Azonnali informatikai kérdések órája - Egyéb hardverek fórum

üzenetek

hozzászólások


Arlekim
(aktív tag)
Blog

Sziasztok!
Van arra valahogyan mód, hogy konkrét, passziv usb eszközt (design lámpa) szoftveresen áramtalanitsak? Usb hubból táplálom meg, igy utóbbi megjelenik a eszközkezelőben.
Prábátam az eszköz tulajdonságainál az energiagazdálkodást, de nem vezetett eredményre. A végső cél egy on/off szoftveres kapcsoló.


kispx
(addikt)

Valószínűleg nincs:
"In most cases, USB accessories like fans and lights aren't real USB devices - they just want a little bit of 5v power.
The way USB works for real devices is that they get a little bit of power to start, enough for them to turn on. Then they enumerate with the USB controller and request more power.
Since these fake USB devices aren't actually talking to the computer at all, the only way to turn it off would be to completely unpower that USB port, which as far as I know there is not usually a way to do in software."


Aryes
(nagyúr)

Ennek a módja a számítógép által vezérelhető usb tápfeszültség lenne, ami nem gondolom, hogy elterjedt dolog lehet, ha létezik egyáltalán.
A megoldás valami mikrokontroller beépítése lenne, akár a lámpába, akár a hub-ba.


SwissAirplan
(aktív tag)

Sziasztok!

DMS-után érdeklődnék... de nekem valami olyan DukumentumManagement kellene, ahol nem "újra" fell kell tölteni a dokumentumokat, hanem meglévő dokumentomstrukturában tudom "meglinkelni" a fájlokat!

Nagyon leegyszerüsítve lehessen szürni ügyfél alapján, tevékenység alapján stb stb..

VAn erre valakinek valami ötlete vagy merre keresgéljek..
a Suite CMR egy kicsit tulságosan is komplex és nem dolgozik meglévő adatállománnyal...

Köszönöm!


mezis
(nagyúr)

Üdv.!
Ezek között nincs?


Arlekim
(aktív tag)
Blog

Már én is kerestem, sajnos a találatok szinte mind irrelevánsak.
De most újra megnéztem, és a jelek szerint a Sonoff pont erre való, és nincs alternativája. Hacsak nem barkácsolok össze egy usb relét egy usb 5v kimenettel, de annyit nem érne meg a projekt.

[ Szerkesztve ]


mezis
(nagyúr)

Van egy ilyen SonOff okos kapcsolóm. Az eWelink app. és a lakás WiFi routerével okostelefonról kapcsolgatható. Nem kell hozzá felhő.


ph2012
(senior tag)

Sziasztok! Hadd kérdezzem, hogy melyik legolcsóbb vezetékes vagy vezeték nélküli internetelőfizetés? Laptoppal akarnék internetezni Csepelen, a 21. kerületben, Budapesten.

Köszi a választ.


BitRider
(aktív tag)

Ha fix helyen neteznél, akkor érdemes megnézni, hogy mit ajánlanak ott, mely szolgáltatók elérhetők. A Telekom, DIGI, Vodafone-nál érdemes megnézni az utcakeresőjüket a weboldalaikon, mert ott előzetesen már írni fogják, hogy a te utcádban elérhetőek-e.

Vagy kérdezz rá a mostani a mobilszolgáltatódnál, hogy mennyi lenne a SIM kártyádhoz a korlátlan netes előfizetés! Annál a hátrány az, hogy alagsorban meg vastag falak mellett nehézkesen működik. De ha meg jó, akkor csak tovább kell osztanod a laptop felé a netet. Előnye, hogy ez bárhol működne, helytől függetlenül. Viszont filmek letöltésére ez már nem biztos, hogy alkalmas lenne – már ha tervezel ilyet.

Ezeknek neked kell utánakérdezni, legrosszabb esetben 3 hosszú telefonálást vagy sorbanállást jelentene az említett szolgáltatóknál. Már szolgáltató most nem jut eszembe.

[ Szerkesztve ]


BitRider
(aktív tag)

Az én kérdésem...

Szerintetek ez esetben van valami földi halandó számára elérhető módszer arra, hogy adatot tudjak menteni egy alaplapra forrasztott SSD-ről (Dell XPS 9310)?

Mondjuk most, hogy néztem róla videókat... nem lesz. :)

[ Szerkesztve ]


mezis
(nagyúr)

Én tűző napon egy héten keresztül szárítottam egy eső áztatta 486-os alaplapot.
A sarat előtte slaggal mostam le róla.
Elindult rendben. Talán egy házi szerverben folytatta életét.
Biztosan beforrasztott? Ezen a képen foglalattal csatlakozik:

[ Szerkesztve ]


BitRider
(aktív tag)

A 2-in-1 verzió beforrasztott, igen. Még nem kaptam kézhez, de videón így néz ki a procedúra, ha tényleg erről van szó. Ez utóbbi teljesen bukta, mert eleve vagy 300 ezer egy olyan kütyü, amibe a chipet bepakolja - és a pontos SSD-típust se lehet így előre tudni.

[ Szerkesztve ]


King Unique
(titán)
Blog

Miért, ez most rendszermeghajtó, nem bootol be róla a Windows / egyéb OS, nincsen ott egy szabad USB-port, amihez egy pendrive-ot csatlakoztatva pl. HBCD PE vagy Linux live rendszer alól meg lehetne oldani az adatmentést a laptopban lévő SSD-ről? :F
Mert ugye ahhoz hogy adatot lehessen menteni a laptopban lévő SSD-ről, nyilván nem feltétlen kell abból kiszerelni, lásd USB-s pendrive-ról bootolt live rendszer használata. Na meg gondolom nem Kürt szintű profi adatmentésről lenne szó, mert ott megoldják akár egyéb módon is.

[ Szerkesztve ]


BitRider
(aktív tag)

Ez tök nyilvánvaló lenne nekem is, ha működne a gép. Ezzel kezdtem, hogy egy elázott gépről van szó. :) De így el se vállalom, szóval ennyit erről. Így jár, aki integrált hulladékot vesz / kacsázik vele a vízfelszínen.

[ Szerkesztve ]


RVR400
(veterán)

"Az én kérdésem...
Szerintetek ez esetben van valami földi halandó számára elérhető módszer arra, hogy adatot tudjak menteni egy alaplapra forrasztott SSD-ről (Dell XPS 9310)?
Mondjuk most, hogy néztem róla videókat... nem lesz."

Szerintem ebben sehol nincs semmi szó elázásról, gondolom szerkesztés előtt volt benne. De ez is csak abból gondolom, hogy az első válaszoló így érthetetlen okból hozott fel egy elázott laptopot. :)

[ Szerkesztve ]


BitRider
(aktív tag)

Igen, igaz. Egyszerűsítettem és kivettem a plusz infókat, azt is, amit nem kellett volna.

[ Szerkesztve ]


Jarod1
(addikt)
Blog

hát ez már nem SSD hanem UFS, tudom mert mi is ezt használjuk elektronikai gyártásnál,
ez váltotta ki nálunk a hdd ket...


Vismajor01
(addikt)

Sziasztok

Sikeresen beállítottam a windows 11-en, hogy ne kérjen jelszót. Ha bekapcsolom a gépet bebootol minden gond nélkül. Viszont ha alvásba megy és onnan ébred fel, akkor kéri a jelszót, és ha azt beírom akkor azt irja szokatlan tevékenységet észlelt a felhasználómon, változtassak jelszót. Akkor itt kinyomom a gépet, és újra bekapcsolom, akkor bebootol minden gond nélkül. :F


Jarod1
(addikt)
Blog

amúgy a UFS chip leszedésénél látható hogy pár lábon nem volt forraszanyag,

üzenetek