendelni, telefonon nem lehet, mert kötelező az előleg.
Ami nekünk bejött, az meg bezárt, sajnos.
Van még az "amatőr" ügyeskezű ismerős ismerősének az ismerőse tortakészítő anyukák, több is, de azok meg főleg az ilyen-olyan divatos marcipán/fondant formákban utazó, szülinapi tortabizniszre gyúrók, általában erősen limitált kapacitással.

Úgyhogy nekünk az Auchan bevált. Nem mirelit szerintünk sem, mindig van, nem kell előre megrendelni, bejön a kínálat is, ízre is tetszik, formára se nem túl puritán, se nem csicsás. stb. És árban meg a cukrászdák alatt van. Elmegyek, megveszem, pont.
Pedig féltünk tőle, mert voltak fenntartásaink az áruházi tortákkal kapcsolatban (jóval korábbi tesco-s tapasztalat), de pozitív csalódás volt.

[ Szerkesztve ]


totron
(addikt)

főleg az ilyen-olyan divatos
Nincs kifogásom az innováció, ötletelés ellen és akad tehetség is, de ezek az anyuk mindig ki tudnak találni valami "jobbat". Általában ostoba ízvilágot, gejl kimenetet takar a jobb. Legjobb, mikor klasszikus pilótakeksszel vagy akármilyen ismert recepttel játsszák el ezt és az állításnak muszáj dominálnia, az alkotás hevében a végeredmény lényegisége meg szépen elillan. De legalább a cukrászda-körkép is korrekt sajnos. :(


Met
(nagyúr)
Blog

A a lakásbiztosításban van elveszett kulcs miatti zárbetét cserére van fedezet x összegig.
Jól gondolom hogy megveszem a betéte számlára, hívom a biztosítót hogy ez van és kifizetik a számlán szereplő összeget, vagy annyit amennyi a biztosítás szerződésben a max összeg ha több a számla a végösszege?


pjen
(félisten)

Ehhez a kötvényt kell megnézned, mi szerepel benne. Nekem elromlott a zár. Hivtam szakit, kinyitotta a fúrt kulcsos ajtót tett új zárat. Adott számlát. Az Allianz szó nélkül fizetett.


Met
(nagyúr)
Blog

Szerepel a kötvényben, az biztos, az összegre nem emlékszem mennyi a max összeg.
De akkor csak annyi hogy megcsináltatom (az még kérdés hogy csere vagy csak átkódoltatom), kérek számlát és jelzem a biztosító fel.


pjen
(félisten)

Nekem így müködött. Ígaz csak 40000Ft volt.


Met
(nagyúr)
Blog

Az jó, 20k-t írtak a két betét kódolásra és 5 db új kulcsra.
Szerintem bőven belefér a keretbe :)


pjen
(félisten)

Nekem kinyitotta az ajtót, kiszedte a zárat, szerelt be másikat . Már több mint 3 éve, ha jól emlékszem.


Met
(nagyúr)
Blog

Nekünk nem ennyire bonyolult szerencsére.
Rokonnak oda adtunk egy tartalék kulcsot, "hogy ha esetleg valami lesz", azok meg költöznek stb. és nem biztos hogy visszakerül a kulcs, azt meg annyira nem szeretem hogy egy lakáskulcs csak úgy szabadon van, amilyen idióták még a címet is ráírták. :U
A héten kiderül hogy meglesz vagy nem.

[ Szerkesztve ]


Nikaré
(őstag)

Ezért (is) drasztikusan csökkent a cukrászdák látogatása részemről.
Nem mintha függő lettem volna :B
de azóta amióta szinte mindenbe édesítőszer (vegyszer - nekem az) kerül kerülöm amennyire csak lehet.


Cs1csó
(félisten)

A Pepsi kólával vagyok így. Mióta nincs már "csak cukros" hanem csökkentett cukortartalom mellett édesítővel árulják nem vásárolom.
Nem szeretem az édesítő ízét.

üzenetek