Azonnali informatikai kérdések órája - Egyéb hardverek fórum

üzenetek

hozzászólások


I02S3F
(őstag)
Blog

Kövezzetek meg, de a 4et együtt próbáltad?


De4d
(őstag)

Nem és annyira nem is tervezem 2 teljesen eltérő rampárt betenni.


Top cat
(őstag)

Feltételezem Dell az a lapos. A Jsata csatlakozóra lehet kötni háttértárat, de az adott típustól függ, hogy milyent és kell hozzá egy speciális kábel.

A DVD helyére be lehet tenni egy Caddy-vel második meghajtót, de ebből is van többféle.

Az ilyen laptopos kérdésekre, itt lehet, hogy hamarabb kapsz választ. :)


RVR400
(veterán)

CMOS reset megvolt?


Marci112233
(őstag)

BIOS alapra állítás segíthet. Lehet az megjegyezte a régi RAM-okat és beragadt neki.

[ Szerkesztve ]


De4d
(őstag)

Nem csináltam még, korábban se nagyon. Kicsit attól tartok hogy ha megteszem és nem lesz jó akkor a régi ramok működése is elszállhat. Az újakkal addig se tudok eljutni hogy a biosba valamit csináljak.


mmdms
(addikt)

Akkor először mentsd el a biosprofilt, és utána cmos. Addig nem is fog elindulni amíg egy másik ramhoz igazított kézzel elturkált időzítésekkel akarod indítani. És ne ijedj meg utána, van hogy 4-6x újraindul mire először elér a biosképernyőig.

[ Szerkesztve ]


De4d
(őstag)

Rohadjon, a "gép" még mielőtt szétszedtem volna (a reset miatt) gondoltam még egy dolgot kipróbálok. Betettem az egyik új ramot, (ugye említettem hogy soloban mennek-így nem azokkal van a gond, és bármelyik foglalatban) biosba beállítottam az xmpt. Gép kikapcs beraktam mellé a másik ramot és most megy. Nem akarom elkiabálni, de most már 32gbal írok, egyelőre eddig bejött. Letesztelem játék alatt is, úgy mi a szitu. Remélem nem lesz gond. Köszi mindenkinek, nem is gondoltam volna az elején, hogy ilyen kényes tud lenni a ram, nem elég csak betenni aztán max a biosba állítani rajta ( ugye 2vel a biosig se jutottam el)

[ Szerkesztve ]


mmdms
(addikt)

Az xmp profillal a ram beallt a sajat specifikaciojara, eddig az elozoevel ment. amivel ugyebar a regi beallitasaid igy elvesztek, de nem ertettem ezen mer aggodsz, a regin is ugyanigy van profil.


De4d
(őstag)

Csak a kettővel nem jött be semmi, indítottam a gépet és magától újra is indult, tehát a biost se tudtam behozni. Egy rammal tudtam csak, és a beállítás után raktam be a másikat. Gondolom nem igazán így kellett volna ennek működni, De igazából nem vagyok a tudója. Ezért sem voltam a biztos a dolgomban.


mmdms
(addikt)

Mint írtam csak várnod kellett volna a legelső esetben is. Sokszor újraindul, mire először végre bekapcsol.


Aryes
(nagyúr)

Üdv!

Autodesk Educational License-t szerettünk volna igényelni a fiamnak, kitöltöttük az adatokat, feltöltöttünk egy képet a diákigazolványáról.
Nem fogadja el a nevét! Egy vezeték, két kereszt neve van, a képen jól olvasható a neve.
A magyar név sorrend zavarja vajon, vagy az ékezetek? :F
Járt már így valaki? Szénné kerestem már a Google-t, de mintha senkinek nem lett volna még ezzel problémája...

[ Szerkesztve ]


fricc_
(tag)

és
Csupingo Gyurka6

Bocs elfelejtettem megköszönni.
Köszönöm


Csupingo
(veterán)

Működik?


Cs1csó
(félisten)

Üdv, találkoztatok már ezzel?

Most már minden kapcsolódásnál elindul. Kattintottam is és bejött egy oldal ott választottam a FREE verziót a kapcsolatom 10 jegyű kódját is beírtam email címmel amivel regisztráltam hozzájuk és arra is kattintottam ,hogy '"saját gépeimet menedzselem privátban" majd elfogadtam a feltételeket, majd katt és fel is jött, hogy "minden okés" de azóta is dobálja mindkét gépemet felvettem már (tehát mindkét gép 10 jegyű kódjához mentettem "saját gépek privát elérése" de még mindig zaklat. Komolyan nem értem.

(Sajnos az egyik gépemen más távoli eléréses program nem fut megfelelően pedig kipróbáltam mindet, tehát azon lépjünk túl ,hogy egyéb Remote Utilites mert nem jönnek be sajnos a Google Remote-ot is próbáltam és mást is)


Aryes
(nagyúr)

Mondd már meg, ez miért jobb, mint az ingyenes VNC?


Cs1csó
(félisten)

Azok nem jók: nem települ, nem fut, szaggat


Doner
(aktív tag)

Üdv mindenkinek! Erre mi a megoldás?

Hogyan állítsam helyre a "megbolondult" merevlemezem?
2db merevlemez van a gépemben. Az egyiken xp volt a másikon win7. Mikor melyiket használtam mindig kihúztam a másik meghajtó kábeleit, tehát pl ha xp-t akkor nem volt bedugva a win7 hdd.

Egyszer viszont véletlenül úgy indítottam el a win7 et hogy be volt dugva a másik is. A win7 valamit csinált a másik lemezzel mert azóta nem indul el az xp. De újra telípteni sem tudom rá mert hibát dob mindig. Most el van indítva a win7 és nem is engedi megformázni a másik meghajtót. Illetve a feldatkezelőben valami irreálisan sok terrabájtosnak látja az egyébként 160gb lemezt. És a merevlemez nevében ilyen mindenfélre #____##@@@@@@@@@@@÷÷÷÷÷÷÷ karakterek vannak hosszan.

Megnéztem hard disk sentinellel és az hibátlannak írja 7 napos működési idővel összesen 23 leállás indulás számmal. Hogyan milyen programmal tudom helyreállítani? Jelenleg a lemezkezelő 2048Gb osnak írja...formázni nem tudja.

[ Szerkesztve ]


mezis
(nagyúr)

Üdv.!
Live Linux mit mutat?

üzenetek