Azonnali informatikai kérdések órája - Egyéb hardverek fórum

üzenetek

hozzászólások


Csupingo
(veterán)

Nekem rémlik valami olyan hiba, hogy a névfeloldások nem mentek pl. az upc-nél időszakosan. Ezért az oldalak fele nem töltött be, de volt, amelyik használható volt. Ezért kezdték sokan akkoriban a google címét használni. Ezért tartanék elképzelhetőnek egy ilyen esetet is, de persze az eszközhiba is legalább ennyire valószínű.
Dughatná a modemet közvetlenül a gépbe is, csak ennek megfelelően kell beállítani a PPPoE kapcsolatot.


Pyttawrx
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Amit írsz igaz, de más eset.
De ő nem ezt akarja. Ne kavarjuk be jobban.


w.miki
(veterán)

Ac2600 azon van wan port de szerintem az megdöglött. Kék led világít de semmi nem látja.
A dsl-ac68u az jó de azon melyik a wan port? Hova dugjam a modem kábelét?
Cisco epc3212 modemen nincs wifi vagy a Tarr letiltotta nem tudom.

[ Szerkesztve ]


Pyttawrx
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Dobtam linket is, legalább olvasd el. Legyél már képben a saját eszközeiddel. A linken világosan le van írva minden (WLAN/LAN). Újfent nem bántásból, de szólj valakinek, hogy állítsa be 30 perc alatt minden konfiggal kész lehet ha nincs fennkadás.
És nem tiltotta le senki a wifit a Cisco-n. Ha megnézed a visszajelző ledeket, nincs rajta ilyen opció: [link]


Marci112233
(őstag)

Pendrive FAT32-es formátumban legyen másképp nem fog menni. Ha ennyire nem megy a telepítés első körben, akkor a laptop pontos típusával és mögé írva hogy 11 telepítés a YouTube-n tuti lesz róla videó hogyan old meg. Telepítés először MCT-vel készült 10 majd ha az felment simán átfrissíted 11-re. De a 10 is lehet csak külön módszerrel fog felmenni ha új gépről van szó és még nem volt rajta semmilyen rendszer sem. Ugyanígy jártam öcsém Acer laptopjával, mert ugyan ott az MCT-vel készült 10-es telepítő elindult, de nem telepult, amit egy a telepítő mellé berakott illesztő megoldott.(Pontosabban a telepítés folyamán tallóztam alá és úgy ment fel a rá a 10)

[ Szerkesztve ]


zsoloka40
(csendes tag)

Köszönöm.Csak még annyit kérdeznék,hogy FAT32-ben az MCT-vel meg lehet csinálni? Mert a RUFUS nem engedi,mondván kevés a heyl.


zsoloka40
(csendes tag)

Bocsi mi a fene is az az MCT? meg 10?


Doky586
(nagyúr)
Blog

Ez hiba volt. Biosban első helyen mindig a Windowsbootmanager legyen. A pendrive pedig a post bootválaszó menüből kell kiválasztani.
Biosban csm ki, secureboot be állásban legyen.


BiP
(nagyúr)

Media Creation Tool. (A Microsoft oldaláról lehet vele Windows ISO-t csinalni).
A 10 meg nyilván a Windows 10.


zsoloka40
(csendes tag)

Ahhh,köszönöm,így már tiszta. :R


zsoloka40
(csendes tag)

Rendben. Ezt is köszönöm.. Remélem ezzel a sok információval megoldódik. Köszönöm mindenkinek,nagy tisztelettel!


Csupingo
(veterán)

Ha jól tudom, de a többiek majd kijavítanak, modernebb gép már tud boot-olni ntfs-re formázott pen-ről is, amire csak simán rá van másolva a telepítő. Általában a legegyszerűbb pl. f11-gyel előhívott gyors boot menüben kiválasztani az uefi-s pen-t.


zsoloka40
(csendes tag)

Nagyszerű! Tényleg nagyon köszönöm,mindenkinek a segítséget. Sikerült.Mély tiszteletem uraim,a tudásotok előtt! :R :R És örök hálám.


p5quser
(tag)

Sziasztok!
Dell 7060 sff, i7-8700, Win 11 pro (frissítve), 99%-ban RDP-n keresztül használva, távolról kikapcsolva, ébresztve.
Valamiért minden kijelentkezés után megszűnik az órajel-vezérlés (P-state) és csak turbo (4.4GHz) frekvencián pörög a cpu. 99%-ra véve a cpu teljesítményt pedig a max (3.2GHz)frekin.
Mind a feladatkezelő, mind a cpu-z, mind az aida ugyanazt mutatja (40+ szorzó). Bekapcsolás-újraindítás után, használat közben szépen "steppel", de egy ki-bejelntkezés, vagy altatás-ébresztés után fent ragad az órajel.
Amit próbáltam; bios reset, powercfg reset, speedstep-speedshift ki-be variációk, driver dell vs. windows update. Egyszerre csak egy dolgot állítottam. Local loginnal is reprodukálható a hiba.
Viszont az aida szerint hőfokok 26-30 °C között, rendben vannak, a ventillátor pedig 800-900 között. Egy ~20 °C-os szobában.
Hagyjam békén a búsba, vagy merre menjek? A windows logban találhatok vmit erről?
Előre is köszi! Ha nem jó a topik, kérnék egy átirányítást.


Cs1csó
(félisten)

Cmos elemcsere?


p5quser
(tag)

Egy próbát megérhet, bár nem látom az összefüggést (mondjuk ez engem minősíthet... :) ). Esetleg azt tudod hogy a windows logjában hol találhatnék ezt firtató bejegyzéseket?


Cs1csó
(félisten)

Eseménynapló? Esetleg a fiók alacsony jogosultsággal rendelkezik, tehát átállíthatod a dolgokat de azokat nem jegyzi meg.


mezis
(nagyúr)

Miért nem? Vagy felhúzós órája lenne?


p5quser
(tag)

Ok, rosszul fogalmaztam.
Az eseménynaplóra gondoltam én is, hogy milyen event id kapcsolódhat ehhez. Mert a kernel-power, pwr troubleshooter, stb. ezekben nem látok hibát, figyelmeztetést.

#143039 mezis
:) Ugyanilyen csini matyós? Kizárt.

üzenetek