Azonnali VGA-s kérdések órája - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Riddick20
(csendes újonc)

Sziasztok.
Azt szeretném megtudni, hogy van két GPU-m, ha összekötöm SLI-al, akkor érek vele el teljesítmény növelést? Milyen tapasztalatok vannak ezzel?
A gép Lenovo Thinkstation P520

CPU
Xeon W-2135

RAM
64 Gb DDR4
SSD
500 Gb

GPU
GTX 1660 Super
Quadro P1000
Köszönöm a segítséget előre is. :)


joekiss
(csendes újonc)

Igen, köszi! :R


Vigneau
(félisten)
Blog

Nagyon szívesen. Persze egyes házaknak lehet speciális csavarja is, de ez az általános verzió.


varmi2
(nagyúr)
Blog

Csak két azonos kártyát lehet sliba kötni. A 1660 super nem is támogat sli-t.

[ Szerkesztve ]


5leteseN
(aktív tag)

A W11 alatt már tudna a PCI-okon keresztül is összedolgozni akár több VGA-kártya is, ha a programokba bele lenne programozva ez a meglévő lehetőség.
Ez sok idő, sok munka, vagyis rengeteg pénz, amíg számolatlanul lehet megvetetni az egyre drágább VGA-kat, addig nincs üzleti késztetés kihasználni ezt a meglévő lehetőséget, és tovább üzemben tartani a régi kártyákat, melléje téve másikat, újat vagy szintén korábbi gyártásút.

A modern (túl)fogyasztói társadalom!


Riddick20
(csendes újonc)

Köszönöm a választ :) .


Riddick20
(csendes újonc)

Az lenne a kérdés még, SLI-on kívül lehet-e különböző GPU-kat összekötni valahogy, és úgy munkára fogni.

Ha jól tudom Win10-ben ki lehet választani melyik program melyik GPU-t használjon, viszont találkoztam olyannal, PC-nél, hogy integrált GPU-t nem ismerte fel csak a dedikáltat, de a driverek működtek és frissítettek voltak. Ez esetben milyen hiba kép volt szerintetek?

Köszönöm. :)


xtremist
(senior tag)

Úgy hogy eladod őket, összekötöd a pénzt amit kaptál értük, és veszel belőle egy erősebb kártyát.


ricsi99
(addikt)
Blog

Ha az adott program támogatja akkor igen.
Ha meg nem (ami a játékok 100%-a) azok meg nem.


FoxiestFox
(félisten)
Blog

Sziasztok, elég spéci kérdésem van. :D

Kell nekem egy régi nvidia kártya, amin még van VGA csati.
A kártyának nem kell már aktívan támogatottnak lennie, viszont az nvidia szoftverének, ahol be lehet állítani driverből a színeket, futnia kell Win 11-en. Ez általában így van, és szoktak futni ezek a dolgok ha Win10-es utolsó támogatott kiadás, de fontos paraméter.
A kártya 3D teljesítménye, memóriája, teljesen mindegy!

Mire kell?
Adott az asztali PC-m, amiben van egy Radeon kártya (RX570), ami végzi a 3D munkát.
Van mellette egy másik Radeon is (R7) amin van VGA, és ez hajt meg egy CRT monitort.
Szóval a fő monitora a gépnek a kis kártyán van, míg a számítások a nagyon történnek.

Na ezzel az a bibi, hogy én szeretnék babrálni a színekkel és képernyőbeállításokkal driverből azon a CRT-n, de nem tudok, hiszen az RX570-hez telepített Adrenaline szoftver már nem kezeli a régi R7-et, egy régi Radeon szoftver és az új pedig nem fér meg egymás mellett.
Szóval jött az ötlet, hogy mi lenne ha egy szintén VGA-s régi nvidiát tennék be, az nem veszne össze semmivel, és babrálhatnék a VGA kimenetével.

Szóval dobjatok már pár tippet, hogy milyen nvidia kártyát érdemes vadászni aprón, amin van VGA kimenet, jó a VGA DAC (2048x1536 80Hz-et ki kell tudnia hajtani, de ha a kis Radeon R7 240 is tudja, nem hiszem hogy ez probléma lenne).
Ha kicsi fizikailag a kártya, az bónusz.


zooliii
(tag)

Az a lehetőség nem játszik, hogy DVI-I porttal rendelkező kártyát keresel? Mert ha jól tudom, az egy filléres átalakítóval hozzáköthető a D-Sub monitorokhoz, és ezt a fajta csatlakozót valamivel tovább a kártyákra szerelték.


FoxiestFox
(félisten)
Blog

Akár ez is megoldás lehet, bár nem tudom, hogyan működik a dolog, és van-e különbség a natív VGA és a DVI-ról adapterezett képességei között.


Aprósólyom
(addikt)
Blog

GTX 950/960 támogatott win xp-től win11-ig és van még rajtuk DVI-I csatoló. Hogy mekkora felbontást és frissítést bírnak el, azt viszont nem tudom.
GTX 10-től már nincs analóg kimenet.


emiki6
(veterán)

Hdmi-t meg lehet dvi-ra alakítani. (És itt szintén nem újrakódolásról van szó.) Legalábbis régen lehetett.


Csupingo
(veterán)

Jól mondják a srácok, azok a régebbi kártyák is jók lehetnek, amin dvi-i csatlakozó van. Az tud analóg jelet is küldeni és pl. egy ilyen "filléres" átalakítóval használható. De most néztem, még a gt 710-hez is van win 11 driver, vagy gt 1030-ból is létezik d-sub kimenetes.
Az említett gtx 950, 960-is jó, azokon dvi-i van.
Meg persze bármit át lehet alakítani d-sub -ra. Dvi-t, hdmi-t DP-t...
A procidban nincs igp?

[ Szerkesztve ]


Pikari
(addikt)

Nincs. A DVI jel analóg része megegyezik a VGA jellel.


fpeter84
(senior tag)

Sziasztok! Sok évvel ezelőttről megmaradt a jó öreg Gainward GTX 760-am, és most hozzám keveredett egy MSI GTX 760-as is... Gondoltam meg kéne nézni őket SLI módban hogy mire képesek együtt... Nyilván nem az ésszerűség hajt hogy 3-400 wattot elfüstöljek a "semmiért", de azért megnézném mire képesek tandemben... A lap egy GA-Z97X-Gaming 3, a proci i5 4690K, 16GB RAM, és egy Kolink KL-C850 táp ami már bányászatban is bizonyított, simán bírta a tartós 500++ watt terhelést a szimpla 12V ágán (még a C700 is vígan bírta) így ennek is neki merek vele menni. Viszont ahogy nézem, ezeknek még mindenféleképpen kellene az átkötő híd, anélkül ott van az nV driverben a két kártya de az SLI mód fixen letiltva, minden más szürke... Szimpla SLI szalagkábel nincsen a háznál, viszont találtam egy Asrock SLI_HB_Bridge_2S adaptert - fizikailag ráillik, de akármennyit guglizok GTX 760 SLI képeket, mindenhol csak a szimpla átkötőt tették rá... Tehetek egy próbát ezzel a modernebb híddal is, vagy akár fizikailag károsíthatom is őket és jobb nem erőltetni?


5leteseN
(aktív tag)

eBay-en sok SLI híd, 5-10€ körül, 2nap-2hónap szállítási idővel.
a karácsonyi szállítási káosz előtt javasolt lezavarni! :K


ricsi99
(addikt)
Blog

Ha karihoz kapsz sli hidat akkor átlagos ha alaplaphoz akkor meg rá van írva... nyugodtan kipróbálhatod... viszont win10-11 alatt elejsd el ,kizárólag win7 alatt fog menni :D


BogyóBP
(addikt)

Sziasztok. Ha az alaplap alapból támogatja meg úgy kb minden akkor érdemes a resizable bart bekapcsolva hagyni? Rx 6700xt nél. Az nem csak Nvidia kártyákhoz van?

üzenetek